15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Opprette en minihage med kaktuser: designideer for florarium, planteskål og blomsterpotte

Minihage med sukkulenter av kaktusglass farget sandflorarium

Enten sammen med sukkulenter i et florarium, med bakdeksel i en blomsterpotte eller med krystaller, grus og steiner i en planteskål: kaktuser er ekte lagspillere og kan kreativt ordnes i fargerike ørkenlandskap. Vi viser deg noen designideer for en minihage med kaktuser og gir deg nyttige tips om hvilke blomster og planter som passer, samt hvordan du kan ta vare på kaktusene og få dem til å blomstre. La deg inspirere av forslagene i bildeserien og ta med naturen inn i huset, kontoret eller på balkongen med en eksotisk ørkenhage i miniatyr!

Opprette en minihage med kaktuser: Ørkenplanten er ganske lite krevende

Minihage med kaktus -sukkulenter Påskepynt eksotisk bolle

Kaktus er veldig populær og finnes ofte i hager i ørkenområder i USA og Mexico. I Tyskland er de populære romkamerater og gir et snev av natur inn i dine fire egne vegger. Sukkulenter, som stammer fra Sør-Amerika, regnes for å være lettstelt husplanter og pryder derfor ofte husene til travle singler eller tidvis entusiastiske hobbygartnere. For at de skal føle seg bra, trenger de eksotiske krevende artene et passende sted, et vanngjennomtrengelig underlag og moderat vanning.

1. Siden. Kaktus trenger sollys og varme i flere timer om dagen, så et vindu i sør eller en vinterhage er ideelt for plantene. På den annen side er vinduskarmen øst og vest, som bare mottar daglig sol en kort stund, mindre egnet. Hvor mye direkte sollys den enkelte arten tåler, avhenger av flere faktorer. I utgangspunktet: hårete eller tornede kaktus er mer lyssultne enn bladkaktus.

Alle søramerikanske ørkenplanter kan trives uten problemer på grunn av temperatursvingninger. Av denne grunn er steder som varmer mye i løpet av dagen og kjøler seg ned raskt om kvelden også et alternativ. Dette er for eksempel glassert trapperom eller drivhus.

Plantene trenger absolutt et skjermet sted om sommeren og et trekkfast sted om vinteren.

Lag minihage med kaktus -sukkulenter

2. Det permeable underlaget er tilgjengelig i tre versjoner: for kaktusartene som ikke tåler humus, tilbys en mineralblanding av lavstein eller ødelagt ekspandert leire, pimpstein og sand. En humusrik blanding består av kompost (minst fire år gammel) og torv. For fjellkaktusene anbefaler ekspertene en blanding av pottejord med høyt leireinnhold og ødelagt ekspandert leire eller lavestein. Uansett hvilket underlag hobbygartneren velger, har alle tre variantene en ting til felles: pH -verdien er mellom 5 og 5,6.

Avhengig av om minihagen er anlagt med kaktus i en stor bolle eller i et lite florarium, kan du velge riktig kornstørrelse. Som en tommelfingerregel, jo mindre potten er, desto finere blir kornet. I utgangspunktet skal proporsjonene ikke være større enn 1 cm.

3. gjødsel gitt til ørkenplanter etter behov i vekstsesongen om våren og sommeren. Mesteparten av tiden trenger kaktusene gjødsel når de plantes i en liten krukke og bruker derfor raskt næringsstoffene i jorda. I dette tilfellet kan de få spesiell kaktusgjødsel en gang i måneden.

Mini hage med kaktus sukkulenter bolle bord dekorasjon stueplanter

4.. å vanne. Kaktus lagrer vann i knollene sine over lengre tid og trenger derfor mindre vann enn de andre plantene. Når det sandede underlaget tørker helt ut, vannes planten grundig. Deretter bør hobbygartneren vente igjen til jorden tørker og først deretter vanne planten grundig igjen. Det bør alltid sikres at det ikke oppstår vannlogging. Ingen kaktus kan ta dette. Hvis du ikke er sikker på hvor ofte sukkulenter trenger vann, er det bedre å vanne for sjelden enn for ofte.

Minihage med kaktusglass kombinere planter sukkulenter florarium skape grus fargerikt

5. Potting og Repot. Kaktuser må vanligvis repottes hvert 4. til 5. år. Dette er nødvendig fordi plantene bruker opp underlaget for perioden eller fordi det har blitt for stort for den gamle potten. Repotting kan oppmuntre til vekst og blomsterdannelse. Riktig tidspunkt for potting og repotting er fra midten av februar til slutten av mars eller høsten, like etter at blomstringstiden er over. Erfarne gartnere fraråder å vanne planten i minst en uke før de repottes, slik at den lettere kan fjernes fra blomsterpotten. Isoporark eller spesielle hansker for kaktus kan beskytte hobbygartneren mot tornene ved ompotting.

Minihage med kaktus -sukkulenter florarium stones river

6.. Dvalemodus kaktus. Om vinteren tillater kaktusene seg en pause. Spesielt i denne perioden kan plantene klare seg med betydelig mindre lys og varme og kan enkelt lagres i uoppvarmede rom. Vannkravene deres er også betydelig lavere, de må vannes hver 3-4 uke. Siden deres vekst er begrenset i denne perioden, trenger de ikke gjødsel.

