15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Origami møbler og lamper inspirert av kunsten å brette papir

origami-gulvlamper-soverom-hvite fugler

Origami – den hundre år gamle japanske papirkunsten inspirerer med sin utømmelige variasjon, raffinement og enkle eleganse. De tilsynelatende vektløse papirverkene fungerer ofte som inspirasjon for mange designere som ønsker å integrere denne lekne letthet i konseptene sine. Vi har satt sammen noen gode eksempler på origamimøbler og lys som ikke bare overbeviser med sin tredimensjonale skjønnhet, men også med deres funksjonalitet.

Origami møbler fra Bonaldo

origami-møbler-spisebord-hvit-bonaldo-marmor-bordplate

Bonaldo står for friske levende ideer med et typisk italiensk preg. Et godt eksempel på dette er Origami -serien av designeren Gino Carollo, som inkluderer et spisebord og et konsollbord i origami -utseendet. Bordkolonnen er laget av tynt stålplate som ser ut som brettet origami -papir. Dette gjør bordrammen veldig stabil og gir designet en visuell letthet. Den tynne bordplaten understreker også den ekstraordinære designen og gjør bordet til et skikkelig høydepunkt i interiøret.

origami-møbler-konsoll-bord-bonaldo

Origami spisebord av Giulia Vicenzutti for Natisa

origami-møbler-spisebord-metall-tre-bordplate

Designer Giulia Vicenzutti ble også inspirert av origami -kunsten for sitt borddesign. Bordrammen skal være lett og stabil samtidig. Derfor bestemte hun seg for trekantede trepaneler, som sammen danner et eksklusivt kunstverk av origami. Tabellen ble presentert på Salone del Mobile 2017 og er tilgjengelig i flere versjoner. En bordplate av røkt glass ser veldig edel ut og harmonerer perfekt med den svarte bordkolonnen. Lett tre, derimot, skaper en fin kontrast.

Echo -serie av Tom Faulkner

origami-møbler-bord-stol-metall-skinn

I 2014 presenterte London -designeren Tom Faulkner møbelserien “Echo” på den årlige messen Decorex International. Møblene har klare linjer og skarpe vinkler som minner om et brettet papirark. Bordbena er laget av metall, mens bordplaten er laget av glass. De svingbare stolene etterligner den fasetterte formen på bordssøylen og er trukket med svart skinn.

Origami sovesofa av Andrea Lucatello for Cattelan Italia

origami-møbler-sovesofa-skinn-møbeltrekk-krem

Nok en vakker design inspirert av origami -kunsten. Designer Andrea Licatello designet denne sovesofaen for den italienske produsenten Cattelan Italia. Møblene har et moderne utseende og mykt skinnpolstring i en behagelig kremfarge. Ryggstøtten kan vippes bakover og sofaen blir en komfortabel gjesteseng på kort tid.

Origami sofa av Yumi Yoshida

origami møbler sofa folding hengekøye

Denne matten er designet av den californiske designeren Yumi Yoshida og kan brettes til en 2-seters sofa på kort tid. Matten består av flere geometriske polstringspaneler som ser ut som tradisjonelt origami -papir og kan brettes på forskjellige måter. Konseptet bruker også forskjellige farger for å understreke dualiteten til møbelet. De rektangulære delene danner setet, mens de trekantede panelene sikrer sofaens stabilitet.

Oyster lenestol av Kawamura Ganjavian

origami-møbler-lenestol-folding-møbler-filt

Den sammenleggbare lenestolen imponerer med en minimalistisk design, klare linjer og et høyt komfortnivå. Han inviterer oss til å ta en kopp te på gulvnivå. Setet er stort nok til at du føler deg komfortabel og krøller deg godt sammen i lenestolen. Du kan også strekke bena komfortabelt. En krakk er ikke nødvendig.

