15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorer og plant hagehuset utenfor: Slik kan du forskjønne enhetshuset eller minihuset ditt!

Hageskuret er et allsidig talent og kan utføre forskjellige funksjoner utendørs. På den ene siden tilbyr den lagringsplass for hageredskaper, på den andre siden er det et vinterkvarter for blomster. Hvis minihuset er koblet til strømnettet, kan det konverteres til et pensjonat, hjemmekontor eller til og med en bar om sommeren. Så det er desto viktigere at huset ser pent ut. Vi viser deg hvordan du kan dekorere hageskuret ditt ute.

Dekorer hagehuset utenfor: Slik gjør du minihuset ditt til et absolutt blikkfang

Dekorer utsiden av hagehuset med blomster og leirplater

Du trenger ikke å gjemme et gammelt trehagehus med klatreplanter eller høye busker. Iscenesatt med riktig dekorasjon, blir det raskt et skikkelig blikkfang. Men først må du male det på nytt. For å gjøre dette må du slipe av den gamle malingen og først belegge huset med et beskyttende belegg som vil beskytte treet mot fuktighet og UV -stråler. Nå er det rette tidspunktet for reparasjoner og glasering av vinduer og dører. Deretter kan du male huset i en nøytral farge og vindus- og dørkarmer en aksentfarge. Så kan du begynne å pynte. Leirplater, veggdekorasjoner i tre, dørkranser og selvfølgelig mange blomster gjør minihuset til et populært tilfluktssted i sommermånedene.

Forskjønne et lite hagehus

Lag et lite trehagehus utenfor

Et lite hageskur er en stor utfordring. Flere små triks er med på å få det til å se innbydende ut. Mal huset en mørkere pastellskygge. Duegrå eller grågrønn er bra. Sett deretter aksenter med dør- og vinduskarmer i snøhvit. Blomsterkasser på vinduskarmen, gardiner og matchende dørdekorasjoner får hageboden til å se koselig, sjarmerende og hjemmekoselig ut. Du kan også få frem hytteutseendet i fransk stil med blomster og planter fra Middelhavet. Høye blomster, prydgress og stauder rundt hagestien gir også personvern og skiller huset optisk fra resten av hagen optisk.

Gjør hageskuret praktisk ute også

Hageskur pynter på ideer for uteområdet

Hvis plassen er begrenset, bør du også ta hensyn til funksjonalitet når du designer uteområdet. Planter urter i blomsterkassene, la det være plass på terrassen for flis. En slep eller kalesje sikrer at verktøy, eksotiske potteplanter og annet hagetilbehør som ofte brukes, forblir tørre. Følgelig kan du plante grønnsaker rundt hageboden og lage en liten kjøkkenhage.

Dekorer hagehuset: male og dekorere passende

Forskjønne hageskur Stripes maler ideer for farger

Nok et eksempel på vellykket hagedesign i et lite format. Perfekt for rekkehus eller urbane villaer: et hageskur som er plassert i et hjørne av hagen. Mal redskapsboden inkludert bøtter og andre dekorasjoner i muntre sommerfarger, ordne et komfortabelt sittegruppe i samme fargepalett og dekorér inngangsdøren med gjenstander fra din siste ferie. For eksempel kan du lage en krans av skjell og sjøglass.

Plante området rundt hageboden

Middelhavshagebod designideer for planting

For at minihuset skal virke innbydende, spiller ikke bare fasaden en rolle. Området rundt hageskuret skal også virke vennlig. Hvis det er rett ved siden av huset og en terrasse sømløst forbinder de to, kan du lage en overgang med blomster. Både eksotiske potteplanter og lokale stauder er ideelle for dette. Pent gruppert rundt hagehuset eller arrangert i store planter, skaper de et hav av blomster.

Hageboddekorasjon med farge

Mal utvendig dekorasjon for hagehuset med maling

Du kan ikke bare forskjønne hagehuset ditt med blomster. Du kan også male fasaden som du vil. Dekorer minihuset med blomstermotiver. I butikkene kan du også finne forskjellige veggdekaler som er egnet for utendørs bruk. Slike er for eksempel veggklistremerker til garasjeporten. Du kan også bruke den til å dekorere hageskuret. Siden veggklistremerker bare fester seg til en jevn overflate, kan du feste dem til hagehus av metall.

Maritim hagehusdekorasjon

Hageskurdekorasjon for utvendige ideer i himmelblå

Har du et basseng i hagen og ønsker å bruke hagehuset som et bassenghus? Deretter kan du dekorere det passende med maritimt tilbehør. Heng en livbøye på døren og strø dekorativ sand rundt huset. Belyste fiskeballer gir dekorasjonen et romantisk preg.

Hagehus med dekorasjon i vintage stil

Maling av vintagestuen i resirkulert tre

Et hagehus i vintage stil utstråler sjarm. Hvis du har et gammelt trehus, kan du male de enkelte treplatene i muntre farger.

