15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Grå helvetesild ute og varmt tre inni – et koselig hus i New York

grå tre helvetesild kledning låvehus svømmebasseng

Bates Masi + Architects fullførte nylig et nytt hjem for et par i East Hampton, New York. Selv om Georgica Cove Residence hovedsakelig brukes av paret, bør den være stor nok til å ta imot barn, barnebarn og gjester. Husets form minner om en låve, som tilsvarer den typiske arkitekturen for området. Grå tresingel brukes som kledning for fasade og tak og karakteriserer hele utformingen av huset. I motsetning til den grå fasaden brukes varmt tre i interiøret, noe som skaper en koselig og innbydende atmosfære. Les videre for å lære mer om det arkitektoniske prosjektet.

Grå tresingel som fasadebekledning

grå tre helvetesild fasade gaveltak hus hage

Huset i East Hampton ble designet for å blande seg med landlige landskaper og for å matche den lokale byggestilen og arkitekturen. Clapboard og låvehus er typiske for denne regionen, som først ble bygget individuelt og utvidet over tid med flere tillegg. I Bates Masi -prosjektet brukes grå tresingel av sedertre som tak- og fasadekledning. Materialet er preget av en tidløs soliditet og ble derfor tidligere brukt til de samme formålene. Hele huset er fremdeles utformet på en slik måte at det ser ut som en sammensetning av fire separate skråtakhus.

grå tre helvetesild horisontale tre lameller solbeskyttelse hus inngang

Vinduene på sideveggene er utstyrt med horisontale sedertreplater, som fungerer som personvern og solbeskyttelse. Dette filtrerer lyset og skaper fantastiske effekter i interiøret. Huset er omgitt av store plener og grus og har et flott svømmebasseng i hagen. Det tilbyr en idyllisk utsikt over innsjøen Georgica Cove i nærheten, noe som gjør det til det perfekte stedet å slappe av når været er fint.

Inngangen til huset er helt glassert og de sorte metallrammene for vinduene står i kontrast til den grå fasaden. En glassdør med en lateral svingakse inviterer deg inn i huset og slipper inn mye dagslys.

grå fasadehus i treplater med skråtaksterrasse

Før vi får et glimt av interiøret, la oss se nærmere på husets ytre. Komponentene er ikke plassert direkte på gulvet, men er hevet noen få centimeter over. På denne måten står huset høyere enn flomsletten og er beskyttet mot innkommende vann fra innsjøen.

grå tre helvetesild tre lameller fasade vindu foran

Fellesrommene som spisestue og stue er utstyrt med skyvedører i glass og kan derfor åpnes helt ut på terrassene. På denne måten oppheves grensene mellom innsiden og utsiden og det skjer en sømløs overgang!

Varme tretoner preger interiøret

stue skråtak tak varmt peis rundt speil

I motsetning til fasaden, der arkitektene helt har stolt på grå trehingel, er interiøret hovedsakelig laget av varme farger og naturlige materialer. Hovedrollen spilles av lyst, varmt tre, som brukes i utformingen av gulv og tak. En massiv romdeler i stuen rommer peisen og får frem den typiske gavltakformen spesielt godt. De hvite veggene harmonerer perfekt med det lyse treverket og skaper et lett og vennlig interiør.

varmt tre interiørdesign tregulv tretak rundt spisebord

Kjøkkenet med spiseplass er moderne og enkelt på samme tid. Hvite kjøkkenskap er sammenkoblet med en stor kjøkkenøy i grått. I nærheten ligger spisestuen, som er innredet med et rundt spisebord for 6 personer. En minimalistisk lysekrone henger over bordet, noe som gir de ellers enkle møblene et interessant preg. For spesielle anledninger og for flere gjester har huset en egen spisestue, som er større og derfor designet for flere personer.

varme tretoner interiørdesign nisje hvite skapdører

Som med låvehusene som er typiske for denne regionen, består denne også av flere bygninger. Hver komponent har en annen funksjon – en for hovedsoverommet og hjemmekontoret, en for daglig kjøkken og stue, en for de formelle fellesrommene og en for gjesterommene. For å skape et forhold mellom de enkelte bygningene, er de bygget rundt en felles gårdsplass. De har også direkte forbindelser til hverandre, men kan stenges helt om nødvendig. På denne måten kan husets beboelighet utvides når familie og venner kommer på besøk.

varmt tre inne i takhimling i vindu fordypning lesehjørne

Et område der innbyggerne liker å tilbringe fritiden er denne nisjen med et visningsvindu. Den har utsikt over hagen og innsjøen er designet som et koselig lesehjørne. Lenestolen i brunt skinn harmonerer fantastisk med de varme tretonene og gir et flott sted å slappe av.

varmt tre inne romdeler tre lameller indirekte belysning

Interessante designløsninger finnes overalt i huset. Et godt eksempel på dette er skilleveggen i trapperommet som fører til andre etasje. Til dette brukes vertikale trelister og sammen med indirekte belysning. De ser moderne ut og fungerer samtidig som fallbeskyttelse for trappene.

varmt tre interiør design bad vindu outlook

På badet er tre igjen fokuset og brukes som vegg- og gulvbelegg, som kledning til taket og som materiale til servanten. Overflatene er fullstendig impregnert for å tåle fukt. En annen interessant funksjon på badet er vinduet bak forfengelighet. Det åpner utsikten over det naturlige landskapet og skaper dermed en naturlig følelse på badet.

grå tre helvetesild takfasade klassisk konstruksjon new york

* Du kan finne ut mer om Bates Masi + Architects på deres offesiell nettside.

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
8 viktige motetrender for høsten-vinteren 2014 på et øyeblikk