“Landskall” av Shin Yamashita

origami-møbler-multifunksjonell-matte

“Landskall” er en tredelt gulvmatte med innebygde foldemøbler. Dette møbelet til flere bruksområder er et konsept av industridesignstudenten Shin Yamashita fra Kyoto Institute of Technology. På bare noen få enkle trinn kan arbeidsbord, sidebord og ryggstøtter brettes ut og deretter forsvinne igjen etter at de har gjort jobben sin. Konseptet er ennå ikke implementert, men ideen i seg selv er ikke så ille. Gulvmatten er egnet for alle slags fritidsaktiviteter som å se på TV, studere eller lese bøker.

Origami møbler av BlackLAB architects Inc..

origami-møbler-benk-sidebord-hvit-tre-metallramme

Teamet på BlackLab Architects designet noen elegante origamimøbler for en spesialutstilling som en del av Interior Design Show 2014 i Toronto. Benken i origami-stil består av geometriske, hvite laminerte bjørkefinerplater som er forbundet med hverandre med pianohengsler. Kryssfinerplatene kan brettes og stå stabilt på ben av rørformet stål.

origami-møbler-lenestol-tre-hengsler

Da bestemte designduoen fra blackLAB, Andrea Kordos og Tony Round, seg for å utvide ideen om å brette møbler og lage “Cut & Brett ”. Møbler -serien inkluderer en stol og en vegghylle i origami -stil. Stolens design viser at enkle former kan foldes ut visuelt tiltalende og funksjonelle møbler. Det reirlignende setet gir god plass, og det ergonomiske ryggstøtten i bjørkfiner fra baltisk er ideell for avslappet sitte. Fliphyllen kan fungere som vegghylle, bord og leselampe samtidig.

origami-møbler-lenestol-tre-hengsler-folding-metall-ramme

Gami -pendellamper fra Elite til Be

origami-anheng-lampe-betong-hvitt-lys

Disse hengende lysene minner om små fuglevinger eller hvite sommerfugler som lyser opp mørket. Hvorfor ikke også hvite papirbåter som seiler i det mørkeblå havet om natten? Selv om lampeskjermene er laget av betong, ser de superlette og elegante ut.

Gami vegglamper

origami-lys-vegg-betong-korridor

Gami-lysene er tilgjengelige i forskjellige design og farger: som en pendel eller vegglampe, med en hvit eller gullfarget innside. Det kalde hvite lyset fra lampen harmonerer med den ru overflaten.

Sammenleggbar lampe av Thomas Hick

origami-lett-fold-metall-design

Folding Lamp -konseptet fokuserer på individuell kreativitet. Alt starter med en stålplate med en tykkelse på 0,6 mm. Ved hjelp av de perforerte sidene kan hvem som helst utvikle og skape nye former slik at de kan lage sin egen skapelse. Dette endrer påvirkning av lys og lyset som LED -lyskilden avgir. Slå på og av og dimme utføres ved hjelp av en berøringsfunksjon. Lampen er tilgjengelig i en rekke fargekombinasjoner, inkludert svart og gull og hvitt og rødt.

Abborlys fra Umut Yamac

origami-lampe-fugl-vegghengende-lampe-messing

“Perch Light”, designet av London -designeren Umut Yamac, ble presentert for første gang i 2014. Etter den begrensede utgaven av 20 lys skapte designeren “Perch Light Family” for den verdensberømte produsenten Moooi. Fuglfigurene i origami-stil er laget av syntetisk papir, messing og stål og svinger på messinggrenen ved berøring.

origami-lampe-fugl-stå-lampe-messing

O-Re-Gami fra Regenesi

origami-lampe-skinn-folder

O-Re-Gami er en vakker lampeserie som er en vakker blanding av moderne skreddersøm og tradisjonell origamikunst. Designet av designeren Matali Crasser fokuserer også på bærekraft. Hver lampeskjerm er håndlaget av resirkulert skinn som er behandlet med vann, salt og fett og deretter farget med kastanjeblomst. Snittene i skinnlampeskjermen lar lyset skinne effektivt fra innsiden til utsiden og skaper fantastiske lysskyggeeffekter.

Previous Post
Attraktivt pianodesign av Goldfinch Pianos & Based Upon
Next Post
Høstplommedessert i glass – oppskrifter på Crumble & Cobbler