15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Forstå narsissisme: Forskning har vist at eldre generasjoner er mindre overbærende

Eksperter hevder at gjennom flere livserfaringer, etter hvert som folk blir eldre, kan de forstå og bedre takle narsissisme. Nye forskningsresultater i denne forbindelse viser også at yngre mennesker har en tendens til å være mer absorbert i seg selv enn eldre generasjoner. Ifølge forskerne gjelder denne trenden for alle generasjoner av det siste århundret. Så ifølge forskerne har vi en tendens til å bli mindre narsissistiske fordi leksjonene vi har lært i løpet av våre liv kan ha en ydmykende effekt på oss.

Forstå narsissisme takket være vitenskap

se deg selv i speilet som en konge med en krone som er egosentrisk

Er yngre mennesker mer utsatt for selvsentrert oppførsel? En ny studie tyder på at dette faktisk kan være tilfelle. Forskere har funnet ut at de fleste blir mindre narsissistiske når de blir eldre. I følge William J. Chopik, PhD, assisterende professor ved Michigan State University og Kevin J. Grimm, PhD, professor ved Arizona University, er mennesker som er selvopptatte, mer narsissistiske enn de som er gjennom hele livet, er naturlig empatiske. Imidlertid har disse egenskapene en tendens til å avta med alderen.

"Vi fant ut at antallet maladaptive former for narsissisme (som overfølsomhet og viljestyrke) gikk ned i løpet av livet, og individuell autonomi økte i løpet av livet", skrev forskerne.

"Narsissisme er en ekte ting, men det blir bedre med tiden", sa Dr. Chopik. “De fleste støter på ting i livet som gjør dem mer ydmyke. Å få en første jobb som krever at du jobber som en del av et team kan gjøre deg mer uselvisk. For å være en god relasjonspartner må du ta andres perspektiv. “

Hvor mye mennesker tilpasser seg i løpet av livet kan imidlertid variere mye.

"Noen mennesker endrer seg dramatisk mens andre ikke endrer seg i det hele tatt", han sa. "En av de store gåtene i all personlighetsforskning er hvorfor mennesker endrer seg."

Snøfnugggenerasjonsteori

generasjon snøfnugg forstår narsissisme med alderen

I motsetning til en kommentar om overfølsom ungdom på 2000 -tallet, fant forskerne som undersøkte narsissisme hos 747 deltakere mellom 1923 og 1969 at tidligere generasjoner faktisk var litt mer narsissistiske enn de som ble født senere.

“Senere fødselskohorter viste mindre overfølsomhet og større autonomi enn tidligere fødselskull. Disse forskjellene var mest uttalt hos de som ble født etter 1930 -årene, ”skrev studiens forfattere.

For eksempel har forskning vist at generasjonen som ble født under den store depresjonen og gikk inn i ung voksen alder på begynnelsen av 1950-tallet, var mer selvsentrert enn de antatt navle-stirrende babyboomene som vokste opp på 1960-tallet. Totalt sett imidlertid "generasjonene er egentlig ikke så forskjellige fra hverandre", sa Chopik.

ambisiøs kvinne med handlekurver som forstår narsissisme i moderne liv

Snarere er unge mennesker generelt mer narsissistiske enn eldre uansett når de ble født. Deltakerne, hvorav omtrent tre fjerdedeler var kvinner, ble undersøkt mellom 13 og 77 år. Forskerne sa at menn har en tendens til å være mer narsissistiske enn kvinner. Forskerne undersøkte forskjellige grupper av deltakere. Noen fikk en personlighetsvurdering allerede i 1923, som ble fulgt opp i over 70 år. Chopik bemerket at det var mangel på data for de som er født etter 2000.

"La oss deretter følge Millennia og Generasjon Z fordi mye av den nåværende debatten dreier seg om disse menneskene", han sa.

Internasjonalt kjærlig par som går på stranden i løpet av dagen

Du finner mer informasjon om dette i tillegg til lenken til studien her.

Previous Post
Trefasade og åpent livskonsept i et moderne enebolig i Ptuji
Next Post
Plante blomster om sommeren – hva du bør vurdere når du tar vare på dem