15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Byggteffekter og helsemessige fordeler: Alt du bør vite om koreansk drikke!

Det er knapt noe bedre enn å unne deg en kopp varm te på en regnværsdag. Vi er sikre på at du allerede vet mye om helsemessige fordeler ved å drikke te regelmessig. Men har du noen gang hørt om byggte? Hvis ikke, så gikk du virkelig glipp av noe! Drikken kommer fra Asia og heter fremdeles Borucha i Korea og Mugicha i Japan. Den kan nytes både varm og kald som en forfriskning om sommeren. Bare ett glass gir en rekke fantastiske helsemessige fordeler, alt fra kreftforebygging og blodrensing til styrking av immunsystemet. Og siden det er spesielt viktig å ta vare på helsen vår i de kaldere månedene, forklarer vi alt om effekten av byggte og hvordan du kan tilberede den selv!

Byg te hva er te drikke effekt helse

I tillegg til havre, rug og hvete, er bygg en av de eldste og mest kjente kornsortene og er full av sunne fibre og næringsstoffer. Det er derfor ikke rart at byggte har vært kjent som et universalmiddel i Asia siden middelalderen. Det er ikke en ekte te som hvit eller svart te og inneholder ingen teblader. Det er heller ikke en urtete, men lages ved å suge stekte byggkorn i vann. Smaken beskrives ofte som nøtteaktig med litt bitre undertoner. Den er også helt koffeinfri, noe som gjør den til en god erstatning for kaffe.

Byggteffekter og fordeler for fordøyelsen

Fordøyelsesstimuleringstips Byg te -helsemessige fordeler

Byggte er rik på antioksidanter, vitaminer og næringsstoffer. Det er en utmerket naturlig kilde til vitamin A og C, i tillegg til selen, fytonæringsstoffer og tryptofan – ingredienser som gjenoppretter hormonbalansen og beskytter mot celleskader. Fibrene i bygg og dermed også i te bidrar til å regulere avføringen, forhindre forstoppelse og forhindre oppblåsthet. Byggte er en naturlig antacida som kan lindre urolig mage, fordøyelsesbesvær og halsbrann. For å dra nytte av effekten av byggte, anbefales det å drikke en kopp omtrent 30 minutter før hvert måltid.

Den medisinske drikken for å styrke immunsystemet

Influensasymptomer lindrer byggte hjemmehjelpemidler med forkjølelse

Høst og vinter er også kjent for å være kald årstid og for å slippe forkjølelse og influensa må vi styrke immunsystemet vårt. Som nevnt tidligere er byggte rik på antioksidanter og har også antibakterielle egenskaper. De store mengdene C -vitamin holder immunsystemet intakt og gjør te til et virkelig mirakelvåpen mot sykdommer og virus. Vitamin C fremmer produksjonen av hvite blodlegemer, noe som bidrar til å bekjempe og forhindre infeksjoner i de kalde årstidene.

Byggte fordeler for blodsirkulasjonen

Byggte for vekttap Effekt detox med te

Å drikke byggte regelmessig kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen og dermed forhindre alvorlige hjerte- og karsykdommer. Denne effekten av byggte tilskrives stoffet pyrazin den inneholder. Dette reduserer risikoen for blodpropp og bidrar til å kutte alle giftstoffer ut av kroppen. Ifølge en studie utført av “Journal of Nutritional Science and Vitaminology”, fører 250 ml byggte om dagen til nedbrytning av overflødig fett i kroppen.

Byggte kan også hjelpe mot søvnforstyrrelser

Unngå søvnløshet byggteffekt helse

På grunn av den stressende hverdagen lider flere og flere av søvnforstyrrelser. Byggte er rik på mange forskjellige forbindelser, inkludert tryptofan og melatonin, som bidrar til å fremme roligere og bedre søvn. Siden den ikke inneholder koffein, er det helt greit å ta en kopp før sengetid om kvelden. Byggkorn inneholder 6 ganger mer GABA enn ris – en aminosyre som fungerer som en hemmende nevrotransmitter og hjelper oss å sove mer fredelig.

Kan stimulere vekttap

Drikker te for vekttap detox behandling byggte effekt helse

En studie fra Sverige har bekreftet de positive effektene av byggte på bakteriene i tarmene. Dette stimulerer igjen stoffskiftet og kan hjelpe i kampen med de siste 2-3 kiloene. Hvis du har problemer med å holde deg til de anbefalte mengdene vann per dag, er du i gode hender med denne kalorifrie, sukkerfrie drikken. Det høye fiberinnholdet sørger også for at vi føler oss mett lenger, slik at vi ikke bruker unødvendige kalorier.

Er det noen kjente bivirkninger av byggte??

hva er byggte japansk te

Byggte er generelt bra for helsen vår, men det er noen forholdsregler du bør være oppmerksom på. Siden bygg er et korn, inneholder det også gluten. Så hvis du har cøliaki, er sensitiv for gluten eller er allergisk mot frokostblandinger, bør du avstå fra å spise byggte. Byggte kan også forhindre amming og forårsake komplikasjoner hos gravide eller ammende kvinner. Det vil derfor være lurt å konsultere legen din først.

Og så enkelt er det å tilberede byggte!

Kroppsdetoks med helsemessige fordeler med te bygg

Selvfølgelig er den enkleste måten å lage en deilig kopp byggte på å kjøpe den i ferdige teposer. Disse er tilgjengelige i tebutikker, asiatiske butikker eller i velfylte helsekostbutikker. Men en hjemmelaget og stekt byggte smaker mye bedre, og tilberedningen er ganske enkel. Slik gjøres det:

  • Stek først 2 ss byggkorn i ovnen eller i en panne uten olje til de er gyldenbrune. Rør hele tiden så de ikke brenner seg.
  • Ha de stekte kornene i en liten kjele med 200 ml vann og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke under lokk i 15-20 minutter.
  • Sil deretter teen i en kopp. Nyt varmt eller kaldt.
  • Siden byggte har en litt bitter smak, kan du også tilsette sitron, sukker eller honning. Og med en klype kanel gir du drinken en herlig aroma.

Byggteffekt slankende te detox

Previous Post
Luxury Resort Kui Buri i Thailand – arkitektur med naturlige materialer
Next Post
Å bygge en hagevegg – praktiske ideer for individuell hagedesign