15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjeninfeksjon med COVID-19 reiser tvil om immunitet

Hos pasienter kan reinfeksjon med COVID-19 forårsake mer alvorlige symptomer. Det viser en studie publisert tirsdag. Dette bekrefter også at det er mulig å pådra den potensielt dødelige sykdommen flere ganger. Så, resultatene, publisert i tidsskriftet The Lancet Infectious Diseases, viser at eksponering for koronaviruset kanskje ikke er en garanti for fremtidig immunitet.

Syk eller infisert med COVID-19 for andre gang

Folk på gata bruker beskyttelsesmasker under Covid 19 -pandemien i London

Den nylig bekreftede saken er fra en 25 år gammel mann fra USA. Pasienten ble infisert med to forskjellige varianter av Sars-CoV-2 innen 48 dager. I tillegg var reinfeksjon med COVID-19 mer alvorlig enn den første. Dette førte til at pasienten ble innlagt på sykehus med oksygenassistanse. Avisen identifiserte fire andre globalt bekreftede tilfeller, hver med en pasient i Belgia, Nederland, Hong Kong og Ecuador. Eksperter sa at utsikten til ny infeksjon kan ha en dyp innvirkning på hvordan verden kjemper gjennom pandemien. Spesielt kan dette påvirke søket etter en vaksine, for tiden den hellige gralen for farmasøytisk forskning.

røde blodlegemer i blodet ved siden av coronavirus sars cov 2

Medisin trenger raskt mer forskning for å forstå hvor lenge immuniteten til mennesker utsatt for SARS-CoV-2 varer. Det er heller ikke klart hvorfor noen av disse andre infeksjonene, selv om de sjelden forekommer, er mer alvorlige. Vaksiner utløser kroppens naturlige immunrespons mot et spesifikt patogen og bevæpner det med antistoffer for å avverge fremtidige infeksjonsbølger. Imidlertid er det ennå ikke helt klart hvor lenge COVID-19 antistoffer vil vare. Ved noen sykdommer, som meslinger, gir infeksjon livslang immunitet. Andre patogener kan i beste fall gjøre immunitet flyktig.

forskningsresultater

analyse av hurtigtesten for å diagnostisere reinfeksjon med covid-19

Studieforfatterne hevder at pasienten ble utsatt for svært høy virusbelastning andre gang. Dette kunne også ha utløst en mer akutt reaksjon. Alternativt kan det være en mer virulent stamme av viruset. En annen hypotese er en mekanisme kjent som antistoffforbedring. Dette betyr at antistoffer faktisk forverrer etterfølgende infeksjoner, slik det er for eksempel med denguefeber. Forskerne påpekte at reinfeksjon med COVID-19 og er sjelden. Bare en håndfull bekreftede tilfeller av titalls millioner av COVID-19 infeksjoner eksisterer over hele verden. Imidlertid er mange tilfeller av koronaviruset asymptomatiske og vil derfor sannsynligvis ikke teste positivt i utgangspunktet. I tillegg kan det være umulig å vite om et bestemt tilfelle er den første eller andre infeksjonen.

strategi for å bekjempe koronavirus og reinfeksjon med covid 19

I en linket kommentar til dette sa professor Akiko Iwasaka at funnene kan ha implikasjoner for folkehelsepolitikken. Etter hvert som tilfellene av reinfeksjon med COVID-19 øker, vil det vitenskapelige samfunnet ha en mulighet til å bedre forstå korrelasjonene til beskyttelse. Dette kan da forklare hvor ofte naturlige infeksjoner med SARS-CoV-2 induserer dette immunitetsnivået. Denne informasjonen er nøkkelen til å forstå hvilke vaksiner som kan krysse denne terskelen for å sikre immunitet til enkeltpersoner og besetninger.

Previous Post
Luxury Resort Kui Buri i Thailand – arkitektur med naturlige materialer
Next Post
Å bygge en hagevegg – praktiske ideer for individuell hagedesign