15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hva er forkjølelsessår og hva kan du gjøre? Effektive hjemmemedisiner, medisiner og forebyggende tiltak

Alle som har slitt med forkjølelsessår eller herpesvirus generelt vet hvor ubehagelig det er. Så små og lite synlige som blærene på leppen kan virke, har de alt. Den delikate huden i dette området trekker og brenner, noe som blir enda verre når det øverste hudlaget løsner og et åpent sår oppstår.

Kaldsår og hjemmemedisiner for herpes - Hva hjelper og hvordan kan du beskytte deg selv

Så det er ikke rart at du vil helbrede så raskt som mulig og også forhindre forkjølelsessårviruset. Men hva hjelper mot herpes, hvilke hjemmemedisiner mot herpes virkelig hjelper og hva kan gjøres forebyggende for å lide av forkjølelsessår så sjelden som mulig?

Kaldsårviruset er svært smittsomt, så grundig hygiene er viktig

I dag forklarer vi deg ikke bare hva herpes er, hvilke herpesutløsere det er og hvordan du kan gjenkjenne det, men gir deg også tips for å redusere lidelsen din. Hjelp deg selv ved å bruke naturlige herpes hjemmehjelpemidler for å bekjempe forkjølelsessår. Fordi for alle som har blitt rammet av denne skjebnen, er spørsmålet “Hva hjelper mot herpes?” Trolig en av de viktigste.

Hva er herpes og forkjølelsessår?

Kaldsår med forkjølelsessår er smittsom og må ikke sprekke

To typer virus er ansvarlige for herpes sykdommer. Dette er den såkalte HSV1 (Herpes simplex virus 1) og HSV2 (Herpes simplex -virus 2). Og selv om begge typer virus kan utløse de samme sykdommene, er det HSV1 som i de fleste tilfeller er ansvarlig for forkjølelsessår (herpes labialis) (så vel som for herpes bak ørene, øynene eller andre deler av ansiktet. En infeksjon HSV2, På den annen side fører det vanligvis til genital eller genital herpes (genital herpes).

Hele 90% av befolkningen er smittet med herpesviruset, en ikke liten del av dem mistenker det ikke engang. Fordi bare fordi viruset er i organismen, betyr det ikke nødvendigvis at det vil bryte ut. Dette utløses av forskjellige årsaker, som vi vil diskutere nedenfor. Men det er dårlige nyheter: en gang i kroppen forblir viruset der livet ut.

Ulike hjemmemedisiner og medisiner kan gi lindring for forkjølelsessår

Grunnen til dette er at det ikke blir sett på som en potensiell trussel av immunsystemet. Det virker ikke på virusets DNA. På denne måten kan dette DNA komfortabelt gjemme seg i nervene og, mer presist, i nerveknutene, til de perfekte forholdene for dannelse av nye virus er på plass. Den første infeksjonen med HSV1 forekommer vanligvis i barndommen (80% av tyskerne). Imidlertid går denne infeksjonen ofte ubemerket hen. Andre herpesvirus kan også provosere andre sykdommer, inkludert vannkopper (HHV3), kjertelfeber (HHV4), tredagers feber (HHV6 / 7) og helvetesild (HHV3).

Første og videre herpes symptomer og herpes hjelper

Hva du skal gjøre med forkjølelsessår - tips og informasjon om herpesviruset

Hvordan kjenner du igjen herpes? Alle som noen gang har lidd av det, vil legge merke til hva som kommer snart før utbruddet. Fordi det er første tegn på det. Hvordan ser forkjølelsessår ut i de tidlige stadiene? Forkjølelsessår begynner vanligvis med en liten prikkende følelse på leppen. Noen ganger er forkjølelsessår i den innledende fasen preget av økt følsomhet. Området der vesiklene vil vises er irritert og spent.

På samme tid eller kort tid etterpå kan det også oppstå kløe, ofte etterfulgt av smerter. Dette er de første forkjølelsessymptomene. Den svake prikkende følelsen av herpes kan også føles som en brennende følelse i begynnelsen, eller den kan bli til en brennende følelse over tid. Dette er de første tegnene på herpes.

De små blærene på huden er typiske for forkjølelsessår og andre typer herpes

Hva følger etter begynnelsen av forkjølelsessår og herpes?

