15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Strikkeinstruksjoner for nybegynnere: Mestre de viktigste grunnleggende teknikkene

Strikkeinstruksjoner for nybegynnere-enkle tips

Du har lenge ønsket å lære å strikke, men har ikke prøvd det ennå? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen vil vi forklare de grunnleggende strikketeknikkene du trenger for å strikke skjerf, tepper, hatter og klær. Med en god en Strikkeinstruksjoner og litt tålmodighet kan du lage pene ting av å strikke selv på kort tid. Du kan deretter designe disse som gaver eller bruke dem selv. Strikking er også veldig gøy og har til og med en avslappende og meditativ effekt. Instruksjonene våre er perfekte for nybegynnere og forklarer de første trinnene til en vakker strikkekreasjon.

De riktige strikkematerialene

strikkeinstruksjoner-materialer-verktøy-ull-nåler

Før du legger opp den første sømmen, bør du gjøre alt som er nødvendig Materialer for strikking få tak i. Valget av ull og strikkepinner spiller hver en viktig rolle. De riktige strikkematerialene sikrer gode resultater, så det er lurt å bruke materialer av høy kvalitet.

strikke-materialer-verktøy-strikkepinner-pinne størrelse

de Strikkepinner er de viktigste verktøyene du trenger for å strikke. De er lange, rette eller runde og er tilgjengelige i forskjellige materialer som tre, plast, metall eller bambus. De lange, rette strikkepinnene er best for nybegynnere. Strikkepinnestørrelsen spiller også en viktig rolle og avhenger av garnet som brukes. Det er strikkepinner med en pinne på 1,5 mm for spiss garn opptil 9 mm eller mer for et ekstra tykt garn. Den såkalte strikkepinnestørrelsen hjelper til med å bestemme pinnestørrelsen.

strikke-materialer-ull-garn-tråd-farger

Hva i Strikkegarn Når det gjelder det, er det forskjeller ikke bare i farge, men også i kvalitet, struktur og tykkelse. Ulike garntyper passer for hvert strikkeprosjekt, og de kan være myke, luftige, varme eller riper. Trådtykkelsen spiller en viktig rolle for det respektive prosjektet og er angitt på banderolen. Nybegynnere kan enkelt finne den nødvendige pinne- og trådstørrelsen for det valgte prosjektet i de respektive strikkeinstruksjonene.

strikke-materialer-lagring-kurv-ull-strikkepinner

Du trenger en til for å strikke Saks og målebånd, å måle trådene nøyaktig og for å kunne klippe dem enkelt. Med Pinner med store hoder enkelte strikkede stykker kan tøyes og settes sammen slik at de lettere kan sys sammen. Du trenger også en broderinål med et stort øre og spiss for å sy trådene eller feste kanter og kanter. Hvis du vil gjøre strikking til en hobby, trenger du sannsynligvis en pose eller kurv for å lagre strikkematerialet ditt. Og du har allerede alt du trenger for å prøve strikkeinstruksjonene våre.

Strikkeinstruksjoner: Mestre de grunnleggende teknikkene

strikke-instruksjoner-mestring-grunnleggende-teknikker

Hvis du allerede har samlet alt materialet, kan du bruke grunnleggende teknikker begynne. Det første trinnet er å legge opp masker. Med den rette Syning og litt mer øvelse, vil du til og med lykkes med enkle sokker, hatter og skjerf etter kort tid. Som regel bør du starte med en trådlengde som er tre ganger bredden på stykket du vil strikke. Advarsel: ikke kutt tråden under noen omstendigheter!

