15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Grunnleggende kunnskap om bonsai -treet – passende arter og pleietips

bonsai tree rhododendron blossoms purple flower pot bowl

Vil du ha mer eksotisme i hjemmet ditt? Da ville det være Bonsai -tre en veldig god løsning for deg. Bli kjent med denne unike tresorten hos oss, for vi vil gjerne fortelle deg mer om bonsai -varianter, hvilke typer som passer for den og hvordan de skal stelles..

Hvor kommer bonsai -treet fra?

bonsai tre store eviggrønne nåler pen plante

Av Bonsai -tre tilsvarer opprinnelig en gammel japansk tradisjon som også har mye å gjøre med kunst. Betydningen av bonsai er kunsten å dyrke dvergtrær praktisert i Japan. Det er mange forskjellige typer og former av trær som er egnet for bonsai -kunsten. Bonsai skaper komfort, varme og eleganse i hjemmet ditt. Den er også veldig egnet som gave for enhver smak. Når du bestemmer deg for å kjøpe en bonsai, får du all informasjonen du trenger om riktig pleie og avl fra selgeren. Til tross for all denne informasjonen, er det noen viktige ting du må være oppmerksom på.

Vedlikehold bonsai -treet ordentlig

bonsai tree original stamme form voksende tips omsorg

En av dem er hvordan du vanner bonsai. Noen bonsai -trær trenger ikke så mye vann, men andre tvert imot. Det er også veldig bra hvis du regelmessig rengjør bladene på treet for støv og annet skitt. Hvis du trenger å kjøpe jord til bonsai, vær oppmerksom på at den er akkurat egnet for denne plantetypen – den skal være våt og rik på næringsstoffer. En annen viktig ting ville da være at jorden skal virke som en drenering – dvs. ikke holde for mye vann i seg selv (ellers er det en risiko for at røttene til treet begynner å råtne). Bonsaiens blomsterpotte skal være omtrent 2/3 til 3/4 bred og 1/2 dyp, som treet i størrelse.

Bonsai -treet bringer naturen inn i huset

bonsai tree wisteria idé blomstre lilla romantisk

Alle bonsai -trær trenger lys, enten de er kunstige eller naturlige. Hvis du merker at treet ditt har falt mer lys, må du sørge for at det får det rette solfylte stedet i leiligheten – minst 6 til 7 timer om dagen. Sørg alltid for frisk luft til anlegget. Her er de vanligste typene bonsai -trær som vi har listet opp for deg.

rhododendron

bonsai tree rhododendron blossoms rosa rosa bred stamme bolle

I prinsippet kan du dyrke en bonsai fra et hvilket som helst tre. Alt du trenger å gjøre er å kutte regelmessig slik at stammen vokser i bredden, en fin krone dannes og treet forblir lite

Banyan tree bonsai

Kinesisk banyan-bonsai-art egnet tips

Banyan -treet symboliserer tidløshet og lang levetid. Den mest bemerkelsesverdige delen av dette massive treet er dets røtter flettet over jorden, så vel som de som stakk ut fra tretoppen. Dette treet kalles også “løptreet” fordi røttene kommer inn i jorden over tid og nye trær vil vokse fra dem senere.

Eik

Eik bonsai-tre-innendørs hagearbeid-asiatisk hagedesign

Det symboliserer også lang levetid, huset, stabilitet og besluttsomhet. Du kan finne ut alderen deres gjennom ringene i bagasjerommet. Hvis bonsai i form av en eik bor i leiligheten, bør eierne forvente mye materiell velstand, fred og ro.

lønnetre

Bonsai trær lønn oransje røde blader voksende tips

De oransje-røde bladene er noen av de vakreste i trærne. De minner eierne om bonsai -lønnen fra i fjor sommer. Lønnen gjør definitivt hjemmet ditt vakrere, fargerikere og koseligere.

alm

Elm Bonsai Care Plass Innendørs Hagearbeid Tips og triks

Almen symboliserer besluttsomhet og styrke. I litteraturen er dette treet et favorittsted for nisser, ildfluer og magiske skapninger.

kirsebærtre

Innendørs hage kirsebærfrukttrær egnet for bonsai blomstringstips

Frukttrærne egner seg også veldig godt til bonsai. Tenk deg de vakre fruktene som henger fra det lille treet! Utrolig god hit som et husplante for hver husstand.

azalea

Azalea blossom-rosa bush bonsai arter passende pleie tips

For de av dere som liker de lyse fargene i hjemmet ditt, er dette en slags Bonsai -tre veldig egnet. Til tross for at azalea er en busk, blir den veldig ofte formet av bonsai -mestere i form av et tre. De elsker å bo ute, men også inne i en leilighet, men skygge er å foretrekke.

Eukalyptus

Eucalyptus bonsai eviggrønne busker borddekorasjonsideer

Dette er eviggrønne trær og busker med vakre blågrønne blader. De liker alle slags jord og mer sollys. De er veldig robuste og adaptive (tilpasser seg lett til ethvert miljø). De foretrekker varmen, spesielt om vinteren.

akasie

Acacia green bonsai tree care tips location vanning

Akasieen har vakre gule blomster. Hvis du vil vokse henne i form av en bonsai, må du sørge for at hun får nok lys. Om våren / sommeren kan du for eksempel bruke akasie i hagen. B. spør – hun trenger mer frisk luft. Det er også veldig avhengig av vann, men mer om sommeren enn om vinteren.

Japansk Bonsai -tre Rosa røde blader - grønnere hjem

kinesisk bonsai-trepleie ordentlig-tips-triks

Design en innendørs hage Bonsai -trær - ordentlig omsorg for dem

Bonsai-tretips er grunnleggende kunnskapstips som passer

Previous Post
Trefasade og åpent livskonsept i et moderne enebolig i Ptuji
Next Post
Plante blomster om sommeren – hva du bør vurdere når du tar vare på dem