Deretter dukker de kjente herpesblærene opp, som er fylt med væske og sprenger etter noen dager. De åpne områdene blir da innkapslet, men rives vanligvis opp ofte fordi leppene beveger seg konstant. Dette er spesielt tilfelle når herpes utvikler seg i munnviken. Av denne grunn er herpes på leppen mer eller mindre konstant ledsaget av smerte, hevelse og rødhet. Imidlertid blir det ikke alltid kunngjort en herpesinfeksjon. Et forkjølelsessår kan også forekomme direkte.

Hvorfor får du herpes??

Et svakt immunsystem gir de beste betingelsene for et herpesutbrudd

Herpesvirusene i kroppen kan ganske enkelt hvile i lange perioder, så å si, uten å bryte ut. Men hva er årsakene til herpes eller hva er herpesutløserne? Stort sett er et svekket immunsystem den vanligste årsaken til herpes. Derfor er leppevesiklene ofte også en varsel om forkjølelse eller andre infeksjoner. Men risikoen er også økt med HIV, en immunsviktssykdom.

Men det er grunner for utvikling av herpes som ikke er direkte relatert til immunsystemet. Så hvordan utvikler herpes seg? Herpes fra stress er ikke uvanlig i dagens dynamiske samfunn. Multiplikasjonen av virusene fremmes av stresshormonene. I tillegg svekker disse hormonene også immunsystemet.

Videre kan UV -stråling være en utløser hvis soling er overdrevet. Men noen medisiner (f.eks. Kortison), skader eller hormonelle endringer kan alle være årsaker til leppe og andre typer herpes.

Hvor lenge varer forkjølelsessår?

Gjennomsnittlig varighet av forkjølelsessår er 7 til 10 dager

Varigheten av forkjølelsessår varierer avhengig av alvorlighetsgraden og kan derfor være forskjellig hver gang. I gjennomsnitt bør du imidlertid beregne omtrent en uke. Et viktig spørsmål som mange stiller er ikke bare “Når helbreder herpes?”. Spesielt hvis du lider av forkjølelsessår, er kyssing ikke lenger tillatt. Vi minner deg om at viruset er svært smittsomt, og derfor kan forkjølelsessår overføres farlig raskt. Men når har herpes grodd eller hvordan kan du fortelle at det ikke lenger er noen fare?

Hvor lenge herpes varer avhenger av type, styrke og behandling

“Cured” er faktisk ikke det riktige ordet fordi, som vi allerede har forklart, vil du aldri bli kvitt viruset. Den bare hviler i kroppen til den bryter ut igjen. Varigheten av sykdommen avhenger ikke bare av om og hvordan den behandles. Helsetilstanden (inkludert stressnivået) påvirker også helbredelsesprosessen. Hvis det berørte området ikke behandles, varer forkjølelsessåret vanligvis opptil 10 dager.

Med de riktige midlene kan varigheten reduseres med noen dager. Hvis du nå spør deg selv “forkjølelsessår, hva hjelper?” Du finner noen svar nedenfor.

Forkjølelsessmitte – Hvor lenge er forkjølelsessmitt smittsom?

Siden risikoen for infeksjon er veldig høy, må du ikke kysse og dele bestikk og servise

Hvor lenge herpes forblir smittsom, avhenger også av forskjellige faktorer. Når er herpes smittsom, er det lettere å svare. Det er væsken i vesiklene som er svært smittsom fordi den inneholder mange viruspartikler. Av denne grunn er det en økt risiko for infeksjon senest når blærene brister.

Herpesviruset forblir i kroppen livet ut og kan ikke helbredes

Det er derfor ikke tilrådelig å forsiktig stikke hull i vesiklene. For å være på den sikre siden, vær mer forsiktig med utseendet på blærene og unngå fysisk kontakt med ikke-syke mennesker (dette refererer til den syke leppen). Fremfor alt må virusene ikke komme i kontakt med slimhinnene til friske mennesker, da det er slik en infeksjon foregår. Ikke berør det berørte området med hendene, og hvis du gjør det, vask hendene grundig etterpå. Ikke del bestikket med andre, i tillegg til leppestifter, håndklær og andre slike ting.