Mal hageskur og planteideer for uteområder

En annen variant er å male huset i en aksentfarge og deretter male det som du vil. Du kan bruke spesielle farger som er egnet for utendørs bruk. Alternativt kan du tegne med kritt med barna.

Hageskurdekorasjon for utsiden av metall

Mal hageskuret i grønt og oransje og pynt det

Hagedekorasjonen av rustfritt stål er veldig populær. Materialet har en rødbrun patina, som gir dekorasjonsbitene et vintage-utseende. Hvis du har metalltilbehør som du vil legge til et antikt preg, gjør du slik:

1. Pensle metalldelene med saltlake og la dem tørke i et uoppvarmet rom ved temperaturer mellom 5 ° og 10 ° Celsius. For saltlake, bland varmt vann fra springen med salt i et forhold på 4 til 1.

2. Alternativt kan du gni overflaten med eddiksyre.

Til slutt opprettes et korrosjonslag, som gir hagedekorasjonen ønsket rustutseende.

Dekorerende hagebod: ideer med blomster og planter

Hagebod dekorasjon med blomster og sykkel vintage ideer for utsiden

Blomster og planter spiller hovedrollen i de neste hagedekorasjonene. La kreativiteten gå fri og kombiner forskjellige dekorative elementer. Du kan også plante årlige blomster i planteposer og deretter vise dem i kurver. Det er ingen grenser for din egen fantasi.

Plante hageskuffen: Slik kobler du innendørs og utendørs områder

Hagehus med toppmøte og himmelsblå dør

Fra oktober blir hagehuset vinterkvarter for potteplanter. Etter ishellige får de imidlertid lov til å gå ut igjen. For at de skal passe harmonisk inn i hagen, bør du være oppmerksom på noen få ting når du planter området rundt hagehuset. Velg planter og blomster som visuelt matcher hverandre. For eksempel, hvis du har et olivenoljetre, kan du plante middelhavspyntgress, urter og blomster rundt hageskuret.

Ideer til verktøybodslakk for kolonihager

En liten redskapsbod i enden av plenen er ikke nødvendigvis merkbar. Men du kan krydre det lille hageskuret med flere blomster i keramiske potter. Et tips: mal innsiden av hageskuret i en aksentfarge og la dørene stå åpne. I tillegg kan du lage et koselig hjørne foran huset med komfortable hagemøbler og en brannskål.

Hageskurdesign utenfor med blomsterkasser og lagringsplass

Hvis sommerhuset står i skyggen av høye trær eller busker, er plantingen en stor utfordring Du kan velge sesongbaserte balkongblomster for skygge og plante dem i blomsterkasser. For å få huset til å se innbydende ut, må du male det hvitt eller en lys farge du ønsker.

Hagebod dekorere utvendige ideer for planting

Et lite hagehus midt i blomsterbedet ser veldig sjarmerende ut og blander seg harmonisk med utsiden. Velg blomstetyper som passer husets stil. Et klassisk hagehus ser spesielt vakkert ut sammen med klatreroser eller hortensiaer. Steinblomster og høye prydgresser er ideelle for hushuset i landlig stil.

Plant området rundt et pensjonat

Design hagehuset, male utsiden og lag en kolonihage

Hvis hageskuret har vann- og strømtilkoblinger og tilbyr tilstrekkelig boareal, kan det også brukes som gjestehus.

Design av hagehus i vintage stil

I dette tilfellet kan du dekorere inngangen til huset på riktig måte. For eksempel kan du lage et husskilt av drivved selv. Sammen med bartrær i høye blomsterpotter og en dørkrans laget for å passe til sesongen, skaper de et attraktivt ensemble for inngangsdøren.

Dekorer et gammelt hus: upcycling

Hagebod vintage dekorere utvendige designideer

Du kan også dekorere et gammelt sommerhus med oppredde husholdningsartikler. Gjør bøtter til blomsterpotter, lag en terrasse av paller og et hagebord av to stiger og en gammel dør. Vintage -skilt, vinbokser og andre loppemarkedsfunn vil sette prikken over i’et.

Plante området foran hageskuret

Hagebod vintage dekorere ideer for utendørs bruk

Ved hjelp av et hagehus blir hver hage en ekte oase av velvære. En litt buet hagesti, et blomsterbed og eviggrønne planter innrammer minihuset. Du kan lage et lite plenområde foran hagehuset og klare deg helt uten terrasse.

Plant hagehuset med klatreplanter og slett ideer

Klatreplanter er egnet for små hagehus med terrasse. De tilbyr personvern og solbeskyttelse og tiltrekker seg sommerfugler.

Hageboddør pyntet og malt på nytt

Hvis hageskuret brukes som et hobbyrom, bør det visuelt skilles fra resten av hagen. En hevet terrasse gir uhindret utsikt over resten av hagen.

gammelt hageskur utenfra pynter ideer

Å plante hageskur med klatreplanter som eføy gir bedre isolasjon

Hagebod dekorere ideer for utsiden

Previous Post
Den franske balkongen – et fint alternativ
Next Post
Bare lag jakkekroker selv – 13 originale ideer