15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Speilglass og betong gjør fasaden til et nybygd servicebygning unik

speilglass og betong servicebygg MORFEUS arkitekter

I Nord -Norge, Vesterålen, langs Andøya landskapsrute, er det et område kjent for den karakteristiske fjellformasjonen “Bukkekjerka”. På dette stedet mellom havet og veien har naturen skapt et alter. En utendørs gudstjeneste har blitt holdt her hvert år i 50-60 år, og tiltrekker seg folk fra hele distriktet. I førkristen tid ble dette stedet ansett som et hellig sted, hvor samene kom med sine tilbud. For å beskytte området sør for Bukkekjerka opprettet MORFEUS arkitekter servicefunksjoner og parkeringsplasser her. Servicebygningen er merkbar ved første øyekast gjennom fasaden av speilglass og betong.

Fascinerende mesterverk av speilglass og betong

landskap speilglass og betongtjenester trapper bergarter

Stedet der det tidligere hellige stedet lå imponerer med det unike mangfoldet og skjønnheten i naturen. Landskapet her har mye å tilby. Nordsjøen møter kysten og fjellene. Et flatt landskap med en steinvegg i bakgrunnen åpner opp for alle som driver portalen mellom Bukkekjerka og Børrafjellet. Gamle fyr i øst, som minner om fiske i tidligere tider, velsignede beiter og unike geologiske formasjoner i sør – alt dette omgir fjellformasjonen kjent som “Bukkekjerka” eller på samisk – “Bohkegeargi”.

sea ​​rocks terreng service bygg speil glass og betong omgivelser

Prosjektet av MORFEUS arkitekter, som ble fullført i 2018, huser parkeringsplasser og servicebygninger i nord, bål i fjæra, en frittstående benk med utsikt over midnattssolen og noen ganger av hvalene som flyter forbi i bølgene. Den har rasteplasser, stier og en gangbro som fører til fyrtårnene. Det er opprettet en stille sone i det sørligste området av anlegget, hvor årlige friluftsgudstjenester samt bryllup, konserter og andre arrangementer finner sted.

MORFEUS arkitekter speilglass og betong gangvei servicebygg natur bergarter sjø

De enkelte elementene i komplekset ble opprettet med sikte på å avsløre lokalitetens naturlig tilknyttede egenskaper. Arkitektene håper at elementene i dette komplekset gradvis vil bli oppdaget, noe som vil føre til videre utvikling og utforskning av stedet. Komponentene i systemet ble spesielt tilpasset det eksisterende stedet og ikke omvendt. Hele konseptet ble utført med stor respekt for naturen, men samtidig med en dristighet som gjenspeiler det omkringliggende landskapet.

kulturminne speilglass og betong MORFEUS arkitekter fjellformasjon

Servicebygningen skal fremstå mye mer som et skulpturelt element i landskapet og ikke som en bygning. Anlegget består av betongplater, hvis linjer er inspirert av de ujevne fjelltoppene i regionen. Selv om ett og samme materiale ble brukt, kan man se variasjoner som har oppstått gjennom de forskjellige funksjonene og møtet med de forskjellige landskapssituasjonene.

norge stein natur bygge speil glass og betonganlegg

Speilglass ble valgt som materiale for fasaden på servicebygningen med toaletter. Besøkende kan beundre sjøen foran seg, barven og fjellkjeden i nord. Sett utenfra reflekterer speilglassvinduene det imponerende landskapet. Servicebygningen er ellers laget av polert, syrefast stål som reflekterer omgivelsene. Refleksjonen er et fascinerende fenomen, som lar det som ble bygget av menneskehender smelte sammen med miljøet og samtidig tilbyr nye opplevelser. Hvis du går til toppen av Bukkekjerka, kan du nyte den flotte utsikten derfra på en liten benk. Ved foten av sørveggen til Bukkekjerka er det satt opp en rasteplass med benker som smelter harmonisk inn i formasjonene på stedet.

servicebygning fjellformasjon speilglass og betong utendørs gudstjeneste

Å gjennomføre dette prosjektet, slik det opprinnelig var tenkt av arkitektene, var ikke en lett oppgave. Det valgte stedet er fjerntliggende og værforholdene var noen ganger ekstremt dårlige. Til syvende og sist ble prosjektet akseptert av lokalsamfunnet. Både stedet Andøya og det arkitektoniske mesterverket av speilglass og betong er unike. I fremtiden vil anlegget sikkert bli brukt igjen og igjen av innbyggere og besøkende.

MORFEUS arkitekter fjellformasjon Bukkekjerka speilglass og betong serviceinteriør

service bygge speilglass og betongstål vask minimalistisk design

nord MORFEUS arkitekter stille sone parkeringsplass betong

Bål på fjæra landskapet bergarter ele

kulturminne bygge speilglass og betong naturberg tilbedelse utendørs

fjellformasjon Bukkekjerka alterspeilglass og betong MORFEUS arkitekter

havbergarter plant speilglass og betongbenker

landskap natur gangbro selje bergarter service bygg speil glass og betong

norge hav landskap utsikt besøkende bro betong

stille område benker betong stein natur utsikt

bergarter fjell landskap omgivelser speil glass og betong

natur norge utsikt MORFEUS arkitekter landskap

MORFEUS arkitekt kulturminne plan miljøbygg

Norge servicebygg speilglass og steinbetongområde

gangbru skisse landskap MORFEUS arkitekter

stille område rundt skissesteiner speilglass og betong

plan parkering servicebygg MORFEUS arkitekter

skisse service byggeplass Bukkekjerka alter

parkering service bygningsskisse MORFEUS arkitekter

plante forskjellige elementer detaljert informasjon speil glass og betong

* et prosjekt av MORFEUS arkitekt

Previous Post
Trefasade og åpent livskonsept i et moderne enebolig i Ptuji
Next Post
Plante blomster om sommeren – hva du bør vurdere når du tar vare på dem