15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Eldre menn har flere antistoffer i blodplasmaet sitt med COVID-19

Forskere har funnet ut at sykehusinnleggelse med COVID-19 gjør eldre menn mer sannsynlig å ha høye nivåer av antistoffer i blodplasmaet. Følgelig kan disse gi bedre beskyttelse mot sykdommen. Slikt plasma, som er en del av blodet, kan hjelpe til med å behandle infeksjonen hos andre. Forskning er det første trinnet i å bekrefte om slik terapi er effektiv for behandling av COVID-19.

Eldre menn er foretrukne blodgivere?

eldre menn som bedre blodgivere for blodplasma mot koronavirus

Forskere fortsetter å lete etter en effektiv vaksine mot SARS-CoV-2. Mulige behandlinger som kan redusere risikoen for død er derfor avgjørende for å senke dødsraten forbundet med sykdommen. Imidlertid har forskning så langt vist at få behandlinger er effektive. I tillegg fant en stor studie fra Verdens helseorganisasjon (WHO) at remdesivir, den mest lovende behandlingen for COVID-19, ikke ser ut til å gjøre en vesentlig forskjell i dødelighet. En annen mulig behandling som kan være effektiv er antistoffbehandling av rekonvalesensbærere med et slikt blodplasma. Antistoffterapier virker ved å infisere en person som har en infeksjon med plasmaet til en gjenopprettet person. Plasmaet til pasienter som har overvunnet infeksjonen kan inneholde antistoffer kroppen deres har laget som respons på den første infeksjonen.

analysere blodprøver fra sars cov 2 antistoffer under pandemien

For at slik forskning skal fortsette, trenger forskerne imidlertid bedre kunnskap om sammensetningen av blodplasmaet. På denne måten kan de utvikle en passende standardisert tilnærming til behandling. Forskerne gjennomførte derfor en studie for å bestemme hvilken innflytelse alder, kjønn og alvorlighetsgrad av sykdommen hadde på størrelsen og den generelle kvaliteten på en persons antistoffrespons mot SARS-CoV-2. Dette er viktig fordi en slik antistoffrespons forårsaket av COVID-19 kan variere betydelig. Forskerne bak denne studien mistenker at dette kan skyldes at antistoffer vanligvis er relatert til alvorlighetsgraden av sykdommen. Symptomene på COVID-19 kan variere fra uoppdagelig til livstruende. Å vite hvilket blodplasma som inneholder antistoffer av god mengde og kvalitet, kan lette standardisering og optimalisering av behandlingen.

Studieresultater

positiv test for antistoffer på grunn av covid 19

Studien inkluderte 126 voksne som hadde kommet seg etter COVID-19-infeksjon. Forskerne hentet blod fra deltakerne, samt informasjon om alder og kjønn. De spurte dem også om de måtte legges inn på sykehus på grunn av sykdommen. Teamet analyserte plasmaets evne til å nøytralisere SARS-CoV-2-celler i cellekulturer. For å gjøre dette brukte de også kommersielt tilgjengelige tester for å bestemme nivået av antistoffer. På denne måten kunne forskerne finne ut at en sterk antistoffrespons var forbundet med sykehusinnleggelse på grunn av sykdommen, mannlig kjønn og eldre alder. De finner også ut at de som er innlagt på sykehus med en slik infeksjon, sannsynligvis har hatt mer alvorlige symptomer.

Hvite blodlegemer i blodet vist i 3d

Aldring og å være mann var også forbundet med en høyere risiko for alvorlig COVID-19. Som et resultat antydet resultatene av studien at alvorlighetsgraden av en slik sykdom kan være nøkkelen til å produsere effektive antistoffer. Forfatterne påpeker imidlertid det studiet deres krever ytterligere etterforskning. Dette er den sikreste måten å bekrefte resultatene på. Andre ikke-blodantistoffer som finnes i en persons luftveier kan også være kritiske for å nøytralisere viruset. De mistenker også at en slik studie kan gi et veikart for å identifisere mennesker som kan være ideelle blodgivere i behandlingen av COVID-19.

Previous Post
Et underjordisk hus i Hellas
Next Post
Luksus feriehus i Toscana imponerer med sin middelhavsarkitektur