15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagedesignideer – de 10 beste trærne for små hager

Advarsel: filesize (): stat mislyktes for /www/sites/deavita.com/wp-content/uploads/2014/02/Gartengestaltung-Ideen-Obstbaum-Schattenspender-Terrasse-768×512.jpg i /www/sites/deavita.com/wp-content/themes/deavita-lite/functions.php på nett 415

Trær gir solbeskyttelse om sommeren, tiltrekker seg fugler og ekorn, beskytter hagen mot fremmede og gir struktur til hagedesignet ditt. Så det er ikke mye å tenke på, trær må bli funnet. Siden mange treslag vokser veldig store, er ikke alle av dem egnet for små uteområder, da de ville ta for mye plass gjennom årene. Vi gir deg en liste over de 10 beste trærne som er perfekte for planting i kolonihagen, samt noen Hagedesign ideer for å plassere trærne slik at du kan få mest mulig ut av den lille plassen du har.

Hagedesignideer for små hager – trær som slipper gjennom lys og gir skygge

Hagedesign ideer trær sypress

Små hager er en stor utfordring. Vi kan tilby deg noen Hagedesign ideer, som du vil mestre denne utfordringen som profesjonelle. Hager i skyggen av nabohus trenger ikke ekstra solbeskyttelse. I dette tilfellet er trær som prydkirsebær “Fukubana”, som kan nå en høyde på opptil 5 meter og elsker skyggefulle steder, perfekte. På våren har treet lyserosa blomster. Mandeltreet har også en krone som slipper gjennom lyset. Blomstene dukker opp mot slutten av våren og danner til og med mandler. Treet kan nå høyder på 5 til 6 meter.

Små, solfylte hager trenger passende solbeskyttelse. Her kommer for eksempel frukttrær som pryd epler eller prydkirsebær som kan nå en høyde på opptil 4 meter, i tvil. De vokser også ganske raskt og kan tilby solbeskyttelse selv om tre år.

Hagedesignideer for små hager – sfæriske trær

Hagedesign-ideer-små-trær-japansk-lønn-foran hage

Sfæriske trær som sfærisk lønn, sfærisk akasie eller sfærisk trompet er veldig attraktive. Alle tre har en ting til felles – selv uten kutt, dannes en sfærisk krone over tid. Imidlertid bør man huske på at alle tre treslag vokser sakte og når maksimal høyde på 3-4 meter på minimum 8 år. Treslagene med paraplykrone inkluderer for eksempel den eldste, Judas -treet eller paraplykastanen. Du kan til og med bytte ut parasollen i kolonihagen.

Trær i hagen – tips for planting og omsorg

Hagedesign-ideer-skyggefulle trær-natursteinfliser

Riktig tidspunkt for å plante et tre er våren. Men du må planlegge nøye – hvis du planter treet for nær gjerdet, kan kronen forstyrre naboene om noen år. Hvis det er for nær huset eller en annen bygning i hagen, kan de forstyrre hverandre. Så når du velger stedet, bør du vurdere maksimal høyde og bredde på det valgte treet. Du kan holde bredden innenfor grenser og påvirke den til en viss grad med et vanlig snitt.

Fint tre som aksent i forhagen

Hagedesign-ideer-stauder-foran hage-lage

Trær kan også ganske enkelt ha en dekorativ effekt. Treet kan spesielt komme til sin rett midt i en seng eller en plen. Det er flott at menneskene rundt stammen også kan plante noen skyggeelskende planter slik at området rundt treet ikke blir for bart eller kjedelig. Eller hva synes du om ideer til hagedesign som den ovenfor, der en treterrasse rett og slett ble designet rundt stammen? Stoler kan fordeles på en sokkel, mens et bord ble designet direkte på bagasjerommet, som også kan brukes som benk. Du kan allerede kose deg med kaffe, snacks eller bestille i den behagelige skyggen den varme sommeren.

