15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hoya Kerrii – Tips for stell og forplantning av hjertebladplanten

Hoya plante Lille kjære gave kjære

Hoya Kerrii gjør en flott gave til en venn, mor eller annen kjær på grunn av de hjerteformede, saftige bladene. Hjertebladplanten, også kalt porselenblomst, voksblomst eller lille kjære, er også lett å holde som et stueplante. På markedet selges planten ofte som en enkelt, hjerteformet bladskjæring i en liten gryte. Denne søte lille avleggeren vil forbli den samme i flere måneder eller år, men hvis det er behagelig, kan det til slutt bli en mellomstor hengende plante.

Hoya Kerrii Variegata hjerteformede minikanne dekorative chips

Planten er hjemmehørende i tropene i Sørøst -Asia og trives best innendørs i Tyskland. Den kan imidlertid dyrkes ute i varme, milde klimaer. Hvis du elsker sukkulenter, kan du ha en Hoya Kerrii som et husplante. Den vannes omtrent annenhver uke og viser seg også når den trenger vann – bladene blir rynkete.

En oversikt over de viktige tingene om Hoya Kerrii

Hoya Kerrii planter etterlater hjerteform

Botanisk navn: Hoya Kerrii (syn. Hoya obovata var. Kerrii)

Vanlige navn: Hjertebladplante, hjerteplante, lille kjære

Temperatur: Den kan dyrkes hvor som helst som et husplante. Utenfor vokser den best i milde klimaer med en minimumstemperatur på rundt 15,6 grader Celsius. Noen eksperter hevder at store planter er hardføre mot kuldegrader.

Vannbehov: Lav til moderat (vann bare når jorda er tørr); trives i godt drenert jord

Lyskrav: Full sol til delvis skygge; Unngå direkte sollys

Størrelse: I det tropiske klimaet kan plantene vokse opp til 3,5 meter eller høyere. De blir ofte mye mindre når de vokser som potteplanter.

Fordeler og positive egenskaper: Som med andre innendørs planter kan hoya -anlegget forbedre luftkvaliteten.

Løvverk og blomstring: Evergreen løvverk. Når planten utvikler seg til modenhet, danner den små hvite blomster med brune støvdragere.

Hvilken beliggenhet er best for Hoya Kerrii?

Hoya Kerrii plante dyrke beskjæring forplantning

Innvendig trives hjertebladplantene i full sol eller delvis skygge. For eksempel nær et solfylt vindu bak et tynt gardin. Du tåler mindre indirekte lys, men små planter (eller bladskjær) vokser enda saktere på denne måten.

Unngå å plassere planten i direkte sollys, f.eks. B. på et sørvendt vindu i en varm leilighet. Dette kan føre til at de kjøttfulle bladene brenner seg.

Hvordan sette opp anlegget

Hoya Kerrii Plantegryter Bregner Arranhement Husplanter

Hjertebladsstiklinger ser veldig søte ut i kombinasjon med små, solelskende sukkulenter. For et godt plantearrangement kan du bruke en gruppe på fem eller flere små sukkulenter (f.eks. Echeveria), en Haworthie, en erteplante og en eller to Hoya Kerrii -planter. Disse kuttet en fin figur langs kaminhyllen eller på en vegghylle.

Hoya Kerrii plante blomstrer nærbilde

Hoyas vokser veldig sakte og utvikler seg til å henge planter. Imidlertid beholder de de hjerteformede bladene. Med et passende klatrehjelpemiddel kan du trene potteplanten til en liten skulptur.

Utenfor i varmt klima kan hoyas nå høyder på over 3,6 meter og er ofte draperet mot et gjerde eller en vegg. Om sommeren produserer plantene vakre hvite blomster med brune støvdragere.

Hoya kerrii Variegata grønne gule hjerteformede blader

En Hoya Kerrii er en god idé for noen som ønsker å gi bort noe annet enn en bukett blomster. Hvis gavemottakeren allerede er en Hoya -fan, kan du prøve den fargerike varianten Hoya Kerrii ‘Variegata’. Den har de samme hjerteformede grønne bladene, men kantet med en kremhvit stripe.

Omsorgstips for Hoya Kerrii

Hoya Kerrii Heart Leaf Plant Hengende plante Hengende plante

Hjertebladplanten trives i godt drenert jord (sand til ler) og krever relativt lite omsorg. Med et lag ekspandert leire i bunnen av potten sikrer du optimal drenering. Planlegg å vanne plantene dine annenhver uke for å la jorden tørke helt i mellom. Om vinteren kan plantene klare seg uten vann i enda lengre perioder. I likhet med sukkulenter har Hoya Kerrii kjøttfulle blader som holder vann.

Hoya Kerrii stueplante grønne blader hjerteformet

Som nevnt vokser bladbladene fra Hoya (hjerteformede blader som sitter fast i potter) veldig sakte. Du kan fremskynde denne prosessen litt ved å tilsette litt vannløselig gjødsel til vanningsvannet om våren og sommeren. Store Hoya -planter vil også vokse raskere og produsere flere blader hvis de befruktes i vekstsesongen. Du kan også tørke de kjøttfulle bladene med en fuktig klut nå og da.

Former Hoya Kerrii – Slik fungerer det:

Hoya Kerrii offshoots skjære grus minigryte

En ung plante utvikler seg faktisk fra et bladskjæring. Så hvis du har en stor plante med mange blader, kan du dyrke flere planter fra stiklinger. Slik går det:

1. Bruk en skarp, ren kniv til å kutte av et blad med en stilk.

2. Legg det avskårne arket på et sted utenfor direkte sollys, og la kuttoverflaten tørke og danne en tykk hud – det tar vanligvis noen dager.

3. Plant bladet i en liten beholder med kaktus og saftig jord. Stikk det hjerteformede bladet vertikalt, med stengelsiden ned, i jorden.

4. Vann sparsomt hver uke eller annenhver uke.

Hoya Kerrii -avleggere multipliserer hjerteformet grus

Legg merke til at det kan ta evigheter før Hoya -stiklingene viser sin første vekst. Hvis avleggeren blir gul eller krympet etter potting, overlevde den sannsynligvis ikke. Hvis det lille, hjerteformede bladet forblir grønt og i utgangspunktet virker uendret, har det slått rot. Etter et år eller mer kan det danne nye skudd og blader, vokse til en ung plante.

Hoya Kerrii Heart Leaf Plant Gift Valentinsdag

Hvis du har en frodig hengende plante i stedet for å dyrke et hjerteformet blad i en gryte, er det best å lete etter en halvmoden plante når du kjøper. Som nevnt tidligere, kan du vente lenge på de små hjerteformede stiklinger.

Previous Post
31 flotte designideer for hagearbeid og landskapsarbeid
Next Post
Hagedesignideer – de 10 beste trærne for små hager