15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Voksende gjenvekst av grønnsaker i vann – 13 egnede planter

vokser-vanner-vann-vokser-hjemme-vokser-vegetabilsk-vann

Du kan virkelig redde deg selv fra søppelet på kjøkkenet, ikke bare å måtte gå til søppeldunken, men også litt penger til fersk mat, spesielt grønnsaker. Noen, men ikke begrenset til, knollgrønnsaker er veldig enkle å dyrke på nytt fra de uspiselige restene. Fornybare grønnsaker kan dyrkes med hell på vinduskarmen. Barn vil sikkert synes denne ideen er spesielt spennende, ettersom de kan plante noe på egen hånd som senere kan spises. Det smaker sikkert annerledes!

Dyrk fornybare grønnsaker i vann og spar på kjøkkenavfall

fornybar-grønnsak-vann-fersk-selleri-kjøkken

Å dyrke nye planter fra kjøkkenavfall bør begynne på kjøpsstedet. Hvis du planlegger å prøve denne kreative ideen, velger du ubehandlede grønnsaker som kan ha blitt lett behandlet med kjemikalier. Oppgaven er beregnet for barn i begynnelsen av skolealderen som kan inkluderes i produktsyklusen.

Å dyrke gjenvekst av grønnsaker i vann – Vanskelighetsgrad 1 – vårløk

Fornybare grønnsaker-vann-vårløk-forplantningsglass

13 passende grønnsakstyper (og ikke bare) presenteres i artikkelen, delt inn i tre grupper etter vanskelighetsgrad. Imidlertid er de alle like “vanskelige” å avle, bare noen vil ta lengre tid. For nybegynnere er det lurt å starte med vårløk. Ta restene som er nær de hvite røttene og skjær ca 1-2 cm lenger fra røttene. Ha dem i den grunne beholderen med vann og la dem ligge på et solfylt sted (f.eks. I vinduskarmen). De nye skuddene vil være synlige om 3-4 dager. Bare bytt vann regelmessig og kutt av hvor mye du trenger og la resten ligge i vannet.

Voksende gjenvekst av grønnsaker i vann – hvitløk

fornybar-grønnsak-vann-hvitløk-voksende-tær

Du kan gjøre det samme med hvitløksfedd. La tærne ligge i vannet, men slik at det ikke dekker helt til. Når de blir lange nok (ca. 1-2 cm) vokser du dem i en blomsterpotte og vanner dem regelmessig. Hvis du beskærer spirene, vil planten investere alle næringsstoffene i å lage nye løk med hvitløk. Deretter kan du gjenta prosessen og høste ditt eget produkt.

Å dyrke fornybare grønnsaker i vann – romaine salat 

fornybar-grønnsaker-vann-romaine salat-glass-hjem

Romaine salaten er også veldig egnet som en fornybar grønnsak. Skjær bladene av salaten og la den indre, kalt hjertet. Du senker det nedre området i vannet, men slik at bladene ikke er i vannet. La det ligge på det solfylte stedet, og etter 7-10 dager kan du dyrke planten i en blomsterpotte eller la den vokse videre til den kan høstes.

Fornybare grønnsaker – gulrøtter

fornybar-grønnsak-vann-gulrot-gulrot-krukke

Ha de ubrukte toppen av gulrøttene i vannet. Snart vil de spire og med regelmessig vanning vil de vokse seg store raskt. Du kan bruke bladene, finhakket, til å drysse salater.

Former fornybare grønnsaker selv – basilikum uten frø

fornybar-grønnsaker-vann-basilikum-multipliser-krukke

Som et alternativ til å dyrke basilikum med frø, kan den også dyrkes tilbake fra stilkene. Ta noen som har blader og er lange nok til å legges i et glass vann. La det stå til de danner røtter og deretter plante i blomsterpotter eller i hagen.

Dyrk selleri selv i vann – vanskelighetsgrad 2

fornybar-grønnsak-vann-selleri-vindu-bøtte

Sellerijorda som normalt blir til overs for deretter å bli kastet kan vokse igjen. Ha den i vann, men slik at den ikke dekkes av den. Bladene vil vokse ut av midten, og etter omtrent 3 dager bør du begynne å vokse planten i bakken.

