15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen hårbehandling – oppskrifter og hjemmemedisiner for naturlig pleie

gjør-det-selv-hår-behandling-husholdningsprodukter-tørt-hår-krøller

Tørt hår, flass, flisete tupper, hårtap? Hvis du har problemer med håret ditt eller bare vil gjøre noe bra for håret ditt, har du kommet til rett sted. Vi vil fortelle deg hvordan du kan lage hårbehandlinger selv ved å bruke ingredienser som du allerede har på lager hjemme. Selv om det finnes mange pleie- og stylingsprodukter i spesialforretninger som lover fantastiske resultater, kan de kjemiske stoffene og silikonene de inneholder skade håret på lang sikt. Ved å gjøre en hårbehandling selv, er du naturlig sunn og miljøvennlig. Det første du må gjøre er å finne ut hvilken type hår du er – tørt, fet, blandet eller normalt. Velg deretter de riktige ingrediensene som passer for håret ditt.

Lag hårbehandling for tørt hår selv

hårbehandling-tørt-hår-husholdningsprodukter-egg-olivenolje-eggeplomme

Ofte er sprøtt og tørt hår et resultat av mangel på protein, fordi Proteiner gjør håret sterkt og gi den styrke, fleksibilitet og elastisitet. 90 prosent av håret består av keratintråder, som kroppen produserer fra proteiner. Av denne grunn anbefales det at du spiser minst 120 gram protein av høy kvalitet per dag. Du kan også velge proteinrike ingredienser for hårbehandlingen din.

Gjør-det-selv hårbehandling-eggeplomme-majones-sitron

Egg inneholder mye protein og har gunstige effekter på håret. Spesielt det eggeplomme brukes til hårbehandlinger. Den amerikanske stjernen Blake Lively prøver å få hvalmanken til å skinne så vakkert majones. Det er fornuftig fordi mayoen for det meste består av eggeplommer og olje. Mayo -behandlingen beskytter hårets ender og lengder mot å tørke ut og etterlater dem smidige. Naturlig yoghurt er også rik på proteiner og gir håret næringsstoffer som er viktige for hårstrukturen. En hårbehandling med Kokosnøttmelk er også veldig egnet for tørt og sprøtt hår.

Lag ombre hår selv – instruksjoner for blond, brunette & tilnærmingen

Blorange hårfargetrend – 18 inspirasjoner og tips for omsorg

Ombré -hårtrenden – fremdeles populær blant stjernene i 2014

Oppskrift på behandling av olivenolje, egg og honninghår

gjør-det-selv-hår-behandling-olivenolje-egg-honning-majones-nærende

50 ml olivenolje

1 eggeplomme 

1 ss honning

For middels langt hår du trenger omtrent en halv kopp balsam. Hvis du har veldig langt og tykt hår, bruk mer olivenolje. Hvis du har kort hår, kan du redusere mengden olje.

olje Varm opp i vannbad eller i mikrobølgeovn i 15-20 sekunder. Det må ikke koke. Og så honning innrømmet. Det skal flytende gjennom oljens varme. Til slutt blir dette eggeplomme tilsatt til den avkjølte olje- og honningblandingen. Bland alt godt sammen med en visp.

Gjør-det-selv-lag-det-selv-massasje-i-ha-det-arbeid

Påfør behandlingen på håret og masser inn fra røttene til spissene. Håret skal være litt fuktig. Så det er lettere det Fordel kur i håret. Alternativt kan du bare legge til tørketuppene i behandlingen.

Gjør-det-selv-hår-behandling-vikle-i-et-håndkle-turban

Fest håret i en bolle og ta på en dusjhette. Det bør øke effektiviteten til de enkelte ingrediensene. Hvis du ikke har en dusjhette, kan du pakke håret i folie. En håndkle -turban er pakket inn på den. 20-30 minutter la absorbere. Vask deretter håret med sjampo og lunkent eller kaldt vann for å fjerne overflødig egg og olje.

Lag din egen fuktighetsgivende hårbehandling

gjør-det-selv-hår-behandling-tørt-hår-fuktighetsgivende-avokado-melk-honning

En enkel eggoljemaske er ikke nok for ekstremt tørt hår. Du må legge til flere fuktighetskremer for å gjøre balsamen enda mer effektiv. Av honning For eksempel gir den hårrøttene mer fuktighet og er bra for hodebunnen. Du kan legge til en spiseskje av følgende ingredienser: Aloe vera gel, melk, en moden avokado, mango eller banan.

