15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Høyt blodtrykk om natten tyder på hjertesvikt

Ifølge en ny studie publisert i tidsskriftet Circulation, har mennesker som utvikler høyt blodtrykk mens de sover en tilstand som kalles nattlig hypertensjon. Dette er ofte forbundet med hjertesvikt og andre former for kardiovaskulær sykdom. Denne typen nattlig hypertensjon kan oppstå selv hos mennesker hvis blodtrykk er normalt i løpet av dagen. Den farlige tilstanden er imidlertid vanskelig å identifisere, da rutinemessige blodtrykkskontroller nesten