15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Blomsterpottbregner for skygge – flotte typer for arrangementer

Blomsterkruke bregner for skyggen, planter forlater tekstur

Vanligvis har terrassen eller balkongen tak. Hvis dette er tilfelle for deg også, vil du ha lagt merke til at solen ikke skinner for ofte i dette området. Og det er tross alt også målet med taket. Hvis du fortsatt vil designe terrassen med et fint arrangement av planter som passer for potten, bør du vite hvilke som passer for skyggen. Vi har flere typer Blomsterpottbregner for skygge satt sammen som vil gi tekstur i beholderen.

Blomsterkrukkebregner gir ny tekstur

blomsterpotte-bregner-skygge-bob-håret-hardtarbeidende-fleece-rosa-idé-design

Når det gjelder skyggeplanter, er det vanligst begoniaer, fuchsier eller hardtarbeidende øgler. De er bare bedre kjent. Men i dag vil vi introdusere deg for storheten til blomsterpottbregner for skyggen. Ulike bladformer og størrelser gjør et godt blikkfang i alle opplegg og egner seg spesielt godt som bakgrunn.Hvis du har en skyggefull balkong i nord eller vest, trenger du ikke lenger tenke på hvilke planter du skal velge. Bare tenk på bregner.

Blomsterpottbregner for skyggen – røde slørbregner

blomsterpotte-bregner-skygge-rød slør-bregne-sengetøy-idé-bland-planter

Det spesielle med den røde sløret bregne (Dryopteris erythrosora) er blant annet de bronsefargede bladene. De har denne interessante fargen når de er unge. Jo større bladene blir, jo mer blir de grønne. De danner også en buet struktur. Du kan lage et pent arrangement ved å kombinere disse blomsterpottbregner for skygge med fargerike blomster eller interessant formede planter for tekstur.

Arrangementside

blomsterpotte-bregner-skygge-rød slør-bregne-dryopteris-erythrosora-terrasse-balkong

Som en kombinasjon, for eksempel baughamp (Sansevieria trifasciata) eller hostas. Planlegg også riktig størrelse for blomsterpotten eller planterne. Disse blomsterpottbregner for skyggen når en høyde og bredde på opptil 60 cm. Det er en veldig lettstelt plante som føles veldig behagelig i både dyp og lysere nyanse. Disse blomsterpottbregner vannes bare av og til for skygge. På en eller annen måte tørker jorden sakte opp i skyggen.

Kobberfarget kunst

blomsterpotte-bregner-skygger-gullfarget-blader-glans-varme-nyanser

Hvis du vil lage et blikkfang i originale farger, kan du velge denne typen blomsterpottebregner for skyggen. Det er den såkalte Dryopteris erythrosora “Strålende”. På denne prøven varer bladets vakre farge utover våren.

Arrangement av varme farger

blomsterpotte-bregner-skygge-rød slør-bregne-kobber-oransje-farge-vår

Varianten er veldig egnet for å lage et arrangement med varme farger. For å gjøre dette, bare bruk andre typer blomsterpottebregner for skygge med lignende farger eller velg blomster med blomster i oransje, rødt eller gult. Sørg imidlertid for at disse også passer for skyggen.

Bregner i kalde fargetoner

blomsterpotte-bregner-skygge-sølv-lilla-regnbue-bregne-bregne fronds

Ikke mindre imponerende er blomsterpottbregner for skyggen, som er kalde i fargen. En slik art er regnbuebregnen (Athyrium niponicum). Bladene har en fargemiks av lilla og sølv. Enten som en enkelt plante eller i form av et arrangement, er disse bregner et skikkelig høydepunkt på balkongen og terrassen.

Kombiner regnbue bregner

blomsterpotte-bregne-skygge-regnbue-bregne-lilla-sølv-grå-farge

La det stå i den kalde fargekombinasjonen og sett sammen et arrangement med blomsterpottbregner for skyggen av denne arten, samt lilla eller burgunder-fargede begonier. Hvis det ikke er nok sol, kan du også legge til den lilla klokken og lage et interessant fargespill. Regnbuebregnen blir 45 cm høy og bred. Han foretrekker en lysere nyanse.

Hart’s Tongue Fern

blomsterpotte-bregne-skygge-hjort-tunge-bregne-enkelt-plante-arrangement-planter

Ved første øyekast kan du bli overrasket. Fordi hjortens tungebregne (Asplenium scolopendrium) ikke har noen optisk likhet med de fleste andre bregner. Den består av stilker som danner brede blader mot toppen og står oppreist. Derav navnet: Bladene minner om tunger. Denne egenskapen gjør disse blomsterpottbregner spesielt attraktive for skyggen som hovedplanten i arrangementet. Planter dem i midten og grenser til lave blomster.

Design en blomsterpotte

blomsterpotte-bregner-skygge-hjort-tunge bregne-asplenium-scolopendrium-originale blader

Dette gir arrangementet en interessant tekstur. Blomsterkrukken bregner for skyggen er opptil 45 cm i diameter. Du planlegger like mye for høyden. Plantene føles veldig komfortable både i dyp skygge og i delvis skygge, men de må vannes regelmessig.

