15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nettle Allergy – Behandling av symptomer og bivirkninger

Når en person har en brennesleallergi, kan symptomene være milde eller noen ganger alvorlige. Imidlertid er folk mest i stand til å håndtere utslett eller kløe med hjemmemedisiner, som vanligvis kan lindre symptomene innen få timer. I noen tilfeller kan brennesle også forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Da kan den berørte personen trenge øyeblikkelig legehjelp. Det er imidlertid mulige behandlinger for brennesleutslett, samt forebygging når du trenger medisinsk hjelp.

Hvordan oppstår en brennesleallergi?

Forhindre mulige symptomer og bivirkninger av brennesleallergi med hjemmemedisiner

Nettle kan forårsake utslett og andre symptomer når folk berører dem. Dette er fordi plantebladene inneholder fine hår og kjemikalier som er irriterende for menneskelig hud. En av disse kjemikaliene er maursyre, som forårsaker smertefullt utslett. Når folk kommer i kontakt med brennesle, kan de oppleve forskjellige bivirkninger. Dette kan for eksempel være utslett, støt, flekker som er lysere enn huden rundt, smerter i bittområdet og irritert eller kløende hud. I noen tilfeller kan komplikasjonene være livstruende og kreve umiddelbare antiallergiske midler. De mer alvorlige symptomene kan være puste- og svelgevansker, tungpustethet, svimmelhet eller besvimelse, kvalme, oppkast, økt puls, tetthet i brystet, hevelse i ansikt, munn eller svelg eller under huden, tap av koordinasjon, skjelvinger, alvorlig og rask hevelse, muskelsvakhet eller magesmerter.

Myresyre på overflaten av brennesleplanten kan føre til allergiske reaksjoner

I tilfelle disse symptomene eller hvis det er mistanke om en alvorlig allergisk reaksjon, bør den berørte personen søke akuttbehandling. Du kan også behandle et brennesleutslett på egen hånd ved å vaske det berørte området og omkringliggende hud så snart som mulig etter at du har kommet i kontakt med planten. Dette gjør at kjemikalier kan fjernes fra huden. Dette vil hjelpe deg med å lindre ubehag ved utslett innen få timer. Det er best å bruke såpe og vann. En ren, fuktig klut vil også fungere hvis rennende vann ikke er tilgjengelig. Hvis smertefulle symptomer vedvarer etter rengjøring av utslett, kan du prøve andre behandlinger for å lindre irritasjon og utslett.

Bruk hjemmemedisiner eller medisiner

Håret på bladene på brennesleplanten inneholder kjemikalier som irriterer huden

For eksempel kan du påføre balsam eller bladblad på utslettet. Disse plantene vokser vanligvis i nærheten av brennesle. Førstnevnte har ovale grønne blader med oransje eller gule trompetformede blomster. En liten studie fra 2012 ga noen vitenskapelige bevis for bruk av balsam for behandling av brennesleallergi. Denne studien viste imidlertid at såpe er mer effektiv. En annen metode ville være å blande natron med vann for å lage en pasta. Påfør deretter dette på utslett eller tilsett natron i et lunkent bad.

Bruk vernetøy og hansker ved hagearbeid for å forhindre brennesleallergi

Påfør et kjølig kompress på utslett for å lindre smerter og irritasjon. Å ta reseptfrie antihistaminer for å lindre kløe og redusere hevelse ville selvfølgelig også være et alternativ. Bruk av antiinflammatoriske legemidler som ibuprofen og kjølige eller lunkne bad og dusjer anbefales også. Vær imidlertid forsiktig så du ikke lar varmt vann komme i kontakt med utslett. Dette kan føre til ytterligere irritasjon og smerte. De som jobber utendørs og sannsynligvis kommer i kontakt med brennesle, bør bruke vernetøy. Dette vil forhindre at planten børster bar hud og forårsaker utslett. Det er viktig å unngå å skrape eller gni utslett, da dette kan skyve kjemikaliene lenger inn i huden og forverre irritasjonen.

Previous Post
17 moteantrekk – stilige kombinasjoner for kvinner
Next Post
Interessant idé for hagedesign gjør hagearbeid enkelt