15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Chiafrø og deres effekt og anvendelse som kraftfrø

chiafrø

Planterarten Chia kommer opprinnelig fra Mexico, men dyrkes nå ikke bare i Sentral -Mexico og Guatemala, men også bærekraftig i flere land i Sør -Amerika og Australia. de chiafrø er en årlig urteaktig plante som blir sådd om våren og blomstrer i september. Det er hvite og svarte frø. Chia var en viktig matplante for aztekerne, men ble nesten glemt av etterkommerne. Chiafrø er en kilde til omega-3 fettsyrer og antioksidanter. I dag vil du lære om bruken og fordelene med disse kraftfrøene i vår artikkel.

Chiafrø med en sunn effekt

hvit-og-svart-farge-chia-frø

Når du tenker på at en porsjon chiafrø (60 gram) inneholder omtrent 11 gram fett, hvorav 1 gram er fettsyrer, inkludert omega-3 og omega-6 og aminosyrer. For å utvikle sin optimale effekt må omega-6 fettsyrer også tilføres i riktig forhold, nemlig 1: 3, akkurat som begge fettsyrene i chiafrø hendelse. Chiafrøene er de vanligste urtedonorene og har en påvist sunn effekt for å regulere blodtrykk, blodlipidnivåer og blodpropp. De fremmer også bedre blodsirkulasjon i hjernen, økte serotoninnivåer, mental ytelse og til og med forhindrer depresjon. Omtrent 34 gram fiber per 100 gram chiafrø holder deg mett i lang tid og fremmer fordøyelsen ved å fylle tarmene godt og binde store mengder vann. Kostfiber bremser nedbrytningen av karbohydrater. Derfor kommer mindre insulin inn i organismen. De som utfører godt eller lider av diabetes type 2, har fordeler. Chia -eksperten Dr. Wayne Coates rapporterer at disse kraftfrøene inneholder over 20% (21,2 gram per 100 gram) proteiner, byggematerialer og aminosyrer, og som vegetabilsk proteindonor er en viktig mat for veganere på grunn av den effektive proteinproduksjonen. Idrettsutøvere og idrettsutøvere fremmer muskelbygging, får styrke og forhindrer dehydrering.

Chiafrø som en kurv full av multivitaminer og antioksidanter 

Gellignende stoff chiafrø

En til to spiseskjeer chiafrø dekker det daglige behovet for vitamin B1, B3 og E, samt kalsium og kobber. 100 gram chiafrø fremmer kalium- og magnesiumproduksjon for muskler og nervefunksjoner i kroppen, søvn-våknerytmen og fettmetabolismen reguleres. Rik på mineraler og antioksidanter som forhindrer vekst av kreftceller, holder blodkarvegger fleksible og forhindrer åreforkalkning. Andre viktige deler er sink til støtte for immunsystemet og fosfor for friske bein og tenner. Med 7,7 mg jern per 100 gram chiafrø får du tre ganger så mange jernholdige stoffer som støtter oksygenforsyningen i organismen. De hjelper også med høyt kolesterolnivå, bekjemper effektivt halsbrann og sykdommer i skjoldbruskkjertelen, og forbedrer blodstrømmen og sirkulasjonen generelt. De hjelper deg å gå ned i vekt ved å bryte ned fett og kalorier og undertrykke matbehov.

Sunn kost: 14 oppskrifter av Chiafrø for vekttap

Chiafrøene og deres mirakeleffekter på kroppen

Nyttige tips om ernæring for en sunn organisme

Glutenfritt chiafrø mandelsmørbrød

For glutenintoleranse

Med malte chiafrø blandet i varmt vann, kan du for eksempel lage næringsrikt og deilig brød og bakverk sammen med glutenfrie korn, blande mueslis eller “bind” sauser, supper og grønnsaker.

Te med chiafrø

Pudding-med-cia-frø

Kosthold med chiafrø

naturlig-drink-med-chia-frø-energizer

hvit-chia-frø-i-bolle

en skje-chia-frø-5-tablett-fiskeolje

Chia frø solsikke

Blåbær Chia Smoothie

Chia frø treskje

Chia frø med et hjerte

Chia-frø-felt-med-blomster

Previous Post
Attraktivt pianodesign av Goldfinch Pianos & Based Upon
Next Post
Høstplommedessert i glass – oppskrifter på Crumble & Cobbler