Hvor farlig er herpes? Symptomene nevnt er i prinsippet alt du trenger å bekymre deg for. Det er ingen skade og det er ingen fare for den generelle helsen til den det gjelder. Bare den primære infeksjonen, dvs. den aller første infeksjonen, kan være litt mer alvorlig og ledsages av hodepine, ubehag eller til og med feber og kvalme. Ofte er det imidlertid mistanke om forkjølelse, og det er derfor en første infeksjon med herpes vanligvis ikke gjenkjennes i det hele tatt.

Kyssing er forbudt fra blemmer og til helbredelse for å unngå infeksjon

Med herpes hvor lenge ikke kyss?

Vi kommer til det store og for mange så viktige spørsmålet Når skal jeg begynne å kysse herpes igjen?. Kyss og annen fysisk kontakt med leppen er generelt ikke en god idé. Som allerede nevnt, er den største infeksjonsrisikoen så snart blærene åpnes og åpne sår utvikler seg. Denne fasen til skorpeformen varer vanligvis 6 til 8 dager. Kyssing er da forbudt! Siden skorpeene også kan være smittsomme, er det tilrådelig å avstå fra å bruke dem senest etter den innledende fasen og helst til såret er helet helt.

Hva hjelper mot herpes?

Hva hjelper med forkjølelsessår - naturlige hjemmemedisiner før og etter de første tegnene

Hva du skal gjøre med herpes Det er det store spørsmålet! Og det er forskjellige svar på det. På den ene siden avhenger det av fasen du vil behandle herpes, og på den andre siden om du vil ta utprøvde legemidler fra apoteket for herpes simplex-behandling eller foretrekker å bruke naturmidler for herpes. Vi har satt sammen informasjon om begge variantene. Så det hjelper raskt mot herpes?

Hva du skal gjøre mot herpes på leppen – hjemmemedisiner for herpes

Hjemmemedisiner for herpes for voksne og barn - det hjelper raskt og pålitelig

Hjemmemedisiner er en god hjelp for herpes. På den ene siden skyldes dette at de er naturlige og derfor ikke kan forårsake noen bivirkninger. På den annen side har du dem vanligvis allerede i huset, slik at du har forkjølelsessyke hjemmemedisiner tilgjengelig for rask bruk. Men det er også forskjellige myter om hjemmemedisiner som visstnok hjelper. Dette er ikke sant, eller i verste fall gjør de infeksjonen enda mer ubehagelig og forlenger helingsprosessen. Men hva hjelper mot forkjølelsessår? Du kan finne ut nedenfor med våre tips mot herpes.

Honning for herpes

Honning mot herpes som et antiinflammatorisk og isolerende tiltak for sårheling

Honning er en god kur mot forkjølelsessår av flere årsaker. På den ene siden er det en rask hjelp mot herpes i de tidlige stadiene. Selv om feberblærene har sprukket, kan den fortsatt brukes fordi den inneholder antimikrobielle stoffer. Disse dreper ikke bare en stor del av bakterier og virus, men forhindrer også at de formerer seg. Du kan også bruke honningen til å lukke det åpne såret og redusere risikoen for spredning til andre områder eller til og med infeksjon.

Manuka honning er spesielt anbefalt for herpes. Men hva i dette herpes -middelet gjør det spesielt? Det er ingrediensen methylglyoxal. Denne honningen fås bare i New Zealand fra blomstene i Sørhavsmyrten. Den selges bare i spesialbutikker og delvis på apotek.

Hva skal jeg gjøre med forkjølelsessår – tea tree olje for herpes

Tea tree olje har en desinfiserende effekt og kan duppes på leppen med en bomullspinne

Du kan bekjempe herpes med tea tree olje fordi det er en av de beste essensielle oljene. Det er en australsk plante som har antimikrobielle og desinfiserende egenskaper og derfor var nyttig før oppfinnelsen av antibiotika. Dette skyldes absolutt også det faktum at det er nært knyttet til Manuka -honning eller Sør -sjømyrten (se ovenfor). For rask hjelp med herpes, bør tea tree olje brukes i de tidlige stadiene, og deretter bør du helst tørke det berørte området hver time. En ørepinne er flott for dette formålet.

Siden olje absorberes av huden, er dette hjemmemedisinen mot forkjølelsessår ypperlig for å stoppe viruset fra å formere seg og dermed bidra til en raskere oppløsning av sykdommen. Likevel bør du vite at tea tree olje også kan forårsake hudirritasjon ufortynnet. Så det er best å konsultere apoteket før bruk.

