15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plant urter i hagen og bruk disse tipsene for å ta godt vare på dem

urter i hageplanten salat idé blader

Hvis du er Å plante urter i hagen vår og høst er de beste tidspunktene for dette. Det er mange forskjellige typer. Den klassiske varianten er rund og har glatte, grønne eller røde blader. Men det er også de som vokser ganske flate. Noen gleder øyet med krøllete blader i blågrønt eller rødfiolett. Så når du planter urter i hagen, kan du også tilby variasjon i form og farge. Noen spiselige urter dyrkes til og med først og fremst for dekorative formål i hagen, da de har imponerende blomster. Det er også mindre størrelser. Disse kan også sås litt senere på våren, da de ikke har noe imot varmen i begynnelsen av sommeren.

Å plante urter i hagen – når er det riktig tidspunkt for det?

krusete urter i hageplanten lysegrønn mørkegrønn

Så, som nevnt tidligere, kan du plante urten i hagen både på våren og på sensommeren. Hvis du velger vår, bruk en tidlig variant og så frøene tidlig på våren. Du kan også så urten seks uker før den siste frosten hvis du gjør dette innendørs eller i en kald ramme. Du kan deretter plante plantene i hagen tre uker senere. Hvis du vil ha en høst om høsten eller vinteren, er det best å så på midten av sommeren eller sensommeren.

Plant og ta vare på urter i hagen

surkål hageplanter grønnsaker idé tips høst

Hvis du vil plante urten i hagen, er det best å finne et sted i solen eller delvis skygge. Jorden bør også være rik på næringsstoffer og ikke skape bakvann. Når du sår frøene, gjør du det i rader og på litt over en tomme og en tomme fra hverandre. Ikke glem å tynne ut og la nok plass, da urten trenger mye plass. Denne skal være 30 til 60 cm. Avstanden mellom de enkelte radene skal ikke være mindre enn 60 cm. Urten elsker vann. Av denne grunn er det viktig at jorda alltid er fuktig. Gjødsling skjer omtrent halvveis i vekstsesongen. Når du fjerner ugresset, noe som er veldig viktig, må du være forsiktig. Urtens røtter løper nær overflaten av jorden.

Plant urter i hagen og beskytt dem mot skadedyr

dekorasjon urtekål blå grønn hage omsorgstips

Som du sikkert vet, er skadedyr og sykdommer ikke uvanlige i urter. Hvis du planlegger å plante urten i hagen, bør du være oppmerksom på dette slik at du alltid holder et øye med dem og ser etter insekter. For å forhindre slike problemer er det fordelaktig å snu planten regelmessig, hvis mulig. Skulle du oppdage sykdom eller skadedyr, kan du først vente på å se om det går over av seg selv. Hvis dette ikke er tilfelle, må du bruke medisin eller plantevernmidler. Men begynn alltid med det minst invasive middelet.

Å plante urter i hagen – høsten

krautkopf grønn lilla rosa hagepleie grønnsaker

Det tar 50 til 100 dager før urten modnes. Siden kålhodene kan rive hvis det blir for kaldt, bør du ikke høste dem for sent hvis det er mulig. Hvis du vil lagre dem, velger du et kjølig, fuktig sted for dem. På den måten vil de vare lenger.

Plant urter i hagen som dekorasjon 

dekorativ urt hvit grønn rosa rosa hage

Urt med interessante blader

savoy urtehage plante idé instruksjoner frø

Rødkål fra hagen

rødkålsalat matlaging hageplanter tips instruksjoner

Bruk urten i salater og i matlaging

Urter i hagen som planter rødkål revet salat

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
8 viktige motetrender for høsten-vinteren 2014 på et øyeblikk