15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arbeid med vinkelsliper – sikkerhetsinstruksjoner for håndtering

Arbeider med vinkelsliper flex-smijern-gjerde-

Vinkelsliperen er et allsidig verktøy og er en del av grunnutstyret til enhver håndverker. Det runde slipeskiven til den elektriske håndmaskinen roterer med svært høy hastighet og kutter lett enda hardere materialer som stein og metall. Den fungerer med mer enn 12 000 omdreininger i minuttet og har mye kraft. Vis nye froskresultater, at mange ulykker med avstengningsmaskiner hovedsakelig skjer fordi brukere undervurderer risikoen for skader og ignorerer sikkerhetsinstruksjoner. Derfor, når du arbeider med en vinkelsliper, er det viktig å ta hensyn til noen sikkerhetsaspekter. Finn ut mer om dette i den følgende guiden.

Arbeid med vinkelsliper – arbeidsprinsipp og bruksområder

Jobber med vinkelsliper flex-sikkerhet-flygende-gnister-metall-sliping

Vinkelsliperen, også populært kjent som Flex for short, er et veldig populært verktøy blant håndverkere fordi den kan brukes på en rekke måter. Med den kan du kutte keramiske fliser i størrelse eller bruke den til polering, sliping eller grovbearbeiding av metall og stein. Ved å feste sandpapir eller spesielle stålbørster kan rustflekker på metaller også enkelt fjernes. For fint arbeid på følsomme overflater er moderne enheter med batteri tilstrekkelig, for eksempel Makita batteridrevet vinkelsliper fra Tooler.de.

Generelt er de mindre enhåndsverktøyene også betydelig lettere og mer håndterlige å bruke, slik at de ikke forårsaker en slitsom følelse i armene når du arbeider med vinkelslipere i lange perioder. De større versjonene med en slipehjuldiameter på 230 og 300 mm kalles tohåndsverktøy. Disse brukes mest i profesjonell sektor. Til tross for disse navnene, bør du ideelt sett holde enheten med begge hender for å gi den tilstrekkelig stabilitet.

Arbeide med vinkelsliper – velge riktig plate

arbeider-riktig-vinkelsliper-polering-skrubbe-disk

Avhengig av hvilket materiale som skal bearbeides, bør passende slipeskive / kutteskive settes inn. All nødvendig informasjon for bruk finnes på platene selv. Følg de angitte bruksbegrensningene, maksimal arbeidshastighet og tillatt hastighet. Ytterligere informasjon er: produsent, søknadsnotat, nominelle dimensjoner, slipemidler og binding, testmerke og utløpsdato. Som regel er levetiden til slipe- eller kappeskivene 3 år fra produksjonsdatoen. Etter det kan de gå i stykker under bruk eller forårsake annen skade.

Viktig informasjon om slipeskiven

Fungerer riktig med vinkelsliper slipehjulinformasjonshastighet arbeidshastighet

Det er en forskjell mellom kappeskiver, slipeskiver og slipeskiver. Ikke bruk skjæreskiver til sidesliping eller grovsliping av metall, da de kan gå i stykker. Hvis du har installert en plate, anbefales det å prøvekjøres i minst 30 sekunder. Dette vil tillate deg å bli vant til vibrasjonene.

Arbeid med vinkelsliper – beskyttelse for kroppen

arbeider-rettvinkelsliper-flex-sikkerhet-kroppsbeskyttelse

Vinkelsliperens kraft bør ikke undervurderes, fordi de resulterende gnistene og den roterende skivens høye hastighet kan forårsake alvorlige skader. Derfor bør du bruke spesielt verneutstyr for din egen sikkerhet.

Øyebeskyttelse: Siden gnister oppstår når bøynings- og slitasjebrikker kan fly bort, bør du definitivt og uansett vernebriller ha på.

klær laget av lett antennelige stoffer er absolutt ikke egnet for bøyning. Ikke bruk løse klær heller. Ellers kan blusen eller buksen bli fanget i den roterende flexskiven. Brannfarlige klær anbefales også for stein- og metallarbeid.

arbeidshansker: Gnister kan brenne huden. Dette beskytter også fingrene mot skarpe og varme splinter.

ørebeskyttelse: Når det skjæres gjennom stein og metall, blir det ekstremt høyt. En vinkelsliper kan nå opptil 100 db, og de som bøyer lenger uten hørselsvern risikerer permanent hørselsskade.

Støvmaske: Ved kutting av stein, fliser eller betong genereres enorme støvskyer. Det fine støvet kan komme inn i munnen og nesen.

Sikkerhetsinstruksjoner for håndtering av vinkelsliper

Arbeid-riktig-vinkelsliper-flex-sikkerhet-flygende gnister-brannfare

1. Fjern under ingen omstendigheter beskyttelseshetten til vinkelsliperen

2. Gnister kan forårsake brann. Fjern brennbare væsker og materialer som papir, papp, sagflis og halm fra arbeidsområdet.

3. Bruk bare den tillatte hastigheten som er angitt på slipeskiven.

4. Skjæreskiver må ikke brukes til sliping og grovbearbeiding.

5. Bytt ut defekte slipeverktøy.

6. Etter at du har festet platen, gjør du en testkjøring.

7. Fest objektet som skal behandles på en slik måte at det ikke kan skli under sliping.

Denne videoen gir flere tips og eksempler for å arbeide trygt med vinkelslipere. Den viser også hvilke feil som bør unngås hvis det er mulig.

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
8 viktige motetrender for høsten-vinteren 2014 på et øyeblikk