15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Et underjordisk hus i Hellas

underjordisk hus i Hellas foran

EN underjordisk hus er på toppen av en ås. Det ligger i Antiparos, på Kykladene, Hellas, og ble designet av Deca architecture. Studioet er et internasjonalt team av unge arkitekter i Athen og har jobbet siden 2001. For dette prosjektet ble de påvirket av “Zabriskie Point”, en film av Michelangelo Antonioni, og kalte prosjektet Krater.

Et underjordisk hus i Greichendland

underjordisk hus i Hellas - lavasti

OK, men hvorfor en underjordisk hus? Er det et flyangrepshjem eller hva? Absolutt ikke! Den virkelige utfordringen var å lage et oppholdsrom som er beskyttet mot den sterke vinden i Egeerhavet og å skjule huset på bunnen av åsen. De viktigste ytre områdene av huset har blitt integrert i landskapet, og et senket område har blitt beskyttet mot sterk vind.

Interessant og moderne arkitektur – et hus i Hellas

underjordisk hus - interessant basseng

Det meste av huset er begravet i bakken og forblir derfor skjult. Du kan bare se andre etasje i den to-etasjers bygningen. Huset er kledd i stein og steinoverflater definerer også grensene for kraterhuset. På sørsiden er det et steinbånd med en metallkonstruksjon støttet av et bambustak.

Innredning i det underjordiske huset

underjordisk hus - interiørdesign i stuen

At underjordisk hus ble bygget av naturlige materialer, men de ble brukt innovativt. Bare se på lavelementet. Det er en sti med “lavastrømmer” under bassenget som gir en vakker utsikt. Det 25 meter lange bassenget er dypere og bredere i den indre gårdsplassen og er atskilt fra stuen med store skyvedører i glass.

underjordisk hus - fasade over

underjordisk hus - frontfasade

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
Sove med en BH eller ikke – bærer bruk av risiko for brystkreft og forhindrer slapp bryst?