Former fornybare grønnsaker selv – løk

dyrking-fornybar-grønnsaker-vann-voksende-løk-jord

For å dyrke en løk, bruk det nedre området med røttene, som er omtrent en tredjedel av hele grønnsaken. Plasser seksjonen direkte i jorda, pek nedover og fukt regelmessig. Etter noen dager, når skuddene er synlige og ca 2 centimeter store, dekker du hele seksjonen med jord.

Fornybare grønnsaker – koriander som potteplante

Fornybar-grønnsak-vann-koriander-potte-plante-blomsterpotter

Ikke la de ellers ubrukelige korianderstilkene gå til spill, men prøv å dyrke dem. Som stueplante klarer koriander seg godt når det får nok lys. La stilkene ligge i vannet til de danner røtter, og plant dem deretter i en passende blomsterpotte.

Legg grønnsakene i vannet igjen og multipliser dem selv – sennepskål (Bok Choy)

fornybar-grønnsaker-frukt-vann-bok-choy-sennepskål

Med sennepskål, fortsett på samme måte som med selleri. Etter at friske blader allerede har spire, plasserer du planten i bakken i hagen eller i en tilstrekkelig stor blomsterpotte. Et nytt hode skal være klart til høsting etter noen uker.

Fornybare grønnsaker – ha poteter i vann 

fornybare grønnsaker-vann-rot-potet-tannpirkere

Potetene danner nye skudd fra de såkalte “øynene” i enhver fuktighet. La en eller flere poteter stå ved romtemperatur og også over vannbeholdere i noen dager, og når skuddene er relativt sterke og sterke nok, kan du legge potetene i matjord. Dekk til med underlag og hold det fuktig. Over tid vil plantens røtter danne nye poteter.

Plant poteter med spirer i bøtta eller i hagen

fornybare grønnsaker-vann-potet-jord. bøtte

Fornybare grønnsaker – Bare dyrk ingefær selv

fornybar-grønnsak-vann-ingefær-jord-bøtte

Hvem som helst kan dyrke ingefær hjemme uten problemer. Bare legg rester av ingefær i jorden med knoppene oppe og la det filtrere, ikke direkte sollys. Nye røtter vil snart begynne å vokse. Du kan høste røttene når de trengs for matlaging. Alternativt er ingefær veldig egnet som et krevende husplante.

Fornybare grønnsaker – la avokadoen vokse tilbake i vannet 

fornybare kjerner-vann-avokado-tannpirker-glass

Det skal bemerkes at dette DIY -prosjektet imidlertid passer litt til tittelen vår. Ananas og avokado er faktisk frukt, men interessen for å dyrke dem selv er virkelig stor, og derfor vil vi hjelpe deg med noen tips for en mulig og enkel planting. Ikke kast avokadofrøet. Pierce dette med 3-4 tannpirkere og fest det over et glass vann. Den nedre tredjedelen av kjernen skal være i vannet. Etter noen dager dannes røtter og deretter kan du plante kjernen i en blomsterpotte.

Trekk ananas selv – fra bladet

fornybar-grønnsak-vann-ananas-potte-plante-blomsterpotte

Fjern først fruktkjøttet fra bladklumpen, men denne gangen litt dypere. Omtrent en fjerdedel av frukten skal forbli festet for å danne et bladblader, for deretter å forme en stilk med en skarp kniv. For at den ikke skal råtne, bør den stå og tørke i noen dager (2-3). Etter det vil grensesnittet bli plassert i vannet til det danner røtter. Etter at røttene har dannet seg, kan tuften av blader plantes i en blomsterpotte. For å trenge ut forråtningen, dryss grensesnittet med kull i pulverform før du planter.

Previous Post
Den franske balkongen – et fint alternativ
Next Post
Middels langt hår: Dette er de vakreste frisyrene for hår på skulderlengde!