15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bygg din egen gresssofa – Instruksjoner for originale hagemøbler

Bygg din egen gresssofa sittegruppe-hagemøbler-dekorere

De som liker å ligge på plenen, vil spesielt glede seg over prosjektet som vi skal presentere for deg i dag. Fordi du kan føle deg komfortabel på plenen i hagen din når som helst, lade batteriene og føle deg nær moren din. Du kan oppnå dette med et hvilket som helst gressmøbel. Ja du har lest riktig. Du kan også enkelt designe slikt tilbehør til hagen selv. I denne artikkelen har vi en guide for å hjelpe deg med å få en Bygg din egen gress sofa å kunne slappe av midt i det grønne fra nå av.

Bygg din egen gresssofa – finn plass i hagen

Bygg din egen gresssofa, overdimensjonert-design-avslapning-hagedesign

Tenk nøye igjennom på forhånd hvor du vil ha sofaen i hagen. Som med de fleste “ekte” møbler, kan gress sofaen ikke bare flyttes rundt senere. Når den er bygget, forblir den der du legger den foreløpig. God planlegging før du bygger gresssofaen selv er derfor absolutt anbefalt. Vedlikehold er imidlertid litt lettere. Du trenger ikke å bekymre deg for flekker og hvordan du fjerner dem. Alt som kreves for vedlikehold er et vanlig kutt og at du gjødsler møblene slik at gresset kan vokse frodig og grønt.

Bygg en original gresssofa selv og slapp av på den

Bygg din egen gress sofa krakk-sittegruppe-hage

Instruksjonene for å bygge gress sofaen selv, som vi vil presentere for deg, er beregnet på en sofa med dimensjonene 240 x 120 x 120 cm. Gjør alle materialer og instrumenter klare før du begynner å bygge. Å kunne jobbe uforstyrret. Materialene inkluderer følgende:

bygningsmaterialer

gress-sofa-bygg-selv-kunstig-design-sofa-krakk

– ca. 4 cm³ jord

– 3 poser med pottejord

– 5 kryssfinerplater (120 x 240 cm)

– ca. 30 treplater (ca. 2,5 x 8 x 120 cm)

– 6 m² plen

– 3 m² kjedeleddgjerde

– 4 cm lange negler

Gress sofa instruksjoner

gress-sofa-bygg-selv-plen-klipping-stort sittegruppe

Først og fremst, som allerede nevnt, bør du bestemme det nøyaktige stedet hvor du vil bygge gress sofaen selv. Når du har gjort dette, kan og bør du markere størrelsen på sofaen på gulvet. For å gjøre dette, bør du bruke eksisterende plener og annen undervekst. Du kan for eksempel tegne formen i jorden med en pinne.

Bygg en ramme

Bygg din egen gress sofa støtte-ramme-diy-kryssfiner

Med treplatene bygger du rammen, som du senere vil fylle med jord. For å gjøre det lettere for deg å stikke brettene i bakken, bør du peke dem i den ene enden. Grav dem omtrent 30 cm dype og med en liten avstand fra hverandre langs ditt merke i jorden. De er en del av støtten du trenger når du bygger gresssofaen selv.

Fest kryssfinerplater

gress-sofa-bygge-instruksjoner-planting-wire mesh

Fest deretter panelene til treplatene med spiker. Bruk innsiden av brettene for å gjøre dette. Du kan se fra skissene hvordan konstruksjonen av gressofaen til slutt skal se ut.

Form gresssofaen med jord

gress-sofa-bygg-selv-ideer-hage-terrasse-stoler

Slik at du kan bygge gresssofaen selv, spiller mye jord nå inn. Dette mates inn i konstruksjonen i lag. Fyll først en høyde på ca. 30 cm med jord. Du vanner deretter dette laget slik at jorden bedre kan komprimere og forme. Pund den fuktige jorden. Dette blir fulgt av det neste laget, en annen vanning og fornyet tamping. Gjenta til du har fylt sofaen helt.

Fjern platene

gress-sofa-bygg-selv-treramme-kunstig-gress-idé-sofa-puter

Etter alt det harde arbeidet, fortjener du en pause. Og du vil nå også motta dette, for det hele skal nå hvile i minst 24 timer. Deretter kan du fortsette å bygge gress sofaen selv. Fjern forsiktig kryssfinerplatene og treplatene og nyt den vellykkede sofaformen.

