15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekonstruktivisme i arkitektur – uregelmessige strukturer

Dekonstruktivisme i arkitektur frank-gehry-disney-konsertsal-los-angeles

Dekonstruktivisme er en bevegelse innen arkitektur som dukket opp på 1970 -tallet og skiller seg ut med enkle geometriske strukturer. De tradisjonelle arkitektoniske strukturene har blitt fragmentert og komponentene har blitt omorganisert slik at bygningene ser ut til å kollapse til tider. Dermed mister symmetri, sekvens og regularitet betydningen. Vi introduserer deg for følgende verdensberømte bygninger, de slående eksemplene på Dekonstruktivisme i arkitektur er.

Dekonstruktivisme i arkitektur – en bevegelse siden 1970 -tallet

Dekonstruktivisme i arkitektur daniel-libeskind-royal-ontario-museum-toronto

Dekonstruktivisme er gratis og leken med elementene i en bygning slik at de blir omgjort til ornamenter. På begynnelsen av 1900 -tallet prøvde de russiske brødrene Wesnin og Vladimir Tatlin å lage skjeve arkitektoniske konstruksjoner ved hjelp av rene former, men uten hell. Dekonstruktivisme -bevegelsen i arkitektur ble berømt på en utstilling i New York i 1988, hvor syv arkitekter ble vist: Frank Gehry, Zaha Hadid, Daniel Libeskind, Bernhard Tschumi, Rem Koolhaas, Coop Himmelb (l) au og Peter Eisenmann. Den første dekonstruktive bygningen ble designet av Frank Gehry på 70 -tallet – arkitektens hjem i Santa Monica.

Dekonstruktivisme i arkitektur – de moderne bygningene av Frank Gehry

Dekonstruktivisme i arkitektur frank-gehry-lou-ruvo-center-brain-health-las-vegas

Rom som smelter inn i hverandre, vippelinjer og ødelagte perspektiver er funksjonene som skiller Frank O. Gehrys bygninger. Lou Ruvo Clinic i Las Vegas, bygget i 2010, er intet unntak og gir inntrykk av at det kollapser når som helst.

Guggenheim -museet i Bilbao – et ekte mesterverk av dekonstruktiv arkitektur

Dekonstruktivisme i arkitektur frank-gehry-guggenheim-museum-bilbao

Kunstmuseet for moderne kunst i Bilbao, Spania ble bygget i 1991-1997 og har et utstillingsområde på 10 000 m². Det ble raskt et av byens severdigheter, og i 2001 mottok bygningen “Outstanding Structure Award” fra IABSE (International Association for Bridge and Structural Engineering).

Richard B. Fisher Center for Performing Arts ved Bard College, hvis verdi er på $ 62 Millioner

Dekonstruktivisme i arkitektur frank-gehry-richard-fisher-zentrum-bard-college-new-york

Senteret ble åpnet i april 2003 og har et totalt areal på 107 000 m². Gehry jobbet med akustiker Yasuhisa Toyota. Omtrent 1030 tonn av konvensjonelt og buet rustfritt stål og 5647 helvetesild ble brukt til konstruksjon, fasade og takbelegg.

 Slående arkitektonisk design av DZ Bank -bygningen i Berlin

dekonstruktivisme-arkitektur-frank-gehry-dz-bank-pariser-platz-berlin

DZ Bank -bygningen ble bygget mellom 1996 og 2001 basert på et design av Frank Gehry. DZ Banks kontorer ligger på sørsiden av Pariser Platz, mens leilighetene er på baksiden. Fasaden er bølgende med trinn som hopper bakover. I atriumet til bygningen er det en stor, buet struktur med et metalldeksel.

Louis Vutton Foundation -bygningen i Paris er en av Frank Gehrys siste bygninger

dekonstruktivisme-arkitektur-frank-gehry-fondation-louis-vuitton-paris

Bygningen åpnet 27. oktober 2014 og fungerer som et privat museum. Fasaden består av tolv konstruksjoner av stål, glass og tre, som ligner skipsseil. Den berømte arkitekten kaller arbeidet sitt, hvis kostnad er 1000 millioner euro, “glassskyen”.

BioMuseo er Gehrys eneste bygning i Latin -Amerika

dekonstruktivisme-arkitektur-frank-gehry-biomuseo-panama

Bygningen ligger i Panama City og fungerer som et museum som forklarer de geologiske prosessene som skapte Panama -øya. Interiøret i de åtte galleriene ble utført av Bruce Mau Design.

