15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk dekorasjonside – lag originale Kokedamas selv

japansk dekorasjon kokedama-blomsterkunst-zen-atmosfære-design

Leter du etter gode ideer for å dekorere hjemmet ditt igjen? Hvis du også liker naturen og plantene samtidig, så er dette vårt Japansk dekorasjon Idé akkurat for deg. Og best av alt, du kan til og med lage dem selv. Blomsterkunsten, kalt Kokedamas, er en blanding av mose og andre planter og skaper en hyggelig Zen -atmosfære i alle rom. Lær mer om denne dekorasjonsideen og hvordan du kan lage den i denne artikkelen.

Japansk dekorasjon med Kokedamas

japansk dekorasjon orkideer-tinker-ideer-planter-mose-praktisk

Kokedama er en attraktiv blomsterkunst der en ball er laget av mose. Dette er igjen designet rundt røttene til enhver plante og gir den dermed tilstrekkelig fuktighet, og erstatter dermed den klassiske blomsterpotten. Kokedama består av to ord: “koke”, som betyr “mose” og “dama”, som er oversatt som “ball”.

Japansk dekorasjon med planter

japanske dekorasjonsideer-arrangement-ikebana-grener

Så hvis du liker planter rundt deg og ønsker å designe interiøret ditt med dem, så bruk Kokedama som en japansk dekorasjon for å bruke helt spesielle aksenter. En rekke planter er passende, inkludert bregner, sukkulenter, sitrusplanter og til og med orkideer. Det er bare viktig at disse føler seg komfortable som mos i skyggen eller delvis skygge for å tilpasse seg kravene og danne en ideell kombinasjon.

Kokedama – Aloe Vera i en mossball

japansk-dekorasjon-jord-mos-aloe-vera-ull-hengende gryte

Formen på en kule er heller ikke tilfeldig. Den symboliserer nemlig jorden. Tradisjonelt plasseres moseballen i en bolle eller på en tallerken. Kokedamas blir også ofte hengt opp som japansk dekorasjon. Denne ideen er fantastisk egnet for mindre rom der det ikke er nok plass til å sette opp blomsterpotter. Når du henger, sparer arrangementene plass og dekorerer rommet samtidig.

Kokedama med økende popularitet

japansk dekorasjon oliventre-bonsai-ball-gjør-det-selv-kokedama

Selv om denne japanske dekorasjonen kommer fra Fjernøsten, blir den også stadig mer populær i Europa og andre deler av verden. Målet med blomsterkunst er å markere planter på en spesiell måte, samtidig som den garanterer naturlig vekst. Arrangementet minner veldig om den såkalte ikebana, som også kommer fra Japan. Imidlertid brukes levende planter her, som danner en helhet.

Attraktiv blomsterkunst

japansk dekorasjon kokedama-sitrus-mandarin-planter

Kokedamas sfære er laget av jord som er fullstendig omgitt av mose. I sin tur er planten rotfestet inne og vokser i den uten problemer, uten behov for en blomsterpotte. Bruk plantene du liker til dette formålet, men er mer krevende som krever mindre vanning. Dvergpalmer eller sukkulenter er spesielt egnet for nybegynnere.

Lag Kokedama selv som en japansk dekorasjon – instruksjoner

japansk-dekorasjon-bolle-tinker-enkle-instruksjoner-tinkering-idé

For å lage Kokedama selv som en japansk dekorasjon, start med forberedelsen av underlaget. En loamy jord brukes fordi den er klissete. Det er en spesiell jord for dette prosjektet kalt akadama. Fortynn dette med litt vann over natten. Hvis du ved et uhell brukte for mye vann, ikke bekymre deg. Du kan ganske enkelt presse ut overflødig vann senere. Du danner deretter ballen av dette. Sørg for at den er stor nok til å omslutte alle plantens røtter.

Design en mossball

japansk-dekorasjon-bregner-tinker-hengende snor

Den valgte planten vil frigjøre deg fra din opprinnelige jord. Du kan også kutte av lengre, unødvendige røtter. Nå kan du plante planten i ballen. Trykk til slutt mosen rundt jorden. Dette vokser der av seg selv over tid. Hvis du vil henge opp den japanske dekorasjonen, kan du pakke den inn med snor. Den såkalte makrame er også godt egnet til dette formålet.

Ta med japansk blomsterkunst inn i hjemmet ditt

japansk-dekorasjon-interiør-design-blomster-møblering-hage

Omsorgen for Kokedamas er i utgangspunktet den samme som for en potteplante. Plantene kuttes som vanlig, og gjødslingen gjøres best med gjødsel som tilsettes vanningsvannet. Omtrent en gang i uken, når du merker at mosen føles tørr, dyppes den japanske dekorasjonen i form av en plante i vann. La deretter vannet renne av og legg deretter Kokedama tilbake i bollen eller på tallerkenen.