Hva kan du gjøre mot herpes – myte tannkrem på herpes

Er tannkrem en myte eller ikke som et hjelpemiddel for herpesheling

Selv de som aldri har lidd av forkjølelsessår har hørt om dette herpeshjemmet, som hovedsakelig brukes mot forkjølelsessår og skal hjelpe. Men hjelper tannkrem virkelig mot herpes? Det er et veldig kontroversielt hjemmemedisin mot herpes. Noen hevder at det faktisk i det minste demper infeksjonen.

Andre er imidlertid av den oppfatning at dette bare er tilfelle hvis tannkremen inneholder sink (for rask sårheling) og dette ikke er tilfelle for alle typer. På toppen av det, hvis du bruker tannkrem for herpes, utsetter du huden din for ytterligere irriterende stoffer. Så hvis du vil bli kvitt herpes, bør du ta tak i sinksalven med en gang, for da får du det som faktisk hjelper, bare uten de irriterende tilsetningsstoffene i pastaen for tennene.

Hvitløk mot herpes

Hvitløk har en antiviral effekt, hemmer multiplikasjonen av virus og styrker immunsystemet

Honningen er borte, du har ikke tea tree olje hjemme og tannkrem anbefales ikke … Hvilket annet husholdningsmiddel mot herpes er effektivt? Hvitløk er sikkert å finne på kjøkkenet ditt! Det brukes til en rekke helseproblemer og er kjent for å være en immunstimulerende mat. Men hva hjelper mot forkjølelsessår når du bruker hvitløk, så hvilke ingredienser er nøyaktig effektive?

Skjær hvitløken i skiver og la den virke på herpes

Den har ikke bare antibakterielle, men også antivirale egenskaper, som skyldes antioksidanten allicin. Så perfekt for kampen mot herpesvirus (men bare for forkjølelsessår!). Alt du trenger å gjøre hvis du vil bruke dette hjemmemedisinen mot herpes på leppen, er å skrelle et fedd hvitløk, skjære det i skiver og legge en av disse skivene på det berørte området.

Der skal det virke i 10 til 15 minutter, hvoretter du rengjør hudområdet. Bruk hvitløk så snart du kjenner de første tegnene på herpes og minst fem ganger om dagen. Du vil snart se forbedring.

Hva du skal gjøre mot herpes – sitronmelisseolje som en mirakelkur

Sitronmelisse i form av olje påføres enkelt og er en kraftig hjelper mot forkjølelsessår

Du kan også bekjempe herpes med sitronmelisse, og det er sannsynligvis et av de beste hjemmemedisinene for herpes. Mer presist, i form av olje, kan du bruke dette hjemmemedisinet for å lindre forkjølelsessår og la dem gro raskere. Men også spesielle salver eller kremer kan kjøpes på apoteket for dette formålet. Uansett hvilken form du velger dette middelet, er det viktig at du påfører sitronmelisse flere ganger om dagen (olje med bomullspinner, krem ​​og salve med fingeren, men vask deretter hendene!).

Mange som lider av forkjølelsessår bekrefter en forbedring etter bare noen få dager, mens andre til og med snakker om timer. Denne fantastiske medisinske planten forhindrer virus i å komme inn i kroppens celler. En multiplikasjon og spredning stoppes. Så hvis du fortsatt lurer på hva som hjelper mot herpes på leppen, vil du sannsynligvis få svaret. Og hvis du ofte lider av forkjølelsessår, kan du til og med trekke sitronmelissen selv.

Hydrogenperoksid for herpes

Hydrogenperoksid bør ikke brukes på sensitiv hud og bør testes først

Hva med å bekjempe herpes med hydrogenperoksid? Før du bruker dette hjemmemedisinen mot herpes, bør du vite at ikke alle tåler hydrogenperoksid, noe som spesielt kan være tilfelle for mennesker med tørr eller sensitiv hud. Av denne grunn bør du først teste effekten på et annet nettsted som ikke viser noen infeksjon. Det er best å bruke hydrogenperoksid ved de første symptomene og når blemmer oppstår.

