15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen adventskrans av baller – ideer med instruksjoner

Adventskrans fra kuler-lag-selv-fargerik-ball-plast-glitter

I desember er huset festlig dekorert og en adventskrans legges på bordet. Den spiller en viktig rolle og er en uatskillelig del av julepynten. Det er tradisjonelt designet i form av en sirkel – et symbol på uendelig, nært knyttet til kristendommen. Fire lys settes på kransen – ett for hver søndag. Tolkes på en moderne måte, kan lysene ordnes pent i en dekorativ bolle eller tallerken for en forandring. En annen oppfinnsom idé ville være en fargerik Adventskrans laget av kuler å gjøre håndverk og skape en lykkelig atmosfære på bordet.

Adventskrans laget av kuler – naturlige materialer i bruk

Adventskrans fra kuler-lag-selv-eikenøtt-filt-ball-tre

Skikken med å sette opp en krans i adventstiden er relativt ny – den har vært kjent siden 1848. Opprinnelig var det totalt 28 lys på en flettet ring av gran – 4 store hvite og mellom 24 små røde. De tykke hvite lysene symboliserte søndager og de små – arbeidsdagene. På kvelden ble disse tent etter hverandre. Søndagen før julaften ble alle lysene tent for å gi koselig lys i hele rommet. Lysekransen hang i kirkene som en lysestake og var noen få meter i diameter. Folk ønsket å bære denne tradisjonen hjem også, så størrelsen på kransen og antallet lys måtte krympe.

Adventskrans laget av kuler med en myk tekstur – filtballer

Adventskrans fra kuler-lag-selv-filt-baller-fargerik-myk ull

I dag består adventskransen av fire lys, vanligvis hvite eller røde, som tradisjonelt er arrangert i en sirkel. Det kan variere i form og laget av alle materialer. Produkter laget av små, brukte gjenstander og naturlige materialer er spesielt kreative. Julekuler gjør deg i godt humør og tiltrekker seg oppmerksomhet med sitt blanke, reflekterende utseende. Ikke bare ser julekuler fargerike og blide ut, men også andre laget av forskjellige materialer.

Lag din egen kreative adventskrans av baller

Adventskrans fra kuler-lag-selv-pomponger-garn-tinker

Spaserturer eller pomponger laget av garn ser også runde og sfæriske ut. De kan enkelt lages av deg selv og sys på eller limes på hvilken som helst basis. Egnede baser laget av isopor, papp eller halm er tilgjengelig i hobbybutikkene. De dekorative elementene kan enkelt festes til det ved hjelp av det varme limet. For produkter laget av isopor kan limet smelte materialet, og derfor bør du først teste nøye på undersiden

Adventskrans laget av kuler – lag fargerike pomponger selv 

Adventskrans fra kuler-lag-selv-pompom-garn-lys-runde

Hvis det produseres flere spaserturer, anbefales det å bruke ullgarn i forskjellige farger, men med samme trådtykkelse. Ull er en naturlig fiber, og i motsetning til de av kunstig opprinnelse er det flammehemmende, brenner ikke, men karboniserer bare. I nærheten av flammende lys er denne eiendommen i hovedsak en fordel.

Lag fantasifulle adventskranser selv av filtballer

advent-krans-baller-gjør-det-selv-fargerike-filt-baller-tinker

En annen slags myke pomponger er de muntre filtballene i lyse farger. Du kan enten lage dem selv eller selvfølgelig kjøpe dem ferdige. Filtballer er vanligvis 1,5-2 cm i diameter og kan derfor bindes tett sammen. For å gjøre dette bruker de bare en nål og tråd. Vårt tips: begynn med å ordne filtkulene på undersiden for å skape stabilitet og støtte.

Adventskrans laget av kuler av naturlig opprinnelse – nøtter, kjegler og andre

advent-krans-baller-lag-selv-bord-dekorasjon-naturmaterialer-kjegler-valnøtt% cc% 88se

I stedet for de konvensjonelle juletrekulene kan andre med lignende form brukes når du lager en adventskrans. Naturlige materialer som hval og hasselnøtter, eikenøtter, kastanjer og kjegler er enkle å finne og er perfekte for fantasifulle håndverksprosjekter. Disse trenger bare å være tørre og rene for støv, slik at de kan limes godt sammen.

Lag din egen adventskrans av baller og nøtter – instruksjoner

advent-krans-baller-gjør-det-selv-instruksjoner-naturmaterialer-nu% cc% 88sse-sølv-blå

Det neste håndverksprosjektet fungerer som en skikkelig inspirasjon for den kommende adventstiden. Nøttene glitret i sølv og er knapt gjenkjennelige. De gir en autentisk og spesielt interessant struktur som bare er iøynefallende.

Nødvendig materiale for en adventskrans laget av kuler

En isoporkrans med en diameter etter eget valg fungerer som grunnlag. En lysestake arbeides inn i hvert av de fire punktene med samme avstand mellom dem. Deretter brukes hele samlingen av nøttefrukter – hval og hasselnøtter, eikenøtter, kastanjer, mandler, som alle er plassert tett sammen på isoporskransen. Bruk varmt lim eller momentlim til dette formålet.

Adventskrans laget av kuler – stikk en frigolitskrans med nøtter av forskjellige slag

Når du limer mutrene, anbefales det å påføre limet (spesielt det varme limet) på mutteren, deretter fikse det på isopor og trykke lett på det like før det stivner. Små julekuler kan settes inn mellom nøttene for å gjøre strukturen enda mer interessant. Når alle er plassert nær hverandre og limet er helt tørt eller herdet, kan adventskransen farges.

Lag en fantasifull adventskrans av kuler og nøtter i en metallisk farge 

Spray adventskransen laget av kastanjer og nøtter med spraymaling

Det er best å bruke ikke-acetonbasert spraymaling. Aceton og andre kjemikalier vil oppløse isopor, så finn ut nøye på forhånd at malingen er riktig for materialet. Farge i metalliske toner for optimal visuell effekt.

Adventskrans laget av kuler – fjern kleshengerne fra kulene

advent-krans-baller-lag-selv-juleballer-blå-sølv-glitter

For å lage en adventskrans av baller selv, bør kleshengene til juleballen først fjernes. Dermed kan de påføres riktig og stabilt på fundamentet.

Adventskrans laget av kuler i sølv og skinnende turkis

advent-krans-baller-lag-deg-sølv-blå-metalliske-effekter

Når du designer fargen på adventskransen, må du holde deg til prinsippet – kombinere en nøytral med en intens farge for å skape en stilig borddekorasjon. I vårt eksempel er kule farger valgt – sølv og glitrende turkis, og kanskje i forbindelse med resten av julepynten.

Lag en moderne adventskrans med kuler selv – instruksjoner

advent-krans-baller-lag-selv-instruksjoner-sølv-hvit

I den moderne versjonen av adventskransen er ikke den sirkulære formen obligatorisk. Antall lys forblir fast, og resten av designet er mer eller mindre overlatt til personlig smak. Her tilbyr vi en veldig enkel, enkel, jevn puristisk variant som kan realiseres på få minutter.

Send din egen julekrans i en dekorativ bolle med hvit dekorativ sand, lys og juletrepulver i sølv

hvite dekorative sandlys

For denne moderne varianten av den konvensjonelle adventskransen kreves, som alltid, fire vakre, store lys som dekorativ sand, julekuler og en dekorativ bolle. Det ville være fint om alle materialene matcher hverandre når det gjelder farge, helst i harmoni med hverandre. Ha sanden i bollen og ordne lysene ved siden av hverandre. Bare heng ballene på lysene og den minimalistiske adventskransen er klar!

Adventskrans laget av kuler og dekorativ sand i hvitt og sølv

hvit-sølv-dekorativ sand

Previous Post
Attraktivt pianodesign av Goldfinch Pianos & Based Upon
Next Post
Høstplommedessert i glass – oppskrifter på Crumble & Cobbler