15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Testosteron hos gamle menn kan være bra for hjernen

Forskere fra Edith Cowan University (ECU) analyserte resultatene av tidligere randomiserte studier av testosteron hos menn. Fremfor alt undersøkte disse om den kognitive funksjonen til eldre menn ville bli bedre gjennom tillegg av testosteronpreparater. Forskerne oppfordrer nå australske menn til å melde seg frivillig til en randomisert, kontrollert studie. Så de vil teste om testosterontilskudd kan forsinke utbruddet av demens.

Ekstra testosteron hos menn

eldre pasient hos legen diskuterer diagnose

Studieforfatter, professor Hamid Sohrabi, ved ECU Center of Excellence for Alzheimers Research and Care og Murdoch University, sa at hans analyse av tidligere kliniske studier hadde vist sterke bevis på at testosterontilskudd kan forbedre beslutningstaking, problemløsning og dømmekraft i eldre menn forbedret seg.

"Når vi blir eldre, krymper hjernen vår gradvis, noe som fører til en nedgang i hukommelse, problemløsning og andre kognitive funksjoner", sa professor Sohrabi. "Dette beviset viser at testosterontilskudd kan hjelpe menn til å holde seg mentalt skarpe inn i alderdommen."

ta testosteronpreparater som et supplement i alderdommen mot Alzheimers og demens

Forskerne analyserte resultatene av 14 randomiserte kontrollerte studier. Blant dem er en som nylig ble publisert i American Journal of Geriatric Psychiatry. Studiens hovedforsker, professor Ralph Martins, sa at det som er spesielt spennende med analysen, er potensialet med testosterontilskudd for å forsinke utbruddet av demens.

"Alzheimers sykdom og andre typer demens fører til en gradvis forverring av våre kognitive evner. Derfor er vi interessert i om de kan forsinke utbruddet av disse fryktelige sykdommene", sa professor Martins. "Hvis testosterontilskudd, alene eller i kombinasjon med andre behandlinger, kan forsinke symptomene på Alzheimers sykdom med flere år, kan det gjøre en stor forskjell for de berørte og deres familiers liv."

Deltaker for ny prøveversjon

mann lener seg på armen mens han sitter

"Vi trenger flere mannlige frivillige mellom 60 og 80 år som er bekymret for minnene sine. Du bør være fri for alvorlig medisinsk tilstand og ha lave testosteronnivåer. I tillegg bør pasientene for tiden ikke gjennomgå noen testosteronbehandling ", sa professor Martins.

å bli gammel testosteron forbedre kognitiv funksjon hos menn

Professor Martins og førsteamanuensis Sohrabi driver sine egne randomisert studie av. I den tester de om testosteron alene eller i kombinasjon med fiskeolje kan forsinke den kognitive nedgangen forbundet med Alzheimers sykdom hos menn.

Previous Post
LED utendørs lys for hager, terrasser og fortau
Next Post
Urban hagedesign og landskapsdesign ideer av Rees Roberts