Du kan behandle forkjølelsessår med dette hjemmemedisinen mot herpes ved å bare dynke en bomullspinne med den. Hold dette på det berørte området i omtrent et minutt. For å sikre en rask effekt, bør dette gjentas minst 5 ganger om dagen, men helst til og med 10 ganger. Alkohol og eddik med høy prosentandel brukes heller ikke sjelden til å drive herpesvirene vekk ved hjelp av desinfeksjon. Husk imidlertid at disse brenner alvorlig på åpne sår.

Kaldsår er kule

Forkjølelsessår i de tidlige stadiene kan inneholde eller til og med forhindre infeksjon og symptomer

Så lenge herpes på leppen er i de tidlige stadiene, kan og bør du avkjøle begynnelsen av herpes. Hvis du kjøler ned herpeshevelsen, kan du lindre virusutbruddet. Med litt flaks kan forkjølelsen mot herpes til og med forhindre utbruddet helt. Hvis startfasen overskrides, kan utbruddet av herpesvirus vanligvis ikke lenger stoppes.

Legg en isbit i et kjøkkenhåndkle og hold den på det berørte området lenge. En ispute er også egnet, som du også pakker inn på forhånd. Hold aldri isen direkte mot huden din. Dette kan føre til frostskader.

Hva hjelper mot forkjølelsessår – aloe vera

Aloe vera gel kjøler såret, lindrer hevelse og desinfiserer

Hvis du vil bekjempe herpes med hjemmemedisiner, kan du også gjøre dette med aloe vera. Og for dette kan du ta gelen direkte fra stueplanten. Bare skrap det av bladet, ta opp det med en bomullspinne og dupp det på forkjølelsessåret. Gelen skal nå tørke der. Ingrediensene kan deretter tre i kraft i løpet av de neste timene. Først da bør du gjenta prosessen flere ganger i flere dager etter at du har vasket av forrige gel med lunkent vann.

Så aloe er en god hjelper, men hva hjelper mot herpes i munnen eller hvilke egenskaper som er så nyttige. For det første er aloe gel antibakteriell og antiviral. Dette betyr at den har en desinfiserende egenskap. Det hjelper også å redusere betennelse og dermed også redusere smerter. Samtidig har gelen en kjølende effekt.

Gurkemeie mot herpes på leppen som et hjemmemedisin

Skjær supermatgurkemeien i skiver for forkjølelsessår

Supermat gurkemeie, også kjent som gurkemeie, har en lignende effekt som hvitløk. Her er det ingrediensen curcumin som hemmer multiplikasjonen av herpesvirus. Bruk dette krydderet på samme måte som hvitløken i kampen mot forkjølelsessår (se beskrivelse ovenfor).

Herpes medisin

Medisin fra apoteket er et alternativ til husholdningsmidler for herpes simplex

Hvis hjemmemedisiner for herpes ikke er noe for deg, kan du også bruke en rekke medisiner fra apoteket for å behandle forkjølelsessåret. Valget er ikke mindre stort. Men det hjelper raskt mot herpes?

Salver og kremer for herpes – hva hjelper?

Kremer og salver fra apoteket i kampen mot forkjølelsessår reduserer sykdomsvarigheten

For det første er det kremene. de Salve for herpes så er en måte å bekjempe forkjølelsessåret. Dette er imidlertid bare effektivt de første 5 dagene, kan brukes ved de første tegnene og er ment å dempe spredningen av viruset.

Og med salve mener vi ikke det Sinksalve mot herpes. Dette har en tørkingseffekt og er effektivt mot gråtende blemmer etter at de har sprukket. Sink hjelper sårheling og er antiinflammatorisk for å lindre symptomer. Denne salven er imidlertid ikke nyttig i kampen mot virus, siden den bare er effektiv mot bakterier. Så du kan bruke sink mot herpes når det åpne såret har oppstått.

Fungerer på lignende måte også Bepanthen mot herpes. Det er et flott verktøy for å helbrede små sår. Såret og helbredende salve påføres ganske enkelt på såret regelmessig.

Gips mot forkjølelsessår

Herpesplaster isolerer forkjølelsessåret og reduserer dermed risikoen for infeksjon

Hvis du vil, kan du også Herpes patch ta fra apoteket. Disse har ingen antiviral effekt, men dekker på den ene siden vesiklene slik at spredning og infeksjon kan forhindres. På den annen side er de utstyrt med en spesiell gel som lagrer fuktighet under gipset og dermed fremmer sårheling. Et allerede åpent sår er dekket av gipset og beskytter det dermed også mot smuss.

