15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

4 kreative hagedesigner som vil gjøre plenen til et mesterverk

kreative hagedesigner ganske enkelt nybegynnere plenbusker

Har du allerede en hobby? Nei, ikke en enda? Og hvis du for tiden leter etter en hobby som er både kreativ og avslappende, bør hagearbeid være et forsøk. Du kan lage et vakkert uteområde foran eller bak huset ditt, dvs. lage din egen hage som vil glede deg i årevis. Uansett hva du foretrekker – blomster, grønnsaker, planter eller busker, er det interessante, kreative hagedesigner, slik at du kan gjøre plenen din til et mesterverk.

Grunnleggende hagedesign

kreativ hagedesign nybegynnere grunnleggende prinsipper steinkant

Det er en rekke planer tilgjengelig for å lage et grunnleggende hagedesign. Grunnleggende hagedesign bør være innbydende og innbydende. Det skal matche utformingen av hagen din. Du kan først designe området foran huset og først deretter starte med bakgården. Du kan bruke små steiner, murstein eller treskinner for å markere hagen din. Velg deretter fargen og typen blomster du vil plante der. En grunnleggende hagedesign anbefales for nybegynnere innen hagearbeid.

Kreative hagedesigner – Beskjæring av hageblomstene

kreative hagedesigner kuttblomster hortensia svartøyet susanne

Du vil sikkert ha vakre blomster i hagen din som du må beskjære med jevne mellomrom. Takket være denne teknologien blomstrer mange blomster året rundt under gunstige klimatiske forhold. Beskjæring av hagen hjelper deg med å holde uterommet fargerikt og friskt. Du forsyner alltid hagen eller tunet med friske snittblomster som du kan dekorere hjemmet ditt med. Når du har beskåret de årlige blomstene, vil de fortsette å vokse og blomstre gjennom sesongen.

Skyggeleg hagedesign

skygge hage kreative hagedesign som planter lilla bjeller

En skyggefull hagedesign er først og fremst egnet for skyggefulle områder. Noen planter trenger skyggefulle områder for å trives skikkelig. Disse plantene inkluderer skygge stauder, hostas og lilla bjeller, for å nevne noen. Hvis du tror du har et skyggefullt område som du vil gjøre om til en hage, så velg plantene som trenger mye skygge. Denne plantingen gjør at det mørke området kan være forkledd i lyse, sterke farger. Og det kommer til å se veldig bra ut! Du vil ikke angre på hagearbeidet ditt, og du vil definitivt være stolt av sluttresultatene!

Tropisk hagedesign

tropisk hagedesign palmer varmt klima

Tropiske hager vokser i varmere klima og er best egnet for bakgårdsdesign. Fossefall, eksklusive design og tropiske planter er integrert der. For å designe en tropisk hage må du bruke forskjellige lyskilder og forskjellige strukturer for å understreke skjønnheten i de tropiske plantene.

Kreative hagedesigner med tropisk teft

tropisk hage bakgård steiner planter kreative hagedesign

Hagearbeid gir alle en rolig flukt fra daglig stress og en viss mengde fysisk spenning. Men det er en avslappende hobby. Når du praktiserer det, kan du virkelig tømme tankene og bruke fantasien din riktig. Uansett hvilke typer blomster du foretrekker, kan du la fantasien løpe vilt og gjøre hagen din til et kunstverk. Velg et design som passer for deg, lag et landskap som naboene sikkert vil være sjalu på.

kreative hagedesign busker kutte blomster iriser

Og hvis du vil tillate oss et siste tips fra redaksjonen:

Spør om de klassiske hagestilene i visse perioder og regioner, dette vil inspirere deg enda mer i hagearbeidet ditt! For eksempel kan røttene til terrassehagene oppdages i de vidunderlige babylonske hengende hagene. Eller staselige viktorianske hager eksemplifiserer forfining. Typisk for denne typen hage er bruk av statuer, paviljonger, buer og andre dekorasjoner. Vannfunksjoner, broer og benker preger den japanske zenhagen. Men hvis du foretrekker den uformelle stilen, vil en koselig, engelsk hytte sikkert passe fantastisk til hagestilen din. Vi ønsker deg mange morsomme og underholdende øyeblikk i hagearbeidet ditt!

   kreativ hage designer forskjellige stiler nybegynnere    hagedesign skygge planter busker arter

Previous Post
Et underjordisk hus i Hellas
Next Post
Luksus feriehus i Toscana imponerer med sin middelhavsarkitektur