Gjør kosmetiske endringer selv

gress-sofa-bygg-deg-metall-sidebord-vintage-design-loslitt

Du bør ikke irritere deg over støt som du merker mens du bygger gresssofaen selv. Du kan nå reparere dem. Vær forsiktig når du gjør dette. Hvis det er stein på overflaten, anbefaler vi å fjerne dem, da de kan forstyrre gresset. Du kan enkelt fylle de resulterende hullene med jord. Dekk deretter gress sofaen med pottejord og fukt den med vann.

Trådnettet og plenen

gress-sofa-bygg-ditt-eget-frø-sete-design-ganske enkelt-bjørk

Bygg en gresssofa selv – slik at sofaen ikke faller fra hverandre, du kan støtte den ved hjelp av trådnett. Rygg og armlener skal støttes her. Lag en U-form slik at ledningen kan sløyfe rundt armlene. Sett plenbitene klare slik at du kan fortsette å bygge gresssofaen selv. Spred dem på alle overflatene på sofaen. Pass på at du presser kantene godt og at du lager en flat overflate. De enkelte brikkene skal ligge tett sammen og ikke danne rette linjer. I stedet må du plassere dem forskjøvet fra hverandre.

Støtt gress

gress-sofa-bygg-selv-naturlig-utseende-plen-lenestol-salongbord-tre

På sidene av sofaen kan det være litt vanskeligere å permanent sikre plenbitene. Derfor anbefales det at du forsørger deg selv på den måten du liker til gressrøttene har fungert seg inn i sofaen. Det er viktig at gresset kan puste til tross for støtten, og at det får tilstrekkelig lys. Et trådnett kan også være veldig nyttig her, hvis du bygger gresssofaen selv eller bare bruker pinner.

Bygg og vedlikehold gress sofaen selv

gress-sofa-bygg-selv-seng-idé-pute-blomsterbed

Det er nå viktig at du vanner gress sofaen regelmessig. Dette må observeres i løpet av de første ukene. Etter en stund kan du også fjerne støttene til plenen. Hvis gresset blir for langt for deg, kan du når som helst forkorte det. Hvis du bygger gresssofaen selv, får du ikke bare et koselig hjørne å sitte og ligge på, men også en pen dekorasjon som vil imponere alle.

Design hagen

gress-sofa-bygg-selv-balkong-møblering-idé-blomsterboks

På denne måten kan du imidlertid ikke bare bygge en gresssofa selv. Mange andre møbler, men også skulpturer, kan bare lages med litt jord og plenstykker. Det eneste viktige er at du monterer en struktur med riktig form. Design hele sittegruppene med et salongbord, lenestoler og en sofa, eller hva med en dagseng?

Bygg en dagseng

gress-sofa-bygg-din-egen-daybed-instruksjoner-tre-boards-torv

Hvis du liker følelsen og lukten av gresset, vil du spesielt like ideen om en dagseng. Det er enda enklere å implementere. Du kan bygge en konstruksjon selv eller bruke paller. Fyll sengeboksen med jord og gjødsel. Rull deretter ut torvet på den liggende overflaten. En ferdig sengestel gjør dette prosjektet enda enklere som et alternativ til å bygge en gresssofa selv. Selvfølgelig må dette møbelet også vannes og klippes regelmessig.

Kunstig gress

gress-sofa-bygg-din-egen-kledning-kunstgress-tak-terrasse-inspirasjon

Har du ikke tid til å ta vare på plenen eller eier du ikke en hage, men vil fortsatt nyte det naturlige utseendet? Da er kunstgress det perfekte valget for deg. Å bygge gresssofaen selv er ikke egnet hvis det ikke er hage eller på balkongen. I stedet kan du dekke møblene dine med kunstgress og skape et originalt utseende som også kan føles veldig nært ekte gress.

gress sofa-hage-kunstig-gress-sofa-deksel-salongbord-utenfor

Previous Post
LED utendørs lys for hager, terrasser og fortau
Next Post
Urban hagedesign og landskapsdesign ideer av Rees Roberts