Vestlig sverdbregne

blomsterpotte-bregne-skygge-vestlig-amerikansk-sverd-bregne-klassisk-bladformet

Bregnerbladene, dvs. blader av denne arten, er smale og lange. Som navnet antyder, minner de om et sverd. Det er igjen fantastisk egnet som et sentralt anlegg i arrangementet. Du kan deretter kombinere blomsterpottebregner for skyggen med fargerike blomster. De representerer en fantastisk bakgrunn, som også er gitt av den frodige grønne. Siden den pryder potten med sin høyde, er hengende blomster også egnet som et ekstra element.

Blomsterpottbregner for skyggen – Snittet

blomsterpotte-bregne-skygge-sverd-bregne-vestamerikansk-busk-optisk-grønn

Den eviggrønne vestamerikanske sverdbregnen (Polystichum munitum) bør beskjæres tilbake hver vår. Dette skjer før de nye arkene vises. Dette vil gi deg sterke blader. Siden dette er uregjerlige blomsterpottebregner for skyggen, er du velkommen til å plante dem i hagen hvis du vil endre blomsteroppsettet ditt.

Setter bregner i hagen

blomsterpotte-bregner-for-skyggen-vakre-blader-vest-amerikansk-sverd-bregne

Forvent en imponerende høyde på opptil 90 cm. Det samme gjelder også diameteren. Disse blomsterpottbregner for skyggen er også veldig behagelige i solen, så du kan enkelt finne et sted i hagen for dem når den tid kommer. Jorden skal være fuktig, men den kan også tørke ut uten å skade planten.

Sverdbregne

Urtepott-bregner-skygge-sverd bregner-veranda-design-benk-planter-dekorere

Sverdet bregner (Nephrolepis exaltata). Disse blomsterpottbregner for skyggen brukes hovedsakelig innendørs, men er også veldig egnet for utendørs, forutsatt at temperaturen ikke er mindre enn 4 grader. Under ideelle forhold, som på ingen måte er vanskelige å garantere, vil planten glede deg med sin frodige vekst og sterke grønne blader.

Krav til miljøet

blomsterpotte-bregner-for-skyggen-eføy-arrangement-sverd-bregne-tulipaner

Det er viktig for disse blomsterpottbregner for skyggen at du velger en jord som er godt drenert, men som fortsatt kan beholde fuktigheten, fordi planten elsker den. Etter det kan du spørre om andre planter og blomster som er komfortable under de samme forholdene for å gjøre fine ordninger.

Som en enkelt plante

Blomsterkruke-bregne-skygge-sverd bregne-hengende gryte-terrasse-taktekking

Sverdbregnen når dimensjoner på 75 cm. Ikke bare som et arrangement, er disse blomsterpottbregner et skikkelig blikkfang for skyggen. De ser også fantastiske ut som en enkelt plante og spesielt på høyere nivåer. Prøv for eksempel en hengende gryte eller smale og høye planter.

New Zealand trebregne

blomsterpotte-bregner-skygge-new zealand-tre-bregne-utendørs-dekorasjon-potte-plante

Hvis du har bestemt deg for å bruke blomsterpottebregner til skygge som en enkelt plante, bør du definitivt vurdere denne arten. Alle andre trebregner er også egnet. New Zealand trebregne (Dicksonia squarrosa) danner en stamme og er opptil 6 meter høy. Imidlertid er denne høyden lett begrenset i en plantemaskin. Denne vakre arten danner også en krone som kan nå en radius på 120 til 180 cm.

Plassering for trebregnen

Blomsterpottbregner for skyggen trebregne-dicksonia-squarrosa-eksotisk

Fest potten med trebregnen på et lunt sted. Han liker også spesielt et skyggefullt eller delvis skyggelagt sted. Som med eksemplene som allerede er nevnt, bør vannlogging unngås, men fuktig jord er ønskelig. Hvis temperaturen faller under minus 3 grader, bør du finne et varmt sted for disse blomsterpottbregner for skygge. De er alt annet enn tøffe.

Egen skjoldbregne

blomsterpotte-bregne-skygge-awn-skjold-bregne-hage-aksent

Som alle bregner er markisskjermbregningen (Polystichum setiferum) ser spesielt bra ut i et skogkledd landskap. Denne arten er preget av horisontalt voksende blader. Urtepottbregner for skygge kan gjøre en fin overgang fra et formelt område til et mer vilt når de plasseres på kanten av en uteplass eller blomsterbed, for eksempel. En hel skygge, så vel som en fuktig jord uten vannlogging er å foretrekke. Dette gjør at plantene kan utvikle seg perfekt og nå sin vanlige størrelse på 60 til 90 cm.

Planteidé for skyggen

blomsterpotte-bregner-for-skyggen-arrangement-idé-hardtarbeidende-fleece-hvitt

Her kan du se et eksempel på et arrangement av blomsterpottebregner for skyggen, samt en hardtarbeidende lisk med hvite blomster og eføy. Bruk planter med forskjellige bladformer og farger for å skape interessante kontraster. Blomster kan velges både nøytrale og fargede. Uansett hvilken type bregne du velger, blir resultatet ganske enkelt fantastisk.

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
Sove med en BH eller ikke – bærer bruk av risiko for brystkreft og forhindrer slapp bryst?