15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

59 ideer til hageporter og hagedører – den første som hilser oss

Hageporter og hagedører smijern utsmykkede veggstein

Porten ønsker gjestene velkommen for første gang, faktisk foran huseieren. Hageporter og hagedører skape også førsteinntrykket av bøndene. Samtidig åpner de utsikten mot gårdsplassen. Passende valgt og riktig installert, understreker porten ikke bare husets arkitektoniske stil, men også hagedesignet. Det skal være i harmoni med gjerdet og hagelandskapet. Dette bestemmer i stor grad utseendet.

Hageporter og hagedører – En port med fuglehus

hageporter og hagedører fuglebur tre design landskap design

Med en beskjeden trekonstruksjon, med strenge linjer eller en ekstravagant design, de vakre Hageporter og hagedører glede øyet og regulere tilgangen til eiendommen. Det er et hinder foran fremmede og ønsker gjestene høytidelig velkommen for første gang, faktisk alltid foran huseieren!

Hageporter og hagedører – ideer for personvern og sikkerhet

Hageporter og hagedører metall smijernspynt svart

Du kan plassere en hagedør på gårdsplassen som en barriere mellom to forskjellige hagesoner og dermed skille dem fra hverandre. Dette skjer veldig ofte mellom grønnsakshagen og blomsterhagen. For eksempel vil en stor vingeport, festet til det imponerende veggmuren med hengsler, gjøre utsiden ekspressiv og definere de enkelte sonene der.

Portsystemer og hageporter – materialer og design

hageporter og hagedører tre kinesisk hull gjør ide

I dag er det et bredt spekter av produkter på markedet, med mange forskjellige typer Hageporter og hagedører avhengig av deres konstruksjon – enkelt, dobbelt, med vinger eller skyvedører. Den klassiske hageporten er med en vinge. Høyden er vanligvis den samme som høyden på gjerdet. For at den enkelt skal kunne betjenes, må denne envingede porten være bred nok; den skal vanligvis åpne innover minst 1 til 1,10 m mot den indre gårdsplassen.

Strukturen må være stabil

hageporter og hagedører bambusimitasjon metall brun lakk dekorasjon

I motsetning til dørene inne i huset, er det i de fleste tilfeller ingen dørkarmer. På begge sider av hagedøren er det søyler (tre, betong, murstein, stein, metallrør) som markerer åpningen i gjerdet. Noen ganger brukes en U-formet ramme som døren er festet til. Den kan festes direkte til veggen med hengsler.

Automatiske hagedører

folding-hage-porter-svart-elektrisk-drive

Elektronikk og automatisering er allerede en uatskillelig del av det moderne hjemmet. De passer for hver dør og port, uavhengig av modell og størrelse. Hvis du vil være oppdatert, kan du montere en fjernkontroll eller bygge inn spesiell låsing. Alt raseri er et mekanisk eller elektronisk system som varsler deg når hver besøkende kommer inn.

Som et maleri på hagegjerdet

ideer Dør-til hage-laget av tregrener i smijern

Hageporten kan festes eller åpnes, det avhenger av hvor langt du vil åpne personvernet ditt for forbipasserende på gaten og omvendt om du vil gi deg utsikt over hagelandskapet ditt. Gitterportene er veldig populære, de blokkerer plassen, men hindrer ikke utsikten. Forbipasserende kan ta en titt på den vakre hagen og beundre naturen, og eierne kan igjen se hva som skjer utenfor gjerdet. Faktisk har imidlertid mange huseiere nylig prøvd å beskytte husene sine bedre fra fremmede øyne.

Gitterporten 

Hageport-metall-grill-fylling-dekorativ

Gitterporter kan ikke bare være laget av metall, men også av tre eller plast. Hvis du leter etter en dør til forstadsvillaen eller våningshuset, er en enkel treport ideell for denne saken. Det blander seg harmonisk med det grønne landskapet, mellom det grønne gjerdet, trimmede busker og hvitt pusset mur. Hvis en fremmed utsikt trenger inn i hagen gjennom døren, må den med framsyn falle på et bestemt hageområde, på et vakkert tre eller en busk, på dekorative fontener rundt prydet med vakre blomster, skulpturer, hagetrapper. Ofte er inngangen til huset også direkte i synsfeltet.

Solide hagedører passer for store tomter

svingdør-hage-terrasse-tre-fylling-elektrisk-stasjon

I de fleste tilfeller prøver man å isolere hagelandskapet fullstendig fra omverdenen ved hjelp av en tykk, solid hagedør. Dette skaper også et lukket rom i hagen din som forblir skjult for fremmede. Men det betyr ikke at du kan gjemme deg for offentlig nysgjerrighet. De forbipasserendes øyne vil bli trukket til døren din “ved en tilfeldighet”, og de vil sikkert lure på hva som er bak den store porten. Tykk mur og solid port får utsiden til å se visuelt smalere og smalere ut, så de er bare egnet for større tomter.

