15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innredning av en liten leilighet – 30 ideer for optimal utnyttelse av plassen

Innred en liten leilighet - ett -roms leilighet - roterbar - TV

I metropoler og studentbyer skjer det ofte at bare 15 til 35 m2 boareal er tilgjengelig for å imøtekomme alt du trenger for å bo eller studere. De smale mellomrommene kan brukes optimalt gjennom smart romplanlegging og fleksible møbler. Med våre tips kan du lage din sette opp en liten leilighet og forbedre din komfort.

Innredning av en liten leilighet – fleksibel, praktisk, smart

Innred en liten leilighet-lys, sammenleggbar seng, ett-roms leilighet

Investering i multifunksjonelle, fleksible møbler er det første du må tenke på når du møblerer en liten leilighet. Store møbelbutikker tilbyr smarte møbler som samler flere funksjoner og som sikkert sparer mye plass. Sammenleggbare bord, stoler og til og med senger kan konverteres på kort tid. Med litt håndverk og en viss kreativitet kan du bygge mye selv.

Innred en liten leilighet – lys og belysning

Innred en liten leilighet -grå-spalte-reflekterende overflate

Den naturlige forekomsten av lys bør være førsteprioritet, spesielt i små rom. Store vinduer fra gulv til tak med lyse gardiner, om nødvendig også ugjennomsiktige, forstørrer rommet visuelt. Kombinert med møbler i lyse nyanser som hvit, lys grå eller beige, skapes en frisk, innbydende atmosfære og det lille rommet ser vennligere og mer fristende ut.

Innredning av en liten leilighet – reflekterende overflater

Innred en liten leilighet -reflekterende-overflate-speil-moderne

Når du ser etter passende møbler for den lille leiligheten, bør du unngå mørke farger og design med høy kontrast. Velg en fargepalett og bruk små aksenter laget av tre, glass, metall eller i kontrastfarger. Den enkle, praktiske designen er best for møblene i dette tilfellet, med reflekterende, blanke overflater som reflekterer lyset og får rommet til å se generelt lysere ut.

Innredning av en liten leilighet – belysning  

Innred en liten leilighet -visuelt-separat-område-terrakotta-fliser

Det er et annet lysbehov i hvert område av leiligheten. For eksempel er subtil belysning ønskelig på soverommet. Dette betyr at nattlys og kanskje sammenhengende, indirekte belysning ved siden av garderoben vanligvis er tilstrekkelig. På den annen side kreves det generelt mye mer lys på kjøkkenet – over arbeidsflaten, over spisebordet, etc. Dette gjør at leiligheten kan skilles kreativt på en diskret måte.

Innredning av en liten leilighet – utforming av et separat soverom og stue

Innred en liten leilighet-treveggpanel-seng-futonseng

Prøv om mulig å fjerne hele eller deler av skilleveggene for å tillate direkte lysinntrengning. Flere små områder eller nisjer utgjør sammen en stor helhet. I mange tilfeller er en inndeling fortsatt ønskelig, men dette kan gjøres mulig ved innredning eller fargevalg. Et annet alternativ ville være å skille leiligheten med romdelere eller fleksible skillevegger.

Innred en liten leilighet – innebygde møbler og skyvedører

liten leilighet-møblering-skyvedør-funksjonell-indirekte-belysning

I en ett-roms leilighet utføres alle aktiviteter i utgangspunktet i samme rom. For å utnytte den tilgjengelige plassen optimalt, er funksjonelle, tilpassede innebygde møbler den ideelle løsningen. Dette betyr at ikke en tomme er bortkastet. Skyvedørene er også med på å få noen centimeter til.

Innredning av en liten leilighet – Ingen plass til en ekte seng – En sammenleggbar seng er løsningen

liten-leilighet-innredning-folding-seng-moderne-enkel

Stuen fungerer som soverom og gjesterom samtidig. Ofte jobber folk der også. For å få alt under ett tak, er smarte og raskt konvertible møbler trenden. Sammenleggbare senger, sovesofaer og bokhyller, som enkelt kan gjøres om til skrivebord, sparer ikke bare plass, men sikrer også bedre bokomfort.

Innredning av en liten leilighet – høyt tak

liten leilighet-møblering-industriell stil-høyt tak

Hvis det er lite boareal tilgjengelig, men det er høyt tak, må du bare benytte deg av høyden. Skreddersydde konstruksjoner som deler rommet horisontalt og skaper et nyttig andre nivå er perfekte som en løsning for hver liten leilighet.