Hagedesignideer – Eviggrønne trær gir fargehviler til vinterhagen

Hagedesign ideer hagebenk belegningsstein tregjerde lave stauder

Trær kan være en forlengelse av personvernskjermer og få hagen til å se mer naturlig ut. Fremfor alt beskytter tette kroner perfekt mot nysgjerrige øyne. Sørg for at begynnelsen på tretoppen er over gjerdet, slik at de ikke forstyrrer hverandre. I tillegg kan du bruke eviggrønne treslag hvis du vil nyte fargen og selvfølgelig en personvernskjerm om vinteren.

Hagedesign ideer for lave trær på hagebakken

Hagedesign ideer vertikale grønnere små trær gjerde ideer

Bruken av mindre treslag er også veldig egnet for å lage bakker. Spredningen av røttene beskytter til og med skråningen mot et skred da de sikrer jorden godt. På utsiden skaper trærne struktur og vakre blikkfang. Det er best å bruke dvergtrær som ikke blir for store. Det er ikke bare dvergfrukttrær, men også dvergprydetrær. For eksempel, hvis du vil ha unike blikkfang i høst, kan du velge en japansk lønn, som imponerer med sine lyse bladfarger.

Høye trær kan forstyrre naboene når de vokser

Plassering hage ideer vann funksjoner hage dam plen

Kombiner løvtrær eller bartrær med prydgress, busker og busker for å skape en jevn overgang til plenen når det gjelder høyde, eller bare bruk trærnes slående høyde for å sette aksenter. Uansett bør du bruke denne plantetypen selv om det er lite plass. Hvis du til og med lager flere hjørner med pryd- og frukttrær, kan du nyte fuglenes kvit når som helst på dagen.

Derfor bør ikke trærne plantes i nærheten av hagegjerdet

Gjerde naboer lage kolonihager bringe struktur

Hvis du ikke har en tilstøtende nabo på en eller flere sider av eiendommen din, og hvis det ikke er en tomt som en dag kan selges, kan du plante trærne som du vil uten å måtte bekymre deg for ubehag. På denne måten kan du for eksempel fordele dem på en slik måte at de kaster skygge på terrassen din når som helst på dagen. Forresten er valnøttreet kjent for sin ekstremt behagelige nyanse. Den vil imidlertid være ganske stor, så du bør tenke deg om to ganger om du har nok plass til denne prøven.

Skygge paraplyformet krone plen område belegningsstein hagesti

Når du har fordelt de små trærne, er det bare å vente noen år på at de skal vokse. Ventetiden er definitivt verdt det, og ikke bare etter at du har plantet frukttrær. Hagen din vil bli forvandlet til en perfekt oase av velvære, og fritiden ute vil være spesielt hyggelig. Og det beste med trærne er at de generelt ikke krever spesiell omsorg. Bare den første gangen skal den vannes regelmessig. Når røttene har vokst, vil de finne tilstrekkelig fuktighet alene. Og da gjenstår bare årsgjennomsnittet.

Løvtrær med et lavt ned til 5 meter høyt steingulv

Hagedesign ideer koselig sittegruppe metallbetong

plenen moderne original fin idé

Dekorative epler sfæriske små hager design ideer

Trær små hager raskt voksende runde krone

Form en skråning, plen, steinsti, lag høye trær

høye trær flaggstein bro hage dam vann planter

Trær plen sommersol sete stein hage sti

engelske hagetrær blomstrende kirsebærideer eviggrønne busker

Høst vinterhagetrær Acer Griseum liten kompakt

høye sfæriske trær krone våren eviggrønne stauder

Typer av trær Sitteområde Gjerde klien Gardens lager ideer

Plenområde, kolonihage, ideer, originalt design

Solskinnende krone gjerdehus moderne original

Previous Post
Verdensreiser- Topp 20 ledende luksushoteller og feriesteder fra hele verden
Next Post
Innovativt moderne utstyrt kjøkken i industriell stil fra Demode