15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plante blomster om sommeren – hva du bør vurdere når du tar vare på dem

Blomster planter petunia ømme tips ideer omsorg

En fargerik, velduftende hage ser ut som en forfriskende oase midt i de oppvarmede bygningene i den varme sommeren. Forutsatt at vi tar vare på det, kan hagen bli et perfekt tilfluktssted for varmen. For å hjelpe deg med hagearbeidet ditt, har vi noen tips om hva du bør se etter når du skal passe på hagen din om sommeren plante blomster. Ta godt vare på hagen din, og den vil takke deg med sin flotte blomstervisning.

Å plante blomster om sommeren – vanning

geranium vakre delikate rosa blomster sommerstemning

Som oss mennesker trenger hagen mer vann om sommeren. I motsetning til vintertid må hagen vannes rikelig om sommeren. Det er best å gjøre dette tidlig på morgenen eller sen ettermiddag. Dette forhindrer at vannet fordamper for raskt og at blomstene og plantene forblir tørste.

I tillegg til å vanne røttene, vanner du bladene og blomstene for å fjerne støv og forbedre fotosyntesen. Bruk hageslangen flere ganger i uken i stedet for vannkannen og forleng vanningstiden.

Hengende og nyplantede planter er spesielt utsatt for tørking. Så vær mer oppmerksom på dem. For daglig vanning, bruk foreldet vann (med mindre annet er beskrevet for den aktuelle planten) fordi det er sunnere for blomstene dine. Hvis du bruker kaldt vann fra springen, er det en risiko for at plantene så å si blir stresset på grunn av de plutselige temperaturforskjellene.

Vær imidlertid forsiktig så du ikke overdriver det med vedlikehold og ikke drukner plantene. Slik er det plante blomster riktig.

Å plante blomster om sommeren – jorden

Blomster planter vakker utsikt fjell natur smykker kurv

I tillegg til å vanne ofte, trenger blomsterhagen også regelmessig befruktning om sommeren. På grunn av de høye temperaturene trekker planten flere salter fra jorden, så du må få den nødvendige mengden næringsstoffer oftere. På denne måten vil blomstene og plantene bli sterkere og bedre tåle varmen.

Om sommeren bør jorda også være løsere. Vær imidlertid forsiktig så du ikke skader røttene når du løsner. I noen planter er røttene i det øvre laget av jorden. Disse inkluderer for eksempel sommer- eller hageaster, studentblomsten og iris.

Om sommeren plante blomster – skadedyr

De fleste dyr og insekter dukker opp om sommeren. Du vil se lett byttedyr i hagen din. Det vanligste er bladlusene, som ofte skyldes den tørre luften som er typisk for sommeren. Disse små skadedyrene kan gjøre ganske mye skade på hagen din. De angriper alle deler av planten, gjør bladene klebrig, forårsaker mugg og blir ikke så lett skremt vekk.

Plante blomster om sommeren – hvordan kontrollere bladlus?

purslane buketter fargerike garish godt humør hagesol

Hvis du nylig har dukket opp, er alt du trenger å gjøre å senke planten i kaldt vann. Hvis du først senere fant ut at planten var infisert med bladlus, må du bruke bladlusmidler. Vær oppmerksom på at du må være godt utdannet om de spesifikke skadedyrene før du begynner å kontrollere dem. Fordi det også er insekter som er gunstige for blomstene dine. Så ikke hast med å kjempe mot det.

Om sommeren plante blomster – Flere tips:

  • Fjern døde blomster slik at de nye kan vokse raskere.
  • Bekjempelse av ugress er også en del av sommeren. Dette er lettest å fjerne etter regn.
  • Sett gummitreet, dragetreet, rhododendronene, palmer og sitrusplanter utenfor.
  • Ikke glem å snu plantene regelmessig slik at solen når alle steder.
  • Støtt de mindre sterke plantene ved å knytte stilkene til en mer robust og lengre pinne.
  • Om sommeren kan du starte med forplantning av høstblomstene.

Plante blomster om sommeren: hvilke blomster er best?

purslane buketter vakre rosa blomster perfekt hagedekorasjon

Her er noen blomster som er vanligst i hagen og som elsker sommeren og dens luner.

Om sommeren plante blomster: Purslane -buketter

Med sine lyse og lyse farger gir denne blomsten et godt humør i hagen din. Hun elsker sterkt sollys og er motstandsdyktig mot høye temperaturer. Denne planten bør ikke vannes for ofte for å hindre at den drukner. Den blomstrer hele sommeren og blir sjelden angrepet av skadedyr.

smykker kurver favoritt blomst sommerfugler trenger mindre lys og delvis nyanse

Smykkekurven

Dette er sommerfuglenes favorittblomst. Den foretrekker mindre lys og delvis skygge og har ingen spesielle fordeler i forhold til jorda. Den dekorative kurven vannes 2-3 ganger i uken og er perfekt for nybegynnere.

lyse farger varmer mye vann forskjellig omsorg

Pelargonium

Det er et skikkelig blikkfang på grunn av sine lyse farger. Denne blomsten elsker varme, rikelig med vann og godt gjødslet jord. Dessverre blir det imidlertid ofte angrepet av skadedyr. Geranium kan dekorere hjemmet ditt hele året. I de andre sesongene trenger den imidlertid annen omsorg.

solfylt sted ikke mye omsorg kosmetisk helbredende effekt

Marigolden

Hun føler seg komfortabel på varme og solrike steder og trenger ikke mye vedlikehold. Marigold er kjent for sine kosmetiske og helbredende egenskaper. Blomstrede blomster må fjernes regelmessig. Dette er den eneste måten den kan blomstre i full prakt. Det er en magnet for skadedyr og ugress.

petunia hvit vill vakker duft trenger pleie

Petunia

Petunia er en delikat blomst som liker lyse steder og godt befruktet jord. Det må vannes regelmessig og rikelig, men vannet må være friskt. Denne blomsten bør også beskyttes mot trekk.

    Blomster planter ringblomst gul farge egnet for sommeren

Previous Post
LED utendørs lys for hager, terrasser og fortau
Next Post
Urban hagedesign og landskapsdesign ideer av Rees Roberts