Møbl en liten leilighet – moderne ett -roms hus

liten-leilighet-møblerings-hus-tynne-moderne-panorama-vinduer

Akkurat som det er ett-roms leiligheter, er det også ett-roms hus-aldri hørt om dem? Et to-etasjers hus, der det ikke er separate rom og en husvegg utelukkende består av glass, kan bygges raskt ved hjelp av prinsippet om prefabrikkerte og containerhus.

Innredning av en liten leilighet – hvite toner

liten-leilighet-oppsett-hvitt-bilde-vindu-lyst-hus-beholder

Et høyt nivå av komfort er sikret i det lille ettromshuset. Kjøkkenet, stuen og badet ligger i første etasje og smelter sammen. Øverste etasje er mye lavere, og det er en seng og en innebygd garderobe på den ene siden.

Innred en liten leilighet – hvite nyanser og glass

liten-leilighet-innredning-hvitt-lys-sølv-glass

Interiøret er designet helt i hvite nyanser. Elementer av glass og metall setter elegante aksenter. Reflekterende overflater som glass, krom og høyglans forstørrer rommet visuelt.

Innred en liten leilighet – reduser møblene

liten leilighet-møblering-soverom-lavt tak-garderobe

Små rom har en tendens til å se kaotiske og rotete ut når personlige ting ligger rundt. Det er sant at dekorasjoner og alt hjemmetilbehør gir liv til oppholdsrommet, men selv store rom fylles opp raskt hvis du legger de vanlige møblene i dem. Friske grønne planter har en veldig positiv og forfriskende effekt uten å tiltrekke seg oppmerksomhet og forbedrer også romatmosfæren.

Innredning av en liten leilighet – vintage teft og hvite vegger

liten leilighet-møblering-hvit-vintage-skandinavisk-elegant

Selv om det ikke er helt typisk, kan leiligheter i gamle bygninger også være veldig smale. Du kan ikke gjøre mye der, men du kan gjøre noe. Veggene og, hvis mulig, innredningen må være hvite. Lyse, nøytrale gråtoner og beige er også tillatt. La gulvet være det samme i alle områder. Dette lille trikset deler rommet i to horisontale nivåer.

Innredning av en liten leilighet – enkel, moderne skandinavisk

liten-leilighet-innredning-moderne-hvit-skandinavisk-enkel

I den lille leiligheten skal det bare være et sted for møbler som er funksjonelle og designet for å bli veldig avskåret. Innebygde skap med enkel design i lyse farger, helst hvite, og skapfronter uten håndtak ser ut til å være en god løsning.

Innredning av en liten leilighet – smart bruk av veggmotiver 

liten leilighet-møblering-tapet-innebygd skap-skyvedører-vegg-mønster

Skap innebygd i veggen eller garderober med skyvedører er de beste valgene for lagringsplass i små leiligheter. Fra et kreativt synspunkt er det lurt å bruke hele høyden på rommet slik at nesten usynlig lagringsplass kan opprettes. Pastellfarget tapet eller et enkelt veggdekke er bra for attraktiv veggdekorasjon.

Innred en liten leilighet – vindeltrapp fører til soverom og bad

liten leilighet-møblering-trapp-uttrekkbar-sofa-rød

Hvis høydeforskjeller må kompenseres for, er en spiraltrapp den mulige løsningen. Dette optimaliserer tilgjengelig plass, og de enkelte områdene kan nås direkte. Den moderne og funksjonelle vindeltrappen i rustfritt stål blir en designeraksent i leiligheten.

Innredning av en liten leilighet – skyggespill med lys og mørke

liten leilighet-møblering-soverom-bad-glass rekkverk-mørkt

Det øvre nivået er beregnet for soverom og bad. Glassrekkverket gir utsikt over nedre stue.

Innredning av en liten leilighet – ingen plass til trapper, bruk deretter en stige

liten leilighet-møblering-moderne-skandinavisk-hvit loftseng

Når du møblerer den lille leiligheten, bør du være oppmerksom på at det må inngås kompromisser. Hvis det ikke er nok plass til en intern trapp, eller hvis det ikke er noen i planen, kan den erstattes med en stige.