Zaha Hadids innovasjonstårn er den verdensberømte arkitektens første bygning i Hong Kong

dekonstruktivisme-arkitektur-jockey-klubb-innovasjon-tårn-hong-kong

Zaha Hadid er den første kvinnen som mottok den største æren innen arkitektur – Pritzker arkitekturpris. Innovasjonstårnet er en bygning som tilhører Hong Kong Polytechnic University, som ble fullført i 2013.

Bygningen av Denver Art Museum av Daniel Libeskind

dekonstruktivisme-arkitektur-daniel-liebeskind-denver-art-museum

Daniel Libeskind er en amerikansk arkitekt med polsk opprinnelse. Den moderne bygningen i Denver Art Museum er bare ett av hans hovedverk, som også inkluderer store kulturinstitusjoner som Imperial War Museum i Manchester og Felix-Nussbaum House i Berlin.

Et annet eksempel på dekonstruktivisme i arkitektur – Jewish Museum i San Francisco

dekonstruktivisme-arkitektur-daniel-libeskind-samtids-jødisk-museum-san-francisco

Bygningen er faktisk en renovert transformatorstasjon fra 1907 som sto ferdig i 2008. De to store prismer med en blå metallisk glans tiltrekker øyet.

Bord Gáis Energy Theatre i Dublin, Irland åpnet i 2010

dekonstruktivisme-arkitektur-daniel-libeskind-grand-canal-teater-dublin

Daniel Libeskinds struktur ligger i nærheten av Canal Grande og er faktisk det største teatret i Irland. Den åpnet med “Swan Lake” – en ballettopptreden av den russiske statsballetten.

Dekonstruktivisme i arkitektur – fasaden til Westside Center er designet av Libeskind

dekonstruktivisme-arkitektur-daniel-libeskind-westside-bern-kjøpesenter

Westside er et fritidssenter vest for Bern. Det ble opprettet under ledelse av Daniel Libeskind og åpnet i 2008. Prosjektet ble estimert til rundt 500 millioner sveitsiske franc.

Bygningen i Seattle kommunale bibliotek er en struktur i dekonstruktivistisk stil av Rem Koolhas

dekonstruktivisme-arkitektur-rem-koolhaas-arup-Seattle-central-bibliotek-bibliotek-washington

Rem Koolhas er en nederlandsk arkitekt som har gitt et stort bidrag til samtidens arkitektur. Dette er den tredje sentrale bibliotekbygningen på dette stedet i Seattle. Biblioteket designet av Koolhas ble bygget av arkitektene Magnusson Klemencic Associates og Arup.

Bygningen i China Central Television hovedkontor i Beijing av ingeniørfirmaet Arup

dekonstruktivisme-arkitektur-arup-cctv-tårn-beijing

Ingeniørkontoret Arup, med hovedkontor i London, har kontorer rundt om i verden og tar for seg design, planlegging, prosjektering, prosjektledelse og rådgivning. Noen av hans mest kjente strukturer er operabygningen i Sydney, Allianz Arena i München og skyskraperen 30 St Mary Axe i London. Fortsatt den nest største kontorbygningen i verden etter Pentagon – CCTV -tårnet er en av dem. Bygningen har en kantet form som en symmetrisk fragmentert blokk.

Steinhuset av den anerkjente arkitekten Günther Domenig i Steindorf, Østerrike

dekonstruktivisme-arkitektur-günther-domenig-steinhaus-steindorf

Günther Domenig var en østerriksk arkitekt hvis bygninger kunne tilordnes forskjellige arkitektoniske trender som strukturalisme, brutalisme og dekonstruktivisme. Steinhuset er nå åpent for besøkende.

Kinemax -bygningen av Denis Laming i fornøyelsesparken Futuroscope i Paris

dekonstruktivisme-arkitektur-denis-laming-futuroscope-frankrike

Futuroscope er en uvanlig park med futuristiske bygninger som omhandler fremtidens medieteknologier. Arkitekten som tegnet parken er den berømte Denis Laming.

Dekonstruktivt hus av Patkau Architects

dekonstruktivisme-arkitektur-patkau-arkitekter-hadaway-house-british-columbia

The Hadaway House – det er navnet på bygningen av Pataku Architects, som ligger i British Columbia. Konstruksjonen er laget av betong, stål og tre.

Dekonstruktivisme i arkitektur – Porta Fira Hotel og Torre Realia BCN i Barcelona, ​​Spania

dekonstruktivisme-arkitektur-toyo-ito-hotel-porta-fira-barcelona

Hotel Prta Fira, bygget i 2009, ble designet av den japanske arkitekten Toyo Ito. Bygningen vant Emporis Skyscraper Award 2010. I bakgrunnen er det en annen bygning av Toyo Ito – Torre Realia BCN.

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
8 viktige motetrender for høsten-vinteren 2014 på et øyeblikk