Men når du tenker på plaster nå, ikke tenk deg de klassiske hudfargede modellene. Denne gipsen for forkjølelsessår er gjennomsiktig og kan til og med dekkes med sminke uten at sminkeprodukter og tilbehør kommer i kontakt med viruset.

Antivirale tabletter

Dosen av tabletter for herpes bør bestemmes av legen din eller apoteket

Kan du fortsatt gjøre noe med herpes ved å besøke apoteket? Derimot! Du kan også kjøpe spesielle antivirale midler der Herpes tabletter tilegne. Midlene amciclovir, valaciclovir eller acyklovir som finnes i det, hjelper mot herpes. Fordelen i forhold til salver er at tablettene bare må tas en eller to ganger om dagen, mens kremer og de nevnte hjemmemedisinene for herpes påføres mye oftere.

Tablettene tolereres godt. Personer med nyresvikt bør imidlertid vurdere en lavere dose og bør kontakte lege eller apotek deretter. Imidlertid forkorter herpes -tablettene vanligvis bare varigheten av herpesinfeksjonen med en dag og tas i opptil 7 dager, avhengig av middel og dosering. De fleste tabletter krever resept. Hvis du vil motta piller mot herpes uten resept, kan du spørre om slike medisiner på apoteket.

Globules

Globuli er en homøopatisk medisin som kan hjelpe mot herpes sykdom

Globuli er et homøopatisk legemiddel som blant annet brukes mot forkjølelsessår. Midlene Sepia, Arsenicum album, Dulcamara, Graphites, Natrum muriaticum, Hepar sulfuris og andre er spesielt egnet for forkjølelsessår. Siden doseringen av kuler for herpes og det nøyaktige middelet avhenger av typen, alvorlighetsgraden og forløpet av forkjølelsessåret, bør de bestemmes av en spesialist.

Lysin mot herpes

L-lysin er en aminosyre som gjør underverker for herpes simplex

Lysin, og mer presist L-lysin, er et flott forkjølelsessystem som du kan få på apoteket. Det er en aminosyre som ikke kan produseres av kroppen selv, men må tas opp gjennom mat eller som kosttilskudd. L-lysin stopper viruset fra å formere seg fordi det er antagonisten til det såkalte L-argininet, en aminosyre som igjen gir de beste betingelsene for at herpesvirusene kan formere seg. Så dette middelet er ikke bare bra for rask helbredelse, men også for forebygging.

Herpes hos barn

Hva hjelper med herpes hos barn og hva er symptomene

Det er ikke uvanlig å bli smittet med herpes som lite barn eller i senere barndom. En første infeksjon hos voksne er allerede relativt alvorlig når det gjelder symptomer. Med barn er de enda mer. Herpes simplex hos barn er preget av alvorlig ubehag og ikke sjelden også av høy feber. Tilstanden minner veldig om influensa eller i det minste en sterk forkjølelse. Dette er også grunnen til at herpesinfeksjonen ofte ikke blir anerkjent som sådan. Symptomer på påfølgende utbrudd ligner de hos voksne.

Hva du skal gjøre med forkjølelsessår hos barn?

Hvis du vil behandle herpes hos barn, kan du ta et av de nevnte hjemmemedisinene for herpes. Men nå de mildere variantene. Men homøopatiske midler brukes også ofte for å bekjempe viruset hos barn. Rhus toxicodendron eller svovel er to slike midler, hvis dosering du bør finne ut av en lege eller apotek. På sin side kan du avkjøle hevelser på leppen. Syke barn bør også drikke mye.

Baby og herpes – hva du skal gjøre?

Herpes hos babyer er livstruende de første 6 ukene og kan føre til encefalitt

Herpes spedbarn bør ikke tas lett på. For det som er ufarlig hos voksne kan være livstruende for de minste. Sykdommen er truende de første 6 ukene. Det er en risiko for at virusene vil infisere organer eller til og med forårsake encefalitt. Så hvis du for tiden lider av en infeksjon og har en baby hjemme, er grundig hygiene et must og kyss er absolutt tabu!

