15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tips til hagelys – 25 ideer for magiske lysspill

hagebelysning terrasse middelhavs lamper gulv tremøbler

Belysningen i hagen er et typisk element i moderne hagedesign. I dagslys kan du se fantastiske hagefigurer ute, lyse farger og flotte former skiller seg tydelig ut. Siden vi ønsker å nyte mange timers fred i hagen om kvelden etter at solen allerede er bak horisonten, trenger vi den riktige nattbelysningen der. Den smart designet Hage belysning vil legge til unik sjarm til uterommet ditt. Det vil se annerledes ut som om hagen din hadde på seg en festlig kveldskjole. Et lek av lys utenfor skaper nye former og en magisk atmosfære. Denne effekten kan ikke alltid oppnås, selvfølgelig, men det er alltid verdt å prøve å oppnå det, ikke sant?

Leter etter en profesjonell for hagebelysning

hagebelysning trinn terrasse tak parkett trær lys

Hagebelysning, inkludert utvendig belysning i bygninger, er et system med belysningsarmaturer. Utvilsomt er hovedmålet her å oppnå den beste effekten. Men det må også vurderes fra et økonomisk synspunkt, belysningen må også være godt innskrevet i det generelle hageensemblet. Det skal under ingen omstendigheter forstyrre veksten av blomster og trær, og viktigst av alt – det skal være helt trygt for de i hagen – for mennesker, kjæledyr, hagedyr og fugler. Hagebelysning bør skapes med smak, riktig plassering må være riktig designet og valgt. Som du kan se, er dette alle spørsmål som enhver amatørgartner vil føle seg overveldet og forvirret over. Du bør overlate prosjektet med hagebelysning og implementering til forskjellige spesialister – her trenger du hjelp og kompetanse fra en landskapsarkitekt, elektroingeniør, noen ingeniører og godt trente spesialister. Selvfølgelig vil konklusjonen om at hus- og hageeieren skal holde seg unna problemet være helt feil her. Han må heller sette visse betingelser fordi han kjenner hagen sin best og vet nøyaktig hva han vil oppnå.

Hvor hagebelysning er mest nødvendig

hagebelysning bassengområde gulvlamper trinn vegg stein

Som vi nevnte tidligere, er hagebelysning et nødvendig element i hagen. Du trenger mer lys om kvelden og natten i områder der det er mye trafikk, for eksempel på lekeplasser, alléer, terrasser, inngangsområdene til huset og uthusene må være godt opplyst. På disse stedene anbefales det ikke at lyset er påtrengende eller for svakt. Den viktigste forutsetningen for dette er å nøye vurdere detaljene i hagetrafikk. Ikke glem at når du lager hagen din, må du strebe etter å beholde blomster og alle de andre elementene i hagedekorasjonene.

Spredt lys eller lysstråle

hage belysning trapper utendørs lamper indirekte stein fliser sittegruppe planter

Lysarmaturene for hagen er delt inn i to typer – åpne og lukkede. De åpne er spesielt godt egnet for hager. Disse lysene er stort sett i form av en kule, og du kan plassere et antall av dem på like avstand fra hverandre. Dette lineære arrangementet følger vanligvis grensene for et bestemt rom, og belysningen understreker en figur – et kvadrat, rektangel, polygon, sirkel, halvsirkel, etc. Dette betyr at forskjellige geometriske former kan lages utendørs.

Bruk solcellelamper til belysning

hage belysning sol lamper aksenter busker plen

Det mest særegne ved åpne lysarmaturer er deres type lysstråle. Du kan ha en diffus lysstråle og indirekte belysning. Direkte belysning brukes når vi vil at objektet skal sees hele tiden. Dette kan være en fontene, dam, basseng, pergola, separate plantearter og andre gjenstander i hagen. Den indirekte belysningen markerer bare objektet – låven, svømmebassenget, inngangen til paviljongen. Det er diffust lys over benker, bord og paviljonger. Inngangen til huset skal også være konstant opplyst..

Lyset kommer nedenfra

hage belysning ideer tips gulv lys blå led

Her kan du oppnå en WOW-effekt hvis du velger innebygd belysning. Vanligvis installeres disse på verandaen ved å ordne de innebygde lysene nederst i en rett linje eller i en halvsirkel. Noen ganger er de også arrangert parallelt med trappene til inngangsdøren. Dimensjonene til en slik lett kropp er vanligvis ikke store – rundt 10 til 20 centimeter, men de vil gi uteområdet ditt et helt nytt utseende, vi kan love deg hundre prosent!

Lampen over inngangen

hage belysning solar led personvern skjerm plen tre gjerde

Uansett må inngangspartiet være godt opplyst. Det er flere alternativer for dette – flotte lysarmaturer, lys, lykter. Du kan velge noe basert på din smak og budsjett. Vi vil bare minne deg på at du trenger diffust lys der. Vurder også høyden på utelysene dine ved inngangen til huset, for du bør muligens også bytte en brent pære der, hvis du vil.

Batterier for solenergi

hage belysning ideer solar ball plen

Hvis du vil markere den grønne plenen foran huset ditt, kan du gjøre det med riktig belysning med små metallstenger gravd ned i bakken. En annen, mer moderne måte å levere strøm og spare energi på er imidlertid bemerkelsesverdig. Ja, vi snakket bare om solbelysning, som gjør at plenen din kan bli perfekt opplyst hele natten, om sommeren fra den akkumulerte solenergien i løpet av dagen. Disse silisiumsolfangerne er i stand til å tenne opp flere harmonisk arrangerte lamper for å belyse hele solområdet eller i det minste en attraktiv del av det.

Lys opp trinnene til hagen

hagelys ideer tips trinn innfelt belysning grusplen

Trappene til hagen og baksiden av huset ditt bør også være godt opplyst om kvelden. Her kan du kombinere lysene med forskjellige blomsterpotter og på denne måten oppnå et interessant utseende, ikke bare om natten, men også om dagen. De kommer garantert til å bli flotte blikkfang i utendørsområdet.

Individuell glans

belysning terrasse vann funksjonen planter spisestue

Men hvis du vil understreke et bestemt objekt i hagen med belysningen, er det bedre å bruke direkte lys. For eksempel, rett lysstrålen på pergolaen, fontenen eller paviljongen, så de vil se veldig flotte ut.

Uavhengig strømforsyning i hagen

ledet hagebelysning stål stepping stones blomster

Et siste tips fra oss: Hagebelysningen din må ha en separat strømforsyning som ikke er avhengig av husets. For å gjøre dette trenger du fortsatt en egen elektrisk krets og en separat sikring som er minst 25 ampere. Hagebelysningen bør være fullstendig ekskludert for reparasjoner, uavhengig av strømforsyningen til huset og garasjen, og heller ikke avhengig av andre strømforbrukere.

hagebelysning ledet ideer tips trapper basseng  hage belysning tips tips basseng høye trær hekker hvite hortensiaer

tips til hage belysning tips bekk magisk lysspill  hage belysning ideer bassengkasse hekk ball blomster

hage belysning ideer ledet solar ball tre gress

hage belysning ideer hus basseng innfelt lys  belysning hageterrasse naturstein belysning ledet buddha

belysning hage ideer tre sittegruppe hekker personvern

belysning hage pullert lys blomsterbed roser

hagelys ledet solar pullert kant blomsterbed hekk  belysning utenfor terrasse hage innfelte belysningstrinn reppen

belysning hageterrasse innfelt ledet vannfunksjon

hage belysning ledet gulv lys buksbom baller

belysning ideer hageterrasse beanbag utendørs gulvlampe

Previous Post
31 flotte designideer for hagearbeid og landskapsarbeid
Next Post
Hagedesignideer – de 10 beste trærne for små hager