15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne arkitektonisk stil fra Macau – The Morpheus Hotel av arkitekten Zaha Hadid

moderne arkitektur morpheus hotel macau exoskeleton konstruksjon glassvinduer ekstraordinært design eksteriør

Et imponerende arkitektonisk prosjekt ble nylig fullført i Macau, og den moderne stilen tiltrekker seg stor interesse. Morpheus Hotel er et ekstraordinært mesterverk som tar oss tilbake til fremtiden. Macaus skyline – det autonome territoriet kjent som Kinas versjon av Las Vegas – mottok en fantastisk ny 40 -etasjers bygning designet av den dessverre avdøde prisvinneren Zaha Hadid. Morpheus -hotellet, som åpnet dørene 15. juni, reiser seg fra drømmenes by. En moderne arkitektonisk stil imponerer også med 770 rom, som ligger bak det som sies å være det første frittstående høyhuset med et eksoskelet.

Som det mest populære reisemål i Asia, ønsket Macau mer enn 32 millioner turister velkommen i 2017, og antallet besøkende øker hvert år. Drømmenes by i Cotai er et ledende integrert feriested med et kasino, to teatre, et shoppingområde og fire hoteller.

The Morpheus Hotel – Innovativ og moderne arkitektonisk stil

moderne arkitektur morpheus hotel macau konstruksjon ekstraordinær design resepsjonsområde inngang

Hadids opprinnelige planer for byggeprosjektet ble inspirert ikke bare av design som brukte gamle jadeutskjærere, men stort sett også av geologiske formasjoner som naturlig ble dannet av erosjonsprosesser. Resultatet er følgelig en bygning med få presedenser når det gjelder en moderne arkitektonisk stil. I denne forbindelse har arkitekten redefinert grensene mellom ny teknologi og historiske, naturlig forekommende former.

moderne arkitektur morpheus hotel macau eksternt skjelett konstruksjon glassvinduer ekstraordinær design utvendig planløsning

Teknisk sett består Morpheus Hotel av to tårn som kobles sammen på toppen og bunnen, med tre ryggvirvler skåret ut fra den sentrale delen. De skaper broer mellom tårnene som huser restauranter, barer og salonger. I tillegg er broene i atriet synlige, noe som gir en åpen planløsning. Dette regulerer forskjellige nivåer av personvern, akustikk, termisk komfort og utsikten deretter.

moderne arkitektur morpheus hotel macau konstruksjon ekstraordinær design futuristiske skulpturer danner gull

Videre kan du i resepsjonsområdet med hvit marmor se prismatiske, tredimensjonale vegger, som er omgitt av hundrevis av gylne skulpturer. I tråd med Hadids visjon som innovatør, er en slik moderne arkitektonisk stil også en milepæl i den samarbeidsmåten hotellet ble opprettet på. Hvert medlem av teamet var i stand til å optimalisere den digitalt genererte modellen av strukturen fra hvor som helst i verden. Dette har resultert i en helt ny måte å designe rom på. Av denne grunn, ifølge eksperter, kan slike innovasjoner radikalt endre vår fremtidige vekst.

Moderne arkitektonisk stil med flerdimensjonale former

moderne arkitektur morpheus hotel macau eksternt skjelett konstruksjon glassvinduer ekstraordinære designhulrom

Designet til Morheus, som er inspirert av de flytende formene til Kinas rike jade -utskjæringskunst, kombinerer unikt formede offentlige rom og romslige gjesterom med innovativ teknologi og formell samhørighet. Oppfattet som en vertikal ekstrudering av sin rektangulære base, er det en rekke kuttede hulrom som forbinder mange av hotellets fellesrom med byen, og skaper skulpturelle former som definerer hotellets offentlige område.

moderne arkitektur morpheus hotel macau eksternt skjelett konstruksjon glassvinduer ekstraordinært design utvendig

Bygningen er koblet til feriestedets omliggende tre etasjer og har hotellsuiter og villaer. Dette inkluderer møte- og hendelsesrom, lekeområder, spa og toppleiligheter med bassenger, samt omfattende utearealer og tilleggsfasiliteter. Hotellets futuristisk utseende moderne arkitektur har sin egen visuelle identitet og løser de mange komplekse konseptene til bygningen i en unik, sammenhengende konstruksjon. Teamet ZHA- Zaha Hadid Architects startet byggingen i 2012. På den tiden var det allerede grunnlag for et boligtårn som ikke utviklet seg videre.