Tredørene er rimelige

hage-porter-tre-ugjennomsiktig-halvtett-moderne

Hageporter og hagedører laget av tre er lette, relativt rimelige og har unektelig dekorative kvaliteter. De er enkle å trene, og etter passende behandling er de svært motstandsdyktige mot ugunstige værforhold – regn, snø, kulde og varme, fuktighet og sopp. Hvis du bestemmer deg for å ha en dør som denne, velger du råtent tre. Firved er en av de vakreste treslagene og krever effektiv beskyttelse for raskt å forhindre skade. Fordelene er enkel betjening, billig og perfekt impregnering. Bjørk, eik, valnøtt, kastanje kan være andre innfødte tresorter som er egnet for slike bruksområder.

Frossen metal poesi

hage-port-design-metall-svart-tulipaner

Metaldører er en langsiktig løsning, og det er deres fordel. Du kan til og med overleve huset. Du kan kjøpe eller bestille en ferdig dør komplett med gjerdet. Individuelt utformede dører er den beste måten å vise individualitet på. Så du vil ha et unikt utseende fordi det ikke vil være noen annen slik dør. Metaldører kan være perforerte eller tette. Uansett hvordan metalldøren din ser ut, er det viktig at den ser vakker ut. Det kan til og med være et ekte kunstverk, poesi frosset i metall. Mulighetene for dekorasjon er store – små rosetter, svingete blader og kvister, spiraler, elegante piler og mange andre figurer kan bli lagt merke til på en metalldør. Den øvre delen av døren kan elegant avsluttes i en rett linje eller i en sirkelbue. Før du maler, må du først skrape av metallet med sandpapir og deretter legge malingen.

Farge spiller en viktig rolle

hagedør-malt-rød-bueklatring-roser

Det er veldig viktig hvilken farge døren er malt i. De har et stort utvalg av farger å velge mellom. Valg av farge er direkte relatert til effekten du vil oppnå. Ett alternativ er å velge en slående farge som vil gjøre inngangsdøren din synlig langt borte. Den andre måten er å designe porten diskret og male den upåfallende i riktig farge. For eksempel kan grønt lett skrives inn i naturlig vegetasjon og kan være skjult for øyet. Hvis du vil skape en følelse av enkelhet, la den naturlige fargen på treet stå på porten. Det koordinerer også med gjerdet av stein eller murstein. Den mørke fargen står i kontrast til den hvite gipsen og understreker rollen som inngangsdøren. Hver hvitlakkert dør som skiller seg godt ut mot det mørke bladverket i hagen, er elegant og luftig. Hvis du bestemmer deg for å male porten, ikke glem å rengjøre overflaten fra den gamle malingen på forhånd. Vi ønsker deg mye moro!

Hagevegg og dør i betong med glassfyll

betong-hage-vegg-hage-dør-aluminium-matt-glass

Hageporter og hagedører bør harmonere med resten av hagen og passe godt inn i hele landskapet. Det er derfor tilrådelig å matche utformingen og fargen på hagedøren med hagemuren eller gjerdet. For en betongvegg vil for eksempel en tredør være mindre egnet enn en av aluminium eller stål. Betongveggen har et grovt utseende og kan ikke kombineres så godt med treets naturlige utseende. En hagedør med en mørk grå aluminiumsramme og frostet glassfylling derimot, harmonerer perfekt med betongveggen og skaper et vakkert helhetsbilde.

dekorativ hagedør laget av rustent metall

Hageport-dekorativ-metall-tre-arbor

Rustutseendet blir mer og mer viktig i hagedesign og har allerede blitt et populært element for mange forskjellige hagestiler. Det mest populære materialet for dette er cortenstål, som kan sette fantastiske aksenter i hagen. Med en dekorativ hagedør av Cortenstål kan du gi grøntområdet ditt et romantisk preg. Siden hageportene og hagedørene med dekorative elementer ikke er ugjennomsiktige, er de best egnet til å dele opp forskjellige områder i din egen eiendom.

Ugjennomsiktig trehageport med fylling av bambusstang

hage-port-dobbel-ving-tre-ramme-bambus-fylling-ugjennomsiktig

Men hvis du leter etter en ugjennomsiktig variant for hageporten, er massivtre en god idé. Dette materialet beskytter ikke bare hagen din mot naboernes nysgjerrige øyne, men også mot et innbrudd. Massivtre er et tett materiale som er spesielt stabilt og holdbart. Den kan bestilles med en annen fylling for et visuelt vakrere design, for eksempel bambusstenger.

den perfekte porten for en middelhavshage

hage-port-dobbel-vinge-tre-smijern-middelhavshage

Hvis du har bestemt deg for en drømmeaktig middelhavshage, bør hageportene og hagedørene være i harmoni med stilen. Hageporter av tre, som er dekorert med elementer laget av smijern, passer veldig godt til dette hagedesignet. Denne vakre kombinasjonen harmonerer fantastisk med grønne klatreplanter og passer perfekt inn i middelhavshagedesignet.

sikre hageporter

hage-porter-enkelt-dobbelt-blad-tre-metall-håndtak

Hvis du ønsker å effektivt beskytte huset og hagen din mot innbrudd, må du velge en sikker hageport. Denne porten skal være godt sikret mot å bli åpnet, så håndtakene og låsen spiller en viktig rolle her. Hvis hageporten er høy nok til at den ikke kan klatres over og har gode metallhåndtak som ikke kan brytes, er eiendommen din tryggere.

Lampe som henger over hagen

hage-port-tre-stein-post-metall-bue-ugjennomsiktig

Vakre lys over hageporten er spesielt attraktive og innbydende. De viser vei til inngangen til huset og setter opp porten og dens design. Belysningen av hageportene og hagedørene er ikke bare viktig for det visuelle hagedesignet, men også for eiendommens sikkerhet. Innbruddstyver er redd for lys og spotlys og unngår hus med god hagebelysning.

Hageport med et dekorativt formål

hage-port-metall-moderne-dekorative-uten-stolper

På den annen side kan du enkelt velge dekorative design for hageportene og hagedørene i eiendommen din. Hagedørene som er i hagen trenger ikke nødvendigvis mye beskyttelse hvis hovedporten er godt sikret. Med en dekorativ hagedør kan du understreke stilen i hagen og skape et visuelt blikkfang i uteområdet. Dører av smijern gir en fin designidé, fordi de gir hagen et romantisk preg.

hvitmalt hageport med stakittgjerde til venstre og smijerndør til høyre

hage-port-hvit-malt-bueklatring planter-metall-dør

Du kan oppnå et romantisk utseende for hagen din med hagedører laget av både smijern og tre. To gode eksempler er vist på bildet. En av hagedørene er laget av tre og er malt hvit for et enda vakrere utseende. I kombinasjon med det plantede stakittgjerdet og klatrebuen oppnås ønsket effekt. Hagedøren i smijern, derimot, er designet som et elegant tre og gir utsikt over hagen.

velg riktig design for hagen

hagedør-corten-stål-geometriske-linjer-dekorative

Hageporter og hagedører finnes i en rekke forskjellige design og materialkombinasjoner og kan enkelt tilpasses hagedesignet. Ikke bare velg en dør for utseendet, men vær også oppmerksom på egenskapene. Hvis materialet er holdbart, kan beskytte mot innbrudd og ser bra ut i helhetsbildet – så har du funnet den riktige hageporten.

Hagedør i tre og metall

Hagedør-metall-ramme-tre-planke-fylling

Hagedør av massivt tre som en ugjennomsiktig variant

massivt tre-hage-dør-metall-hengsler-hagevegg

Hageporter og hagedører – mangfoldige og moderne

Hagedører laget av tre blå-laget av metallgitterport

Moderne design hagen gate

ideer til hageporter og hageporter moderne hagedesign

Hage port i rustfritt stål

dekorativ hagedør hageport rustfritt stål design

Vintage hage gate i tre

rustikk treport-hagedør ideer-vintage ideer dekorasjonsbukett

smijern metall hagedør hage landskapsarbeid ideer design

hagedører-design-metall-filigran-fylling

Dobbel gate hagen gate tre moderne design ideer

Opprinnelig ide for opptur

Upcycling ideer-sykkel hage porter ideer hvit laget av tre-klassisk

Hagen av metall

Hageporter Hagedører ideer dekorative elementer

Hageport i smijern

Hageport smijern hagedør dekorativ design

Hageport vingetre malt blå-hagegrensegjerde

Hageporter og hagedører i moderne design

Hageporter og hagedører - kombinasjon av tre -metall

Massiv dør-hage-dør bygge tre-landlig stil personvern skjerm-veggen

klassisk metall hagedør patinert eller lakkert design moderne

Hagedør laget av tre - tradisjonelt buet form

hagen porter-hagedører laget av metall landlig stil

Hageporter og hagedører massivtre-metall-hengsler-japan-hage

hagen gate-corten stål-ugjennomsiktig-laserskåret

gartentor hagedør metall vintage stein personvernskjerm

Smijern creeper støtte hagedør

Metal gate hage gjerde smijern ideer hagedesign

Hagedør dekket ideer design tre-eller-metall

hageporter og hagedører tre hvit-lav to blader

Landhus hageelementer Hagedør jernramme dekorativ svart

Flugeltueren-skifer-grå-malt-metall-buelyst hageporter og hagedører

metall gitter hage gate ideer verftet gjerde

blå tredør i hagen personvernskjerm veggklatreplanter fuchsia

Hagedør i tre med visningsvindu i hjerteformede hageelementer

Dekorativ hagedør - laget av dekorative pigger i smijern

Hagedesign hagedør-tre-rødmalt hage gjerde ideer

Previous Post
Bruk et bakgrunnsbilde som veggdekorasjon og effektiv aksent
Next Post
32 negldesigner for å lage deg selv med neglelakk + instruksjoner