15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fra urbane hagearbeid til innendørs hagearbeid. Hva ligger bak?

Urban hagearbeidstrend i storbyer

Det er to populære moteord som for tiden er ment å referere til det faktum at private husholdninger blir grønnere eller kan bli veldig enkle. Urban hagearbeid fokuserer på urbane områder, det vil si at små områder i urbane områder bør grønnes og brukes til aktivt hagearbeid. Fokuset var opprinnelig på optikken. Men i mellomtiden har snackhager allerede utviklet seg i byer der det nå dyrkes nyttige planter. Innendørs hagearbeid, derimot, beskriver trenden med å bringe lykke i hagen inn i dine egne fire vegger. Denne ideen blir alltid implementert når det ikke engang er et lite tomt under den blå himmelen tilgjengelig for hagen. Denne artikkelen vil avsløre at disse to tilnærmingene har mye til felles i praksis.

Urban hagearbeid er utendørsvarianten, innendørs hagearbeid motstykket

Innendørs hagearbeid på balkongen frodige planter som personvernskjermer

Tilsynelatende lett å ta vare på, men fortsatt veldig ensformige, grå utearealer er beplantet med grøntområder i urbane hagearbeid. Det betyr: Farge beveger seg inn på den indre gårdsplassen, på takterrassen og på balkongen, habitat for dyr og til slutt også mat til menneskene selv nybakte hobbygartnere.

I innendørs hagearbeid kan den plantbare minihagen gjøres enda mindre, men mangelen på plass på dette tidspunktet gjør den vanligvis ganske oppfinnsom. Ved hjelp av en hengende gjør-det-selv-vinduskarme, kan du raskt lage plass til å plassere noen få avlinger der. Det er veldig enkelt å implementere dette rommet: Et bord henger fra gardinstangen – på strenger – hvis høyde kan varieres individuelt. Et solid tau kan tres gjennom to enkle hull på sidene av brettet, som deretter fungerer som oppheng – og den ekstra vinduskarmen er klar for de grønne, nye beboerne.

Innendørs hageplanter henger opp ned

Utstyr for det “nye” hagearbeidet. Mye kan brukes innendørs og utendørs

Growland – hjemmet til hjemmelaget er en leverandør som fokuserer på utstyr for innendørs gartnere, planteoppdrettere og økologiske dyrkere og dermed også tilbyr mye utstyr som blir godt mottatt i urbane hagearbeid. Produktporteføljen inneholder alle de viktige klassikerne fra hobbygartnernes verden – ventilasjon, belysning, vanning, jord, gjødsel og selvfølgelig små steder hvor innendørs eller urbane planter kan trives..

Innendørs drivhus er en av selskapets produktgruppe. Å kjøpe voksetelt på Growland betyr å kjøpe et innendørs drivhus som er designet for de minste plassene og som også gir plantene de best mulige utsikter til vekst der mange ikke hører hjemme – nemlig i leiligheten. Imidlertid gjør de det mulig for hobbygartnere uten egen hage å delta i grønne ideer som hagearbeid i by eller innendørs.

Innendørs hagearbeid trending liten plante i en hvit kurv

Disse plantene er egnet for innendørs hage

Å lage en innendørs hage kan se ganske stilig og moderne ut, som bildene på Deavita viser. Fokuset her er ikke på en innendørs hage som er beplantet med nyttige planter. I stedet skapes et avslapningssted ved hjelp av lave planter som får lov til å trives i boarealet. Siden spesielt unge planter fortsatt har lav vekst, kan denne urbane hagearbeidstilnærmingen bare være midlertidig.

Lilla-bladet tremastet blomst Tradescantia Spathacea

For å fremkalle en tiltalende, grønn blanding i stuen, bør plantesammensetningen være gjennomtenkt. Det betyr: Ulike farger og mønstre på plantene sikrer et variert utseende. Tips: Fargerike blomster trenger ikke alltid å gi variasjon. Selv grønne planter har ikke det samme grønne. Dette skaper en veldig mangfoldig blanding av grønt – uten en blomstrende blomst.

Hvis du har plass til å plante høye planter i interiøret, kan du gjøre boarealet veldig attraktivt med disse grønne plantene:

– begonia

– Cordyline

– Croton

– Dragetre

– Tremastet blomst

– eføy

– grønn lilje

– gummitre

– Club lilje

– Philodendron

– sukkulenter

Urban hagearbeid dyrker dine egne agurker på balkongen

Hvis du ikke bare vil lage en innendørs hage å se på, men også vil se frem til en rik høst fra din egen hage ved høsttid, kan du stole på denne typen frukt og grønnsaker. De er ideelt egnet for dyrking i dine egne fire vegger:

grønnsaker: Gulrøtter, paprika, vårløk, kålrabi, hvitløk

frukt: Mini -versjoner av pære, eple, plomme, plomme og aronia

krydder: Pepper, chili, peppermynte, salvie, basilikum, oregano

Dyrk urter selv og høst mynte, gressløk og co

Bildekilde: Pixabay.com © (CC0 Public Domain)

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
8 viktige motetrender for høsten-vinteren 2014 på et øyeblikk