Gjør hårbehandling mot fet hår selv

gjør-det-selv-hår-behandling-fet-hår-eple-cider eddik-helbredende leire

protein frigjør det raskt fettete håret av overflødig talg og gjør det mykt og skinnende. Eplecidereddik balanserer den naturlige pH i hodebunnen og bekjemper kløe og flass. Til og med Sitronsaft bidrar til å avfette håret fordi det lukker porene i hodebunnen og reduserer produksjonen av olje.

For Eplecidereddik og sitronskyll du trenger: 1 glass vann, 1 teskje eplecidereddik og saften av en sitron. Drypp blandingen over håret og skyll umiddelbart og grundig. Med mindre håret ditt er veldig fet, bør du ikke bruke denne balsamen mer enn en gang i måneden.

leire-hår-behandling-krøller-fettete-hår

Fet hodebunn og hårfeste har godt av å ha en hårbalsam Helbredende jord. Det fjerner overflødig fett og renser blokkerte talgkjertler. 5 ss helende jord blandes med 500 ml lunkent vann for å danne en tykk deig og fordeles over håret. Skyll av med lunkent vann etter 5 minutter. Vask med helbredende leire er også ideelt for bølger og krøller. Slik er krøllene fantastisk definert. Du kan også tilsette litt aloe vera gel til den.

Gjør hårbehandling mot hårtap selv

Gjør-det-selv-hår-behandling-hårtap-brygger gjær-fremmer-vekst

Mange kvinner lider av hårtap, spesielt etter graviditet og i overgangsalderen. Ølgjær fungerer veldig bra mot hårtap og får håret til å vokse raskere. Den inneholder verdifulle vitaminer, mineraler og proteiner som fremmer hårvekst. Ølgjær er også bra for vakkert hårvolum og en sunn glans. Den kan brukes alene ved å løse opp en pakke tørr gjær eller en halv terning fersk gjær i 100 ml lunkent vann, eller den kan blandes med andre ingredienser som honning, olivenolje, eggeplommer og eddik.

Lag din egen hårbehandling for flass og kløende hodebunn

Hårbehandling-flass-te-tre-olje-kokos-olje-lag-selv

Når du behandler flass, er det første du må gjøre å finne ut hvilken type hodebunn og flass du har. Tørr hud trenger annen pleie enn fet hud med småsteinflak. En hårbehandling laget av ricinus og olivenolje og en eple cider eddik og brennesle te balsam hjelpe mot tørr, flassende hud.

Kan brukes til fet hud og barkede vekter Te tre olje Middel. Den har sterke soppdrepende egenskaper og kan motvirke betennelse og irritasjon. For en hårbehandling, bare 20 dråper viktige ingredienser Tea tree olje med 50 ml kokosolje eller bland olivenolje. Fordel blandingen på håret og hodebunnen og la den virke i 30 minutter. Gjenta søknaden 1 til 2 ganger i uken.

Gjør-det-selv-hår-behandling-honning-flass-sitron

honning er også et effektivt middel mot flass og kløe. Den har en antibakteriell effekt og beskytter hodebunnen mot infeksjoner og bakterier. Vær imidlertid oppmerksom på at honning også kan lette håret ditt. For dette fortynnes honning med varmt vann og påføres hodebunnen annenhver dag. Du kan også legge til noen spiseskjeer Sitronsaft gi. Masser forsiktig inn i hodebunnen i 2-3 minutter, la stå i ca 10 minutter og skyll med varmt vann.

Hårbehandling med kokosolje

gjør-det-selv-hår-behandling-kokos-olje-vekst-tørr-krøller

En av de beste måtene å revitalisere tørt hår, redusere hårtap og tilføre glans og volum til håret er kokosnøttolje. Det har en nærende effekt på hår, hårrøtter og hodebunn og er et perfekt allsidig middel for alle hårproblemer. Kokosolje som hårbehandling brukes best før sjamponering. Bare varm 4 ss kokosnøttolje sakte i et vannbad slik at det blir flytende. Bare masser inn i tørt hår og hodebunn med hendene. Pakk deretter håret inn i et håndkle og la det stå i 30 minutter. Hvis du vil, kan du blande kokosoljen med eggeplomme og honning. En kur i uken anbefales for tørt hår.

Previous Post
Magiske brudepikeantrekk for glamorøse opptredener
Next Post
Sove med en BH eller ikke – bærer bruk av risiko for brystkreft og forhindrer slapp bryst?