Et snev av zen

japansk-dekorasjon-arrangement-planter-kokedamas-gjør-det-selv-inspirasjon

Mosen har ikke bare en dekorativ effekt. Det er det essensielle elementet i Kokedama, uten hvilket det ikke kan eksistere fordi det holder alt sammen. Du kan få mose både i butikker og utendørs i skogen, for eksempel. Bruk din neste tur for å fylle på mose, slik at du kan lage dine egne japanske dekorasjoner.

Innredning med grønne planter

japansk-deco-sidebord-moderne-dekorere-kokedama-ball

Avhengig av hva du liker best, kan Kokedama ikke bare bestå av en plante, men også kombinere flere med hverandre. Se hvor effektiv denne japanske dekorasjonen ser ut på et sidebord. Kokedamas gjør det også veldig bra i grupper. Uansett hvilket område du dekorerer, garanteres en wow -faktor!

Kuleformet blomsterkunst med sukkulenter

japansk-dekorasjon-baller-design-saftig-mose

For at den vakre japanske dekorasjonen skal beholde sitt dekorative utseende, anbefaler vi også bruk av små planter som sukkulenter. Ta en trebolle og ordne flere Kokedamas i den. Du kan bruke det til å dekorere salongbordet eller forfengelighet på badet, for eksempel. Der vil plantene spesielt dra nytte av fuktigheten.

Blomstrende planter og mos for en Kokedama

japansk-dekorasjon-blomster-vegg-dekorasjon-inspirasjon-hvite blomster

Ikke bare grønne planter er perfekte for Kokedama. Du er også velkommen til å lage et vakkert arrangement med blomstrende planter for å lage en japansk dekorasjon. En slik kombinasjon blir raskt en pen veggdekorasjon eller kan være midtpunktet i et bord. I begge tilfeller er resultatet en individuelt designet dekorasjon som du kan bruke til å dekorere hjemmet ditt.

La deg inspirere av den japanske blomsterkunsten

japansk-dekorasjon-asparges-mose-ball-blomsterpotte

Aspargesplanten er en av de eksemplene hvis behov er perfekt tilpasset en mosekule. Husk at mosebollen må fornyes hvert annet til tredje år, ettersom næringsstoffene er brukt opp av planten i løpet av denne tiden. Dette kravet er imidlertid også det samme for en vanlig blomsterpotte. Som allerede nevnt kan underlag kjøpes.

Japansk dekorasjon – heng opp moseboller

japansk-dekorasjon-saftig-bregne-gruppe-arrangement-interiør-dekorasjon

Selv om du er ute etter en original idé for uteområdet, kan du bruke den japanske dekorasjonen til å forsterke terrassen, balkongen eller verandaen din på en fantastisk måte. Mosebollene kan plantes med bregner eller sukkulenter. Med den plassbesparende Kokedama kan du dekorere selv den minste balkongen perfekt. Bare legg på den!

Kokedama for en beroligende zen -atmosfære

japansk-dekorasjon-mose-ball-idé-bolle-svart

Du kan lage et flott blikkfang på bordet med japansk blomsterkunst. Bruk den til å designe salongen og skape en spesielt hyggelig atmosfære. Den lettstelte, japanske dekorasjonen av planter er virkelig en juvel og lover å berike hvert område med en naturlig teft.

En hage på et høyere nivå – dra ut og elsk den!

japansk-dekorasjon-bonsai-planter-stueplante-inspirasjon-diy

Med svært liten innsats kan du få kreativ, japansk dekorasjon som du kan lage en hengende hage for innendørs og utendørs. Kokedama -ideen er perfekt for små rom som du alltid leter etter originale designvarianter som krever liten innsats og likevel forbedrer hvert område uten at det ser for overfylt ut..

Hjemmelagde Kokedama -hyasinter

japansk-dekor-vår-blomster-hyasint-hage blomst-ideer

Leter du etter en kreativ gaveide som også har personlig verdi? Hva med denne ideen? Planter en duftende hyasint, en annen vårblomst eller mottakerens favorittblomst i en mossball og overrask personen med en ekstravagant gave.

Japansk dekorasjon – ideell for innendørs bruk

japansk-deco-betong-gryte-mose-zen-dekorere

Et vanlig materiale som brukes i moderne møbler er betong. Kombiner den tradisjonelle blomsterkunsten med en bolle eller tallerken laget av betong og lag en interessant blanding av stiler på denne måten. Denne designen til Kokedama er perfekt for det minimalistiske interiøret, ettersom det fremdeles gir en dekorativ effekt gjennom sitt subtile utseende.

Kokedama -grupper

japansk-dekorasjon-kunstig-kokedamas-grønne-planter-rom-design

Enten som et enkelt stykke eller i grupper, vil Kokedama se unik ut i hvert tilfelle. Gruppearrangementene kan utformes på forskjellige måter. Heng alle prøvene i samme høyde eller ordne dem forskjøvet slik. La den japanske dekorasjonen stå fri i rommet eller på veggen. Mulighetene er mange!

Previous Post
Luxury Resort Kui Buri i Thailand – arkitektur med naturlige materialer
Next Post
Å bygge en hagevegg – praktiske ideer for individuell hagedesign