Spesielt når det er en liten baby i huset, må du vaske hendene ofte

Vask hendene så ofte som mulig, spesielt hvis du nettopp har behandlet og rørt forkjølelsessåret (eller annen herpes). Ellers hold hendene dine unna blærene! Ikke bruk de samme rettene og bestikkene som babyen din, og ikke test varmen til melken, grøten eller drikken ved å prøve den selv. Kontakt lege umiddelbart hvis du mistenker en infeksjon hos babyen.

Forkjølelsessår i svangerskapet

Herpes under graviditet er farlig før fødsel

Hvorvidt herpes utgjør en fare for barnet under graviditet, avhenger først og fremst av når den første infeksjonen fant sted. Hvis dette skjedde før graviditeten og bare et nytt utbrudd oppstår under graviditeten, er risikoen for det ufødte barnet ekstremt lav. Og hva gjør du mot herpes under graviditet? Bare behandle det som du vanligvis ville, ved å bruke hjemmemedisiner for herpes eller et legemiddel fra apoteket som er egnet for graviditet.

Hvis den vordende moren er smittet for første gang kort tid før fødselen, er risikoen betydelig høyere. Dette er spesielt tilfelle når det gjelder genital herpes. Herpes overføres deretter til barnet gjennom fødselskanalen. Hvis herpesinfeksjonen oppdages i denne fasen, brukes keisersnitt. Et annet utbrudd kort tid før fødselen kan også være problematisk.

Så i det hele tatt er herpes og graviditet ikke en god kombinasjon og bør overvåkes av en lege, helst når som helst under graviditeten. Det er bedre å alltid være for forsiktig enn å handle for sent.

Hva hjelper forebyggende mot herpes?

Forhindre herpes med våre tips og nyttige tiltak for hverdagen

Hjemmemedisiner for herpes og også produktene fra apoteket kan være flotte, men det er enda bedre hvis det ikke er et herpesutbrudd i utgangspunktet, ikke sant? Hvis du vil forhindre herpes, følger du bare disse tipsene mot herpes. Visst, de er ikke en garanti, men de reduserer definitivt risikoen for å få en herpesinfeksjon. Så hva kan du gjøre med herpes? Hvilke forebyggende tiltak anbefales??

Når du styrker immunsystemet reduserer du også risikoen for herpesinfeksjon

Det er spesielt viktig at du mot herpes styrke immunsystemet. Siden et svakt immunsystem er den beste forutsetningen for utvikling og multiplikasjon av virus, anbefales et sunt kosthold med mange vitaminer hvis du vil forhindre herpes. Du kan også styrke immunsystemet ditt gjennom mye mosjon og frisk luft. Så turer eller sport er en god idé! Du kan også stimulere immunsystemet ditt med vekslende dusjer og et besøk i badstuen. De to siste tipsene anbefales ikke fra de første tegnene på forkjølelsessår og andre typer herpes.

Ved å redusere stress styrker du også kroppens forsvar og forhindrer herpesvirus

Stress er spesielt vanlig for å forårsake forkjølelsessår. Logisk følger det at for å forebygge herpes Unngå stress bør være. Siden dette ofte knapt er tenkelig i hverdagen og på jobben, er det bare å prøve å unne deg en pause og hvile og “stenge” kroppen din. Stressreduserende aktiviteter som turer, sport, yoga eller avslappende te på sofaen, en hyggelig film, en koselig middag med en du er glad i – alle disse tingene hjelper i det minste med å redusere stress. Finn en balanse for stress!

UV -beskyttelse for lepper og kropp er forebyggende midler mot herpes simplex

Herpes er ofte forårsaket av solen og, mer presist, av UV -stråler. Dette inkluderer også å gå i solarium. Så hva fungerer best mot herpes i denne situasjonen? Riktig, solkrem med tilstrekkelig solbeskyttelsesfaktor! Derfor, ikke bare beskytte huden og ansiktet mot strålene, men tenk også på leppene dine for å forhindre forkjølelsessår. Siden solkrem er egnet, er det ganske ubehagelig og uappetittlig på munnen, vi har et tips: Du kan bruke leppene dine Beskytt mot UV -stråler, ved å bruke en spesiell leppebalsam med solbeskyttelsesfaktor.

Previous Post
Dekorer hagedammen med vannliljer – 12 populære typer vannliljer
Next Post
Tilbereder pizza på grillen med og uten pizza stein: oppskrifter på deig og pålegg