15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design og dekorer en konvolutt til jul – 15 ideer å etterligne

Skriv ut din egen konvolutthåndskrift

Planlegger du å lage julekort i år og sende dem til vennene dine? Eller skriver du tradisjonelt et brev til jul til noen og vil gjerne ordne det pent? Deretter kan du gjøre gratulasjonskortene eller bokstavene enda mer originale ved å dekorere konvolutten. For dette formålet har vi samlet mange gode ideer og forslag i artikkelen om hvordan du kan få en konvolutt til å se julaktig ut. La deg inspirere og send årets julekort og brev i kreative konvolutter!

Pynt konvolutter til jul

Konvolutter dekorerer julekort

Gratulasjonskort ser bare finere ut i en matchende konvolutt og er også mer personlige på den måten. Hvis kortet legges i en konvolutt, er det bare mottakeren som vil lese innholdet. Og hvis konvolutten er kreativt designet, vil mottakeren sikkert bli mer fornøyd. Våre forslag viser deg hvordan du raskt og enkelt kan designe en konvolutt til jul.

Mal konvolutten med julemotiver

konvolutt jul design idé enkel

Julen er forbundet med mange forskjellige motiver, som alle er fantastisk egnet for design av julekort og konvolutter. Enten det er julkranser, grantrær, fargerike lys eller morsomme snømenn, er mulighetene forskjellige. Du kan ganske enkelt male eller tegne alle disse motivene på en enkel konvolutt, og juledesignet er klart.

Julekonvolutter pynter fargerike eventyr

Du trenger ikke være flink til å tegne for å dekorere en konvolutt med juledesign heller. Det er også enkle ideer som alle kan lykkes med. Virkelig interessante og lekne konvolutter skapes også når barna er med på å dekorere. For eksempel kan du tegne disse lysene selv, som de små deretter maler i lyse farger.

designkonvolutter dekorerer fe -lys

Hvis du sender julekortet eller brevet med posten, er det lurt å lage et design som ikke motsier adressereglene. Ellers vil Swiss Post ikke kunne sende brevet ditt i det hele tatt. For å gjøre dette må du bare dekorere konvolutten på de tillatte stedene, dvs. ikke øverst til venstre og nederst til høyre der avsenderen eller mottakeren skal være.

Julekonvolutter pynter idé diy

Hvis du planlegger å gi julekortene til mottakeren personlig, kan du dekorere konvolutten slik du vil. Et vinterlandskap, for eksempel, passer godt til anledningen og er superenkelt å designe på brunt papir. Alt du trenger for dette er hvite og svarte markører eller maling og pensler, samt litt fantasi. Tegn landskapet med den svarte markøren og bruk hvitt for å gjenskape snø.

Design en original konvolutt til jul

Konvolutt dekorere utskjæringer til juletrær

Hvis du vil designe originale, moderne julekort med konvolutter, så ta en titt på følgende idé. Konvoluttene er utstyrt med utskjæringer som du kan se forskjellige deler av kortet inni. Med denne enkle metoden kan hver hvit konvolutt utformes til jul og dette uten store anstrengelser. Alt du trenger for dette håndverksprosjektet er:

  • konvolutter
  • blyant
  • viskelær
  • Stencil kniv
  • Skjærematte

ideer konvolutter jul design mal

Slik designer du disse konvoluttene selv:

Først og fremst bør du tegne det valgte designet på konvolutten. Det er best å velge enkle former med rette linjer som er enkle å tegne og kutte ut. I eksemplet kan du se hvor vakre abstrakte juletrær og enkle stjerner ser ut. Formene skal heller ikke være for store og plassert i et hjørne, ellers kan konvolutten bli litt mindre stabil. Du kan også tilpasse den nøyaktige plasseringen av utskjæringene til utformingen av julekortet.

Når omrissene er klare, legger du konvolutten på skjærematten og skjærer ut figurene langs linjene du har tegnet. Hvis det er rester av blyant, bruker du viskelæret for å fjerne dem.

Legg til slutt kortet i den dekorerte konvolutten, og du er ferdig!

Lag en konvolutt til jul med washi tape

washi tape konvolutt design jul

Et materiale som er veldig allsidig og er perfekt for å dekorere og dekorere, er washi tape. Med de fargede klebebåndene med forskjellige mønstre kan du også dekorere konvoluttene til julekortene på en stemningsfull måte. Du bestemmer selv om enkle linjer med farget tape eller forskjellige motiver laget av dem.

konvolutt jul design gave washi tape

Hvis du vil dekorere konvoluttene kreativt slik at områdene for adressering forblir tomme, kan du dekorere dem som gaver. Alt du trenger er litt washi tape. Lim båndet i form av et kryss og bruk fire mindre biter for å lage baugen. I midten kan du lime en liten stjerne eller et annet julemotiv.

konvolutt gave tinker mønstret bånd

I stedet for washi -tape kan du selvfølgelig også bruke et enkelt dekorativt tape og lime det på konvolutten med lim. Bånd med julemotiver er best for dette.

Design en julekonvolutt med barn

tinker konvolutt dekorere julebarnidé

Med en enkel konvolutt som mal kan du lage flere konvolutter i alle farger og mønstre. Ulike papirtyper kan brukes til dette, for eksempel byggepapir, innpakningspapir, innpakningspapir, avispapir, etc. Med brunt håndverkspapir kan du for eksempel lage en konvolutt og designe reinen til jul med Rudolf. Alt du trenger å gjøre er å lage geviret av lysebrunt papir, lime googly øyne og feste en rød pompon som en nese i midten.

konvolutter julekort barnemaler

Hvis du designer konvoluttene med motiver som rein, snømenn eller julenissen, kan barna selvfølgelig også være med. Med litt fantasi og kreativitet kan hver enkel konvolutt utformes til jul og forvandles til en morsom figur.

Konvolutt for juledesign fingeravtrykk rein

Hvis du tradisjonelt sender julekort fra hele familien, kan du gjøre dem enda mer personlige ved å dekorere konvolutten med familiens fingeravtrykk. For eksempel kan du først skrive ut navnene på familiemedlemmene på konvolutten og deretter stemple det riktige fingeravtrykket over det respektive navnet. En morsom figur kan da lages av dette, som reinen i eksemplet ovenfor.

Lag den indre foringen av konvolutten julen

Konvoluttfôr pynter julen

Hvis du ikke vil dekorere utsiden av konvoluttene, men heller la dem være som de er, kan du dekorere konvoluttforet i stedet. En morsom dekorasjon inni vil sikkert få et smil på mottakerens ansikt og gjøre julekortene enda mer spesielle. Du kan bruke innpakningspapir med hvilket som helst mønster og bare lime det på innsiden av konvolutten.

Innsiden av konvolutten pynter det lyse mønsteret

Det er best å velge et julemotiv når du skal dekorere foringen av konvoluttene til jul. Fargerike lys, små juletrær, gensermønstre eller mange små stjerner – mulighetene er mange. Vi håper du liker å dekorere konvoluttene til julehilsenene dine.

Previous Post
Luxury Resort Kui Buri i Thailand – arkitektur med naturlige materialer
Next Post
Å bygge en hagevegg – praktiske ideer for individuell hagedesign