moderne arkitektur morpheus hotel macau konstruksjon ekstraordinære designheiser

Først designet teamet Morpheus Hotel først og fremst som en enkel ekstrudering av de eksisterende forlatte fundamentene. Den rektangulære plantegningen definerer to indre, vertikale kjerner som kobles til hverandre på nivået på sokkelen og taket og gir gjestene mange fasiliteter.

Uvanlig konstruksjon og moderne arkitektonisk stil i ett

moderne arkitektur morpheus hotel macau eksternt skjelett konstruksjon ekstraordinær design utsikt inne i restauranten

I tillegg skaper ekstruderingen en monolitisk blokk som utnytter utviklingsmiljøet optimalt ettersom den er begrenset til en høyde på 160 meter. Det underliggende diagrammet over hotelldesignet er et par tårn, mens det sentrale atriet mellom dem går på nivå med hotellet og krysses av eksterne hulrom. Disse forbinder nord- og sørfasadene. Disse gigantiske hullene danner det urbane vinduet som bringer byens indre fellesrom nærmere.

moderne arkitektur morpheus hotel macau eksternt skjelett konstruksjon glassvinduer ekstraordinær design utsikt inne

Tre horisontale virvler lager hulrom gjennom bygningen og former de indre offentlige rom. Dette resulterte også i de kantede og flerdimensjonale suitene, som tilbyr en spektakulær utsikt over forplassen og byen. Dette arrangementet og en moderne arkitektonisk stil maksimerer antall hotellrom med utsyn utover og garanterer en jevn fordeling av plass på begge sider av glassstrukturen.

Unik konstruksjon

moderne arkitektur morpheus hotel macau eksternt skjelett konstruksjon ekstraordinær design resepsjonsområde heiser

Atriumets tolv heiser gir gjestene bemerkelsesverdig utsikt over innsiden og utsiden av bygningen når de beveger seg mellom hulrommene. Som et av verdens ledende hoteller krevde interiøret i Morpheus sine gjester å gjøre rettferdighet. Eksoskjelettet optimaliserer også interiøret ved å lage mellomrom som ikke støttes av bærende vegger eller søyler.

moderne arkitektur morpheus hotel macau konstruksjon ekstraordinær design gylne skulpturer futuristisk

Verdens første freeform høye eksoskelet har et rikt mønster av strukturelle elementer på lavere nivåer. Dette danner et lekkende rutenett laget av lettere elementer på toppen. Morpheus er basert på mange års forskning ved ZHA om integrering av innvendig og utvendig, sivil og privat, solid og tom, kartesisk og Einsteinian. Plassen er sammenvevd i hele strukturen for å kombinere forskjellige designkonsepter. En stadig moderne arkitektonisk stil med unike komposisjoner kan oppnås ved å bruke et slikt romdesign på mange nivåer.

moderne arkitektur morpheus hotel macau eksternt skjelett konstruksjon glass vinduer ekstraordinær design utsiden

Prosjektlederen Viviana Muscettola forklarer at Morpheus først og fremst kombinerer sitt spesifikke arrangement med strukturell integritet og skulpturell form. Designet er fascinerende, da det ikke refererer til tradisjonelle arkitektoniske typologier. Bygningen i Macau er fremfor alt en moderne arkitektur som det er referert til fra hele verden. Av denne grunn har Morpheus Hotel dukket opp som en ny moderne arkitektonisk stil takket være de unike omgivelsene. Derfor kombinerer den omfattende parametriske modellen alle de estetiske og strukturelle kravene til dagens arkitektoniske stiler. I denne forbindelse endrer hotellet radikalt måten vi skal planlegge våre bygde landskap på i fremtiden.

Arkitektenes nettsted

Previous Post
Trefasade og åpent livskonsept i et moderne enebolig i Ptuji
Next Post
Plante blomster om sommeren – hva du bør vurdere når du tar vare på dem