Legg opp de første maskene

strikke-instruksjoner-nybegynner-cast-on

Start med en hvilken som helst tråd og nålestørrelse som er koordinert. Ta tråden med høyre hånd og før den fra baksiden av hånden mellom den lille og ringfingeren, og ta den deretter tilbake på baksiden mellom midten og pekefingeren. Ta garnet frem rundt pekefingeren og pakk det inn en gang. Vri nå ullen rundt tommelen din med klokken og hold garnet med de tre frie fingrene.

strikkeinstruksjoner-nybegynner-strikkesting

Ta deretter to pinner og stikk dem inn i tommelfingerløkken nedenfra. Trekk tråden som kommer fra pekefingeren gjennom løkken i pilens retning. La deretter sløyfen gli fra tommelen og dra sømmen stramt på pinnene. Tråden skal fortsatt vikles rundt pekefingeren med tommelen fri. Slik opprettet du den første sømmen. For å fortsette, ta opp sluttråden igjen med tommelen og legg den i en løkke. Ta garnet gjennom løkken i pilens retning, fjern tommelen og trekk tråden stramt. Gjenta den samme prosessen til du får ønsket antall masker.

Strikkeanvisning for høyre maske

strikke-instruksjon-høyre-sting-trinn-nybegynner

Høyre og vrange masker er grunnlaget for hvert strikkestykke som alle mønstrene er bygget på. Masken som er strikket til høyre skal vises på vrangen og masken som er strikket til venstre på høyre side. På høyre maske er garnet bak det strikkede stykket. Bruk høyre strikkepinne, sett inn sømmen til venstre strikkepinne forfra og bak og trekk arbeidstråden gjennom med høyre pinne. Den nye sømmen er på høyre strikkepinne. La nå sømmen gli av venstre pinne og gjenta til maskene er ferdige.

Strikk venstre maske

strikke-instruksjon-vrang-sting-trinn-nybegynner

I motsetning til høyre søm er arbeidstråden alltid foran venstre søm, så legg først tråden foran venstre nål. Skyv deretter høyre pinne gjennom sømmen, vipp venstre hånd fremover og trekk garnet gjennom sømmen. La masken gli av og fortsett med de andre maskene. Det er nødvendig med vrangmasker for stykker med to forskjellige sider og krever vanligvis mer trening enn høyre søm.

Strikk rille

strikke-instruksjon-i rille-mønster-lag-selv

Strikk i riller regnes som den enkleste typen strikking og er perfekt for nybegynnere. Det velkjente krusete mønsteret består kun av strikkede masker, og du må strikke både foran og bak. Før først den høyre strikkepinnen inn i masken på venstre strikkepinne forfra, med arbeidstråden bak arbeidet. Hent nå strikkegarnet med pinnen og trekk det gjennom masken. Trekk nå venstre søm ut av sømmen du nettopp har opprettet på høyre pinne. I den bakre omgangen strikkes maskene igjen.

Strikk glattstrikk

strikkeinstruksjoner-glattstrikk-enkelt

At mønster strikket i glattstrikk er enkelt, men ser veldig fint ut. For dette må du strikke både rett og vrangmasker. Før først den høyre strikkepinnen fremover i masken, med arbeidstråden liggende bak nålene. Hent deretter garnet med høyre pinne og trekk det gjennom sømmen. Trekk nå venstre nål ut av den resulterende sømmen. I motsetning til det krusete mønsteret, vrang alle masker i omgangen bak for å beholde det glatte mønsteret.

Å lære å strikke krever mye trening og tålmodighet

Lær å strikke ullstrikkepinner

I artikkelen har vi samlet de grunnleggende teknikkene for strikking og de viktigste strikkematerialene. Oppstøpningen, venstre og høyre søm, samt det krusete og glatte mønsteret er de grunnleggende teknikkene som er grunnlaget for nesten hver strikkeinstruksjon for sokker, hatter, skjerf, gensere og andre. Ikke bli skuffet hvis du ikke lykkes i de første jobbene. Selv om det å lære å strikke krever mye trening og en viss tålmodighet, er strikking mye moro når du har mestret de grunnleggende teknikkene.

Previous Post
Luxury Resort Kui Buri i Thailand – arkitektur med naturlige materialer
Next Post
Å bygge en hagevegg – praktiske ideer for individuell hagedesign