15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Godt lys for innendørs planter som er egnet for mørke steder

lys for stueplantene beige toner innredning ideer

Hver stueplante trenger en forskjellig mengde lys. Det gode Lys til stueplantene avhenger av hvilken del av verden den kommer fra. For noen er minimale mengder lys nok og kan bo i delvis skyggelagte rom. Andre derimot blomstrer bare når de er rett ved vinduet. Og disse særegenhetene er ganske naturlige. Planter som elsker skygge lever under trær i naturen. De som elsker lyse steder kommer for det meste fra ørkenen eller fra veldig solfylte områder. Derfor trenger de også mye lys i rommet. Selvfølgelig har vi ikke bare lyspunkter i huset. Vi vil også gjerne dekorere de litt mørkere hjørnene med grønne planter, og for dette trenger vi egnede husplanter. Så hvordan skal vi gå frem??

Lys for innendørs planter i hjørnene

lys for stueplantene stue moderne innredning

For hjørnene på rommet bør du vanligvis velge store planter som tar mye plass og er for store til å stå i midten av rommet. Likevel bør du på forhånd finne ut hvor mye lys den respektive planten trenger: sterkt eller svakt lys eller delvis skygge. Selv de som elsker skyggen, ville ikke klare den helt uten lys om vinteren og trenger minst 1000 lux og om sommeren mindre enn 5000 lux. Dette er for eksempel minimumsverdiene for skomakerens håndflate og kongelig vin. Imidlertid vil ingen av disse verdiene hjelpe deg så lenge du ikke bruker en måleenhet til å måle lysintensiteten. Heldigvis er det enklere metoder du kan bruke for å estimere dem med det blotte øye. Det enkleste alternativet er å bare prøve å lese en avis på stedet der du planlegger å sette en plante. Hvis du kan se godt, men synes det er vanskelig å lese, betyr det stedet og Lys til stueplantene ikke godt egnet.

Lys for innendørs planter – lamper erstatter sollys

lys for innredning av innendørs planter

Lamper er en god løsning for å holde plantene i mørke hjørner med tilstrekkelig Lys til stueplantene å levere. Sollyset på en dag er som en kunstig lyskilde på 10.000 lux i 15 timer. Lampen skal være minst 30 cm fra planten. En 100 watts lyspære avgir 1600 lux og en 50 watt lysrør 1300 lux. Sørg for at lampene du har satt opp avgir de nødvendige 1000 lux ved lunsjtid. Hvis ikke, legg til flere lyskilder. Det spiller ingen rolle hvilken type lys du velger. Pærer med glødetråd, blandede lamper, lysrør med hvitt, kaldhvitt og dagslys-hvitt lys, halogenlamper, etc. være. Det er bare viktig at de avgir et hvitt lys.

Vanlige lamper som gir varme og tillater en viss økning i lysmengden, kan også hjelpe planten til å vokse. Lysrør har ikke bare en god effekt på plantens vekst, men de kan også plasseres nærmere anlegget da de neppe utstråler varme. Lamper som er spesielt balansert for planter, er tilgjengelige i sett for akvarietilbehør.

Lys for innendørs planter – viktige regler for lyskildene

lys til potteplanter husdekor ideer hjørne

  • Lampene må plasseres rett over plantene, ellers deformeres de
  • Hvis lyskilden plasseres for nær planten (mindre enn 30 cm), kan den tørke ut. Risikoen er spesielt høy med pærer med filament for at de avgir mer infrarødt lys.
  • For å øke effekten av lysrør, kombiner dem med lyspærer som koster ekstra Lys til stueplantene fra det røde spekteret.

Lys for innendørs planter – som føles behagelig med mindre lys

lys for innendørs planter kunstig belysning effektivt

Lys til stueplantene – Aukuben

Disse eviggrønne plantene kommer fra Japan og er egnede innendørsplanter for mørkere steder. I rommet kan den være opptil 1,5 meter høy. Den har rette, velutviklede grener. Bladene er ovale, opptil 20 cm lange og ca. 5-6 cm brede. Endene på bladene er spisse og overflaten er glatt og skinnende. Avhengig av sorten, har de en grønn farge eller inneholder også gulaktige flekker og striper.

Buehampen

Buehampen er en flerårig, eviggrønn plante fra Sør -Afrika. Den når en høyde på opptil 60 cm og blomstrer i juli.

Fittonia

Fittonia er passende stueplanter for de mørkere stedene i huset. De er lavklatrende planter med ovale blader, hvis årer er enten hvite, rosa eller røde. Arten med større blader er litt mer sensitiv og vanskeligere å ta vare på. Fittonie trenger en konstant temperatur og rikelig med fuktighet på bladene. Denne planten er så ideell for hjørnene av rommet fordi den ikke liker direkte sollys.

Filodendronen

Denne planten er tilgjengelig både som klatreplante og som vanlig. Den første tilpasser de enkleste og raskeste til mørkere steder. I dette tilfellet bør det imidlertid legges til en støtte som er pakket med mose for å beholde fuktigheten. De fleste bregner, palmer og fiken er også egnede stueplanter for hjørnene i rommet og føles komfortable i lavere lys.

Stempeltråden

Cob -tråden er en ufølsom og sterk plante som føles behagelig på mørke steder. Mønstrene til de dekorative bladene beholdes på grunn av minimale lysbehov på 300 til 350 lux. Små røde eller oransje frukter kan vokse om våren. Men du bør huske på at alle deler av planten er veldig giftige.

Skomakerens håndflate

Denne planten er hjemmehørende i Japan og er lett å dyrke som et husplante. Den tilhører liljefamilien. Bladene er brede og eviggrønne og når en lengde på opptil 70 cm. Blomstene er små og lilla-brune i fargen. Det er også arter hvis blomstene er kremfargede eller flekkete.

lys for innendørs planter moderne utstyr fersk

lys for innendørs planter boareal naturlighet dekorasjon    lys for innendørs planter treplantere er veldig interessante

lys for innendørs planter eksponert direkte for solen lys for stueplantene i stuen

lys for innendørs planter fittonia lite lys

Previous Post
Trefasade og åpent livskonsept i et moderne enebolig i Ptuji
Next Post
Plante blomster om sommeren – hva du bør vurdere når du tar vare på dem