15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 tips for plantepleie og hjemmemedisiner for plantesykdommer

Plantepleie tips innendørs plantetips bekjemper skadedyr

Hvis plantene hjemme ser usunne og visne ut, eller hvis de har bladlus, er det bedre å være rolig. Spørsmålet om skadedyrsbekjempelse er like aktuelt som det gjorde i våre bestemødres år. Så la oss ty til de utprøvde rettsmidlene du sikkert finner i kjøkkenskapet ditt som er både miljøvennlige og enkle. Her er våre 10 Plantpleie tips!

Enkle tips om plantepleie

1. Vaskemidler for å kontrollere bladlus

Plantepleie tips enkle hjemmemedisiner for bladlus

Bladlus elsker å beite på plantens unge skudd. Men de liker absolutt ikke lukten og smaken av vanlig kjøkkenvaskemiddel. Hva du kan gjøre: Ta en fuktig klut med noen dråper oppvaskmiddel på den og gni bladene på potteplanter med den. Det vil ikke være spor av bladlusene igjen.

2. Matcher mot små fluer i pottejorda

planteomsorg hjemmemedisiner skadedyr matcher mot små fluer

Hvis pottejorda i krukkene allerede er våt, kan du ikke unngå de små fluene der. De er ufarlige, om de er veldig irriterende, og for å bli kvitt dem raskt kan du bare stikke noen fyrstikker i bakken med hodet ned i pottejorden. Det vil definitivt hjelpe!

3. Tips om plantepleie – eddik som desinfeksjonsmiddel

Over tid ser krukkene uattraktive ut; de fleste har flekker, sopp, mose eller kalk. Du kan enkelt fjerne alt dette med eddik og en børste og dermed rengjøre grytene perfekt.

4. Flytende såpe og alkohol mot insekter

Plantepleie tips hjemmemedisiner for å bekjempe skadedyr

Navnet – skalainsekter – viser at disse insektene er sta og seige. De gjemmer seg under et beskyttende skjold og kan knapt fjernes. De lever vanligvis på undersiden av bladene og er fargetilpasset til omgivelsene. Det er derfor de er vanskeligere å kjempe. For å gjøre dette trenger du en løsning, flytende såpe og litt alkohol, oppløst i vann. Sprøyt undersiden av bladene med blandingen.

5. Godt miljø for midd (Acari)

tips plantepleie hjemmemedisiner acari midd røde små edderkopper

Disse små røde acariene er en skikkelig plage, som enhver husmor som har blomster hjemme vet. De er knapt synlige for det blotte øye, men i den tørre og varme luften i rommet øker antallet, og de sprer seg vanligvis i et fint edderkoppnett på undersiden av bladene. Det er tre enkle ting du kan gjøre for å bli kvitt disse middene – enkelt og effektivt – spray, plastpose og vann. Spray planten sjenerøst med en fin dyse og legg en plastpose over potten. Plastposen skal være stor nok til at du kan hermetisk forsegle den. Den høye luftfuktigheten vil stoppe middene fra å spre seg videre og drepe dem for godt.

6. Løkdrikk styrker immuniteten

For å bekjempe stresset av blomstene må du legge løkskallet i kokende vann i noen minutter og la dem bli i vannet over natten. Om morgenen kan du spraye plantene dine med dette vannet.

7. Torv mot kalkflekker

tips plantepleie hjemmemedisiner torv mot kalkflekker

Hvis bladene på plantene dine er stripete med kalkstein, ikke få panikk. De var sannsynligvis forårsaket av for hardt vann. En pose med torv kan hjelpe myke vannet. La posen sitte i en 10 liters bøtte med vann over natten. Torven nøytraliserer kalksteinen og mykner vannet. Slik hjelper du plantene dine også.

8. Ideell for vanning

Vannet du kokte poteter i er spesielt godt for vanning av plantene fordi det inneholder stivelse som hjelper dem å vokse. Du kan også helle rester av mineralvann direkte i grytene fordi mineralvannet fungerer som gjødsel.

9. Kaffegrut til muggdannelse

kaffegrut hjemmemedisiner jord innendørs planter beriker Tips for plantepleie

Ikke kast kaffegrut. Med sin hjelp kan du gjøre pottejorden mer skjør. Kaffegrutene senker også jordens pH. Dette er en ekstra fordel for planter som foretrekker sur jord. Og de vil ikke unnlate å belønne deg med rik farge!

Tips om hjemmehjelpsmidler for plantevern for å bekjempe skadedyr

10. Kosmetiske prosedyrer på våre grønne favoritter

Utseendet til plantene våre er også spesielt viktig, så bladene må ofte rengjøres for støv. Når bladene er dekket av støv, er det vanskelig å bytte gass. De delikate bladene kan rengjøres med en myk klut, de hardere og større – med en børste, eller du kan til og med vaske dem.

Triksene beskrevet her kan bringe plantene dine til nytt liv. “Mineraler og riktig omsorg sikrer et feilfritt utseende i din lille blomsterhage hjemme! Vi ønsker deg mange morsomme og hyggelige timer med dine stueplanter!

Previous Post
Bruk et bakgrunnsbilde som veggdekorasjon og effektiv aksent
Next Post
32 negldesigner for å lage deg selv med neglelakk + instruksjoner