15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å legge trapper i hagen – et dekorativt element eller en nødvendighet

Trapper i hagen betongplate under-belysning

Trapper i hagen er designet for å overvinne høydeforskjeller, men samtidig være en integrert del av romsammensetningen og for å bruke en estetisk aksent i uterommet. De gjør det ikke bare lettere for oss å gå i bratt terreng, de pynter også hagelandskapet. Med deres hjelp vil hagen bli enda mer interessant, og den vil se annerledes ut. Dette betyr at du kan lage hagetrappen i bakker så vel som på flatt terreng ved å lage en høydeforskjell selv.

Trapper i hagen – tips om landskapsarbeid

Trapper i hagen stein-design-integrert

Ulike høyder skaper nye og uvanlige steder hvor du absolutt må Trapper i hagen krever. På denne måten får du ofte varierte landskap, et interessant spill av lys og skygge i hagen din. Der kan du utvilsomt skape ditt perfekte sted å sitte utendørs. To trapper er nok til å markere begynnelsen på trappen. Du kan designe forskjellige hjørner for hvile og avslapning, med benker, hagefigurer eller en paviljong. Når hagen din er stor nok, kan du vurdere ideen om en liten lekeplass for store og små. Så hagen din vil være virkelig unik og gjenspeile din karakter og stil.

Bygge trapper i hagen – formen avhenger av graden av skråning og plassering

Trapper i hagen betong-sete-gulv-pute-planter

Hagetrappen kan kombineres i en trapp eller bare noen få trapper fra hverandre, noen få minutters gange fra hverandre. Deres type avhenger av terrenget, av deres posisjon i hagen i forhold til huset. Før du lager hagetrappen, er det flere spørsmål du må vurdere. For å ha en trygg, pålitelig og komfortabel trappegang, bør du anslå riktig hvor lang du vil at den skal være. Høyden og dybden på trinnene er også kritisk. Disse dimensjonene beregnes matematisk. Det er en enkel formel som vil hjelpe oss å konstruere trappene riktig. Det antas at et menneskelig trinn er omtrent 61-65 centimeter. Dette gir et gjennomsnitt på 62,5 cm. I henhold til kriteriene for komfort og sikkerhet, tilsvarer denne dimensjonen summen av to trinnhøyder og en bredde. For eksempel 16 cm + 16 cm + 30 cm = 62 cm

Design trapper i hagen

trapper-hage-asymmetrisk-legging-betong

I motsetning til husets trapp gir trappene i hagen deg større frihet i utformingen, fordi trinnene i trinnene ikke er helt nødvendige. De kan være mye bredere enn de innvendige trappene, eller de kan utformes i en uvanlig form. Hvis du har et virkelig bratt terreng og ønsker å lage hagetrappen der, bør de på ingen måte være for bratte – høyden på trappene bør ikke være mer enn 10-15 cm. En god trapp i hagen er ikke mindre enn 30 cm bred, ellers vil det være usikkerhet i trafikken. Bredden skal være minst 50-60 cm for at minst én person skal kunne passere. Hvis du vil, kan du lage hagetrappen en meter bred. Trappene på bratt terreng må sikres med rekkverk, minst på den ene siden.

Hvordan krydre hagedesignet ditt ordentlig?

Trapp hage betongplate vann har dekorative element

Når det gjelder terreng med liten grad av helling, kan du fortsatt vurdere mer dekorative elementer når du lager trapper. For eksempel kan du sette interessante dekorasjoner på begge sider av brede skrå trapper. Hagedekorasjonen er fantastisk innskrevet der. I begge ender av de brede trinnene kan du sette blomsterpotter, dekorative skulpturer, vaser. Prydgress kan også plantes på begge sider av blomsterbedene. Interessante løsninger oppstår når du bruker forskjellige trinnformer – en sirkel, halvsirkel eller andre uregelmessige former er også populære. Det anbefales ikke at du bare oppretter et enkelt nivå. Gjør dette bare hvis det er nødvendig, og da må trinnet være tydelig merket slik at det ikke skjer noe uhell mens du går.

Hvilke materialer anbefales for hagetrappen?

Minimalisme i landskapsarbeid - geometriske trapper - overgrodd med gress

de Trapper i hagen er for det meste laget av armert betong, ferdige betongblokker eller naturstein. Overflaten deres skal helles litt, dette vil sikre enkel drenering når det regner. Etter at du har lagt ut hagetrappen, ta vare på eventuelle dekorative elementer rundt dem også, slik at du kan oppnå et slående utseende. Ikke glem, alt i hagen din må også stemme overens med husets arkitektoniske stil. Trappens materiale må være slitesterkt og værbestandig, med en grov overflate for lett gange selv i vått og regnvær. Enhver risiko for å skli bør unngås der.

Match trapper i hagen med husets arkitektur

Betong flatt takhus med hage gjengrodd trappdesign

Hagetrappen kan brukes til å understreke husets dominerende arkitektoniske stil – romantisk, rustikk eller moderne – eller for å få hagedesignet til å skille seg tydeligere ut. De mest brukte og mest passende materialene for hagetrappen er naturmaterialer – stein og tre. Sammen med utskårne steinheller eller skiver kan du danne små steinblokker. Dette gir deg flere alternativer for det dekorative arrangementet og utformingen av trapper med uregelmessige former. Innovative løsninger kan skapes ved å kombinere små og store steinblokker, stein og murstein i kontrastfarger.

Hagetrapper i tre 

Bygg moderne tretrapper selv - design i hagen grusstier

Nylig har kunststeinplater som etterligner forskjellige naturmaterialer blitt utbredt. Veldig elegant dekning av trinnene kan oppnås med trepaneler. Dette er en spesiell treslag som er værbestandig og har blitt behandlet mot fuktighet og råte. Et slikt belegg er vakkert, men lunefullt, det krever årlig vedlikehold og omsorg.

Vi håper at denne informasjonen kan være til hjelp for deg i dag.

Legg ut hageplenen i terrasser

hageterrasser designtips for bygging av trapper

Lett gjengrodde trappeforbindelser

Hage landskap konstruksjon trapp konstruksjon ideer og tips

Trapper med avrundede kanter

Opprette en blomsterhage metning-blomsterpotter trapper-i hagen

Trapp i naturstein

hagesti som legger trapper sandstein landskapsdesign

Sandstein og murstein som materialer for bygging av trapper i hagen

Mursteiner i naturstein bygger deg selv i hagen

Hagesti med trepaneler

Geometrisk tretrapp i hagen - gulvbelysning i rekkverk

Design hagevei som legger hage landskap ideer

Trappestein ide-individuell design i hagen

Legge trapper i hagen terreng-design-ideer stein-landskapsarbeid

hagesti trapper laget av stein-bygg-deg-rustikk

hagetrapper belegningsstein avrundede kanter tips

Steinsti steinhage - lag trapper i hagen - saftig plante

leken hagedesign trapp gulvbelysning

Trapper i hagen geometrisk plen design-moderne

Grønn hagetrapp-landskapsarbeid beliggenhet tilbøyelighet bærekraftige ideer

Moderne tretrapp moderne geometrisk gressplen

Bygg trapper, småstein i naturstein selv Høyde på stein-hagevei

Klipping av eviggrønne hekker – 23 kule designideer for hobbygartnere

Previous Post
Bruk et bakgrunnsbilde som veggdekorasjon og effektiv aksent
Next Post
32 negldesigner for å lage deg selv med neglelakk + instruksjoner