15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag en ny hage – utform utearealet etter sesongen

lage en ny hage sommer liten bro mange blomster

Det er ingen hemmelighet at en vakker, velduftende hage krever mye innsats, omsorg og oppmerksomhet. Hver sesong av året krever forskjellig omsorg i hagen sammenlignet med de andre. Finn ut plantens behov og hvordan du bruker dem Lag en ny hage bør variere avhengig av måneden.

Ny hage i juli og august

skape en ny hage mange blomster farger fantastisk

I juli er det nødvendig med spesiell omsorg i hagen på grunn av varmen. Plantene må ofte vannes og gjødsles og jorden løsnes. Jorden skal alltid være fuktig i løpet av denne tiden. Ikke glem å vanne plantens blader. Plantenes plassering er også viktig. Unngå å plassere dem på raske steder eller under klimaanlegget, ellers blir de syke. Roter blomsterpottene regelmessig slik at solen treffer alle sider av planten. På denne måten kan planten vokse jevnt.

Lag en ny hage i august – i august er det mye vedlikehold i hagen, fordi det er høydepunktet for blomstene i hagen og på balkongen. Denne måneden blomstrer purslane -buketter, pelargonier, blåklokker, zamias, liljer, gladioli og dyrkede roser. Det er også tiden da plantene trenger mest vann for å tåle varmen. Hvis du ikke har repotert noen av plantene ennå, er august din siste sjanse. Etter det bør det unngås da plantene ikke vil ha nok tid til å bli vant til den nye blomsterpotten, det vil si det nye miljøet, og ikke vil kunne styrke og utvikle rotsystemet. Du kan også plante iris i en gryte. Den skal stå på et kjølig sted og motta tilstrekkelig pleie. Da vil den glede deg med sine vakre blomster om vinteren.

Ny hage i september og oktober

naturmiljø friske stepping stones bryr seg sesongmessig annerledes

Siden temperaturen synker i september, er det tilrådelig å sette noen av plantene innendørs. Dette inkluderer alle planter som risikerer å fryse i hjel og de som ikke liker kulden: kaktus, oleander, alle palmer og gress. Sett dem på et kjølig og lett sted og reduser vanningen slik at plantene ikke blir syke. Hvis du vil at vårblomster skal blomstre om vinteren, er det på tide å plante løkene av hycint, tulipaner og krokus i en gryte. Dekk dem også med en tynn, klar film.

Lag en ny hage – Oktober er midten av høsten. I løpet av denne tiden er kravene til plantene og dermed vedlikeholdet i hagen mindre. Du må nå sette pelargoniumene, tannkjøttetrærne og nellikene inni. Før du gjør det, må du fjerne eventuelle syke deler og kontrollere om de er infisert med skadedyr. Disse kan også overføres til de andre plantene. Sett dem i et varmere rom og sørg for at det er nok fuktighet. Krysantemum, salvie, vanlig ryllik og sene solsikker blomstrer i høstmånedene.

Ny hage i november og desember

hagedesign uteområde vinter riktig pleie trenger snø

I november vil Lag en ny hage forbundet med omsorg for innendørs planter. Du bør finne et passende sted for plantene å dvale. Sett kameliaene, azaleaene, kaktusene og andre planter med tykke blader på et lyst sted. Vårblomstene du plantet i potter i september, bør nå flyttes til et varmere sted. Imidlertid må du ikke fjerne folien. Om bare en måned vil de blomstre.

I desember trenger plantene neppe din oppmerksomhet i det hele tatt. Du bør bare rengjøre dem for husstøv regelmessig. For å gjøre dette kan du sette dem under dusjen og dusje av med varmt vann. Nå er det på tide å fjerne beskyttelsesfilmen fra tulipaner og hyasinter. For å gjøre den kalde desember lykkeligere, kan du skaffe deg en pen julestjerne som matcher måneden.

hage sidebord benk stol romantisk frodig planting

hage sommer ideer gårdsplass design riktig omsorg

Lag en ny hage på riktig måte for sommeren

hagestell viktige planter blomster sesongmåned

lage en ny hage tradisjonelt dyrke høstplanter

lage en ny hage høst planter metall ornamenter

Previous Post
Bruk et bakgrunnsbilde som veggdekorasjon og effektiv aksent
Next Post
32 negldesigner for å lage deg selv med neglelakk + instruksjoner