15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Miljøvennlig minimalistisk arkitektur av Luigi Valente

Aktiv bioovervåking i Gronmo, Norge

Den minimalistiske arkitekturen er den foretrukne stilen for renoveringen av Gronmo, bare 12 kilometer fra hovedstaden. Det fascinerende og ambisiøse prosjektet ble bestilt av Oslo by. De spektakulære bildene vi viser her er forslaget fra arkitekten Luigi Valente om å forvandle dette distriktet fra et skittent, usunt deponi til et miljøvennlig kompleks.

minimalistisk arkitektur av Luigi Valente

moderne arkitektur - interessant idé

Gronmo -prosjektet inkluderer aktiviteter som resirkulering og energiproduksjon fra fornybare energikilder. Den videre utviklingen av prosjektet inkluderer også bygging av et flaggskip som et slags kultursenter. Kultursenteret viser alle de karakteristiske trekk ved minimalistisk arkitektur og det er en glede å nyte dette lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

moderne minimalistisk arkitektur

nyskapende interessant minimalistisk arkitektur

Dette prosjektet er bemerkelsesverdig, ikke bare fordi det gir oss de mest spennende eksemplene på minimalistisk arkitektur presentert, men også fordi den kombinerer elementer av innovativ arkitektur og biologi. Arkitektens helhetlige tilnærming til design og bærekraft i dette prosjektet lover at Gronmo vil være en opplevelse i alle aspekter. For dette formål installerte Luigi Valente et system for biomonitorering som matcher den minimalistiske designen og som styrer luftkvaliteten.

Miljøvennlig minimalistisk arkitektur

Miljøvennlig minimalistisk design

I en artikkel om minimalistisk arkitektur begrepet biomonitoring kan høres ulogisk og til og med for vitenskapelig ut. Den beskriver imidlertid et veldig enkelt konsept. I dette tilfellet var det lav i minimalistisk arkitektur plantet. Lav er en liten biologisk form som bare kan overleve hvis luftkvaliteten er god. Lav fungerer som en slags indikator – hvis luften blir forurenset, tørker laven og dør. Så det er viktig å oppmuntre til lavvekst – og minimalistisk arkitektur spiller en viktig rolle i dette.

minimalistisk arkitektur i Norge

Miljøvennlig minimalistisk design fra Norge

Bygget i massive rektangulære blokker av lokale materialer, viser kultursenteret best funksjonaliteten til minimalistisk arkitektur. Strukturen er designet slik at elementene harmonerer visuelt mens de har praktiske anvendelser. For eksempel blir vannet som renner gjennom strukturen resirkulert og brukt som energikilde. Selv uten dette aspektet bidrar imidlertid dette kultursenteret til et nytt dynamisk og energisk miljø.

Miljøvennlig minimalistisk designidee - blåkopi

Luigi Valente gjorde bevisst sin skulptur av resirkulerte materialer, og var den første som viste hvordan det minimalistisk arkitektur kan bli et veldig godt grunnlag for fremtidige miljøvennlige konstruksjoner.

Fra Jaz

Previous Post
Bruk et bakgrunnsbilde som veggdekorasjon og effektiv aksent
Next Post
32 negldesigner for å lage deg selv med neglelakk + instruksjoner