Opprette en minihage med kaktus i et glass: de grunnleggende prinsippene for et florarium

Lag minihage med kaktusflorarium -sukkulenter, fargede sandkrystaller

Et lite ørkenlandskap i et glass ser veldig dekorativt ut og bringer et snev av eksotisme inn i dine egne fire vegger. Slik at minihagen med kaktus trives godt i et florarium, spiller riktig underlag, drenering og antall planter en avgjørende rolle. Vi gir deg trinnvise instruksjoner for en minihage i et glass.

Et florarium er et terrarium i lite format som er plantet. Selv om spesielle glassflorariumkar selges på markedet, er en dyp glassskål eller en murkrukke like egnet.

Materialer: For et florarium trenger du hvit prydgrus, farget sand, substrat for kaktus og sukkulenter, aktivt kull (reduserer luktdannelse) og ekspandert leire, dekorative steiner og krystaller (på forespørsel), et åpent glassbeholder som en vase, en bolle eller et terrarium, kaktus og andre sukkulenter etter eget valg.

Bruksanvisning: Det nedre, 2 cm høye laget fungerer som drenering og består av dekorativ grus. Dette etterfølges av et fingertykkt lag med aktivt kull og ekspandert leire og deretter et 3 cm høyt lag med kaktussubstrat. Deretter brukes plantene. Om ønskelig kan et dekkmateriale (i dette tilfellet den fargede sanden) legges over den. Det beskytter jorden mot dehydrering og frø ugress. Til slutt kan florariet dekoreres etter ønske med dekorative steiner og krystaller.

Lag minihage med kaktus -sukkulenter florarium ørkenhage

Vi har allerede sagt flere ganger at kaktus foretrekker en solrik beliggenhet. Uansett bør du plassere kaktusene i florariet på et delvis skyggelagt sted. Ellers kan det intense sollyset som skinner gjennom glassveggene i florariet brenne plantene. Siden fartøyet er lukket i bunnen, bør du vanne minihagen med kaktus sjeldnere og sjeldnere enn vanlig.

Lag en minihage med kaktus i en bolle

Minihage med kaktus -saftige planter skaper ideer

En planter er en flat blomsterpotte som er perfekt for et arrangement med kaktus, solelskende bakdeksel og andre sukkulenter. Planter av forskjellige høyder med forskjellige bladformer og i forskjellige farger gir variasjon og gjør plantens grønne prakt mer spennende.

Minihage med kaktus saftig plantepotte

Hvis du holder en minimumsavstand på 2 – 3 cm mellom kaktusene og sukkulenter i bollen, så kommer de fleste ørkenplanter godt overens. Følgende arter velges ofte som lagspillere av hobbygartnere:

Den virkelige rotplanten Aztekium hintonii, den kompakte planten med smale blader Agave victoriae-reginae, dvergkaktus Sulcorebutia og planten Haworthia attenuata kan overvintres kaldt og ha lignende krav når det gjelder underlag og vanning.

Minihage med kaktuser i glasskaktusene

Imidlertid har alle kaktusordninger en stor ulempe: transplantasjon er mye vanskeligere. Det er alltid en risiko for at plantens røtter vil bli skadet under utgraving. Hvis denne oppgaven er for tidkrevende og vanskelig for deg, kan du plante de enkelte kaktusene i miniplanter og deretter ordne dem i florariet. Blomsterkrukkene blir deretter “skjult” med et lag med dekorativ sand. Hobbygartneren kan deretter bytte individuelle planter om nødvendig og lage et nytt arrangement på kort tid. I dette tilfellet tas kaktusene og sukkulenter ut hver måned og senkes individuelt i vannet.

Enten som solist i en minihage eller som en del av et eksotisk arrangement i en planter: kaktusene kutter en god figur overalt. Vi har satt sammen ytterligere eksempler på fantasifull design for deg i bildeserien.

Minihage med kaktus sukkulenter florarium design sand

Minihage med kaktus -sukkulenter grusjordflorarium

Minihage med kaktus saftig plante potter terrakotta blå

Minihage med kaktus -sukkulenter eggboks plantepotter mini

Minihage med kaktus -sukkulenter trestamme plantehage

Mini hage med kaktus sukkulenter sand bryllup dekor

Minihage med kaktus -sukkulenter blomsterarrangementer mose

Minihage med kaktus sukkulenter lager florariumideer bryllup

Minihage med kaktus -sukkulenter treboksemose

Minihage med kaktus -sukkulenter rock garden japansk stil

Minihage med kaktus -sukkulenter i Feng Shui -stil

Minihage med kaktus saftig hage blomsterpotte ørkenhage

Minihage med kaktus sukkulenter florarium steiner grus ørkenhage

Minihage med kaktus -sukkulenter sandørken

Minihage med kaktus saftige steiner designideer

Minihage med kaktus -sukkulenter som skaper ideer om tekopper

Minihage med kaktus -sukkulenter borddekorasjonsideer ørkenbryllup

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
8 viktige motetrender for høsten-vinteren 2014 på et øyeblikk