Innredning av en liten leilighet – Bare bygg en loftseng eller et fullverdig andre nivå

liten-leilighet-møblere-optimalisere-plass-billig-høyt tak-stige

Trestiger har mange forskjellige former. Du trenger ikke engang være ny. Den gamle stigen fra bondens låve kan redesignes veldig stilig og kreativt hvis treverket dominerer i resten av møblene. Ellers kan denne stigen fungere som en uavhengig aksent i leiligheten.

Innred en liten leilighet – utnytt skråtaket optimalt

liten leilighet-møblering-vintage-skandinavisk-flis-stige

Skråtak er absolutt ikke så populært blant høye mennesker, men de kan brukes fantastisk. Plassen under skråningen blir raskt et flott sted å lagre klær og andre ting. Avhengig av vinkelen kan sengen til og med innkvarteres der.

Innredning av en liten leilighet – hver nisje kan brukes

liten leilighet-møblering-skandinavisk-hvit-nisje-vinduer

Innfelte nisjer og fremspring i veggen sikrer elegant uavhengigheten til boområdene. I tillegg kan de enkelt gjøres om til innebygde garderober. Dette er også mulig med et gardin eller en skyvedør.

Innredning av en liten leilighet – Filigran spiraltrapp

liten leilighet-møblering-vintage-hvit-trapp-spiraltrapp

En filigran spiraltrapp som denne kan også bygges i ettertid. Når det gjelder farge, tilpasset veggen bak den, er det en subtil implementering av ideen om en liten leilighet på to nivåer.

Innredning av en liten leilighet – Oppgave nummer 1: Mangel på lagringsplass

liten leilighet-møblering-lagring-smart-loft-seng-tre

Du kan bygge et helt andre nivå og plassere en normal lav dobbeltseng der. Plassen under kan smart utformes som en garderobe eller, hvis romhøyden tillater det, til og med plass til badet.

 Smarte ideer for innredning av en liten leilighet

liten leilighet-møblering-plassbesparende-smart-tre

Skuffrom integrert i trinnene til andre nivå skaper ekstra lagringsplass. Multifunksjonelle møbler optimaliserer den begrensede plassen og etterlater kaoset bak lukkede dører.

Innredning av en liten leilighet – flere funksjoner i en

liten leilighet-møblering-lagring-garderobe-gardin

Åpne hyller anbefales ikke i den lille leiligheten. I tillegg til den vanlige formørkelsesfunksjonen, kan luftige gardiner også brukes i stedet for skyvedører. Dette betyr at garderoben ikke er synlig på soverommet når den også brukes som arbeidsplass.

Innredning av en liten leilighet – idé for en leilighetsrenovering

liten-leilighet-møblering-renovering-ett-roms-leilighet-hvit

For å skille den eneste tilgjengelige plassen uten å kaste bort verdifull plass, kan store møbler som skjenker, hyller eller veggenheter brukes som skillevegger. De tilbyr også tilstrekkelig lagringsplass.

Innred en liten leilighet – optimaliser ett -roms leilighet

liten leilighet-møblering-hvitt-bad-kjøkken-midten-renovering

For å ikke i tillegg mørke den lille leiligheten med lite lysinnfall, har romplanleggerne valgt en ganske ukonvensjonell løsning. I midten av rommet er kjøkken og bad plassert i en enhet. Konstruksjonen strekker seg lengden på rommet og kan nås fra begge sider.

Innredning av en liten leilighet – glidende modulsystem

liten-leilighet-møblering-skyvedør-system-tre-enkle-moduler

Ettromsleiligheter har alltid vært en utfordring for romplanleggere og arkitekter. Temaet opptar fagfolkene og de utvikler fantastiske multifunksjonelle innebygde møbler som omorganiserer boområdene på et øyeblikk. Kombinasjoner og komposisjoner fascinerer med praktisk bruk og tilbyr ubegrensede bruksmuligheter.

Innredning av en liten leilighet-alt-i-ett-system

liten leilighet-møblering-skyvedør-system-tre-ett-roms leilighet

Her er oppholdsrommene ordnet vertikalt ved hjelp av et alt-i-ett-system og kan gjøres større eller mindre etter behov. De enkelte modulene kan flyttes som bevegelige vegger, delvis brettet inn eller ut og brukes på riktig måte. Badet og kjøkkenet er plassert på begge sider av rommet.

Previous Post
Gode ​​ideer for fototapetdesign og et individuelt veggdesign
Next Post
Levende trender 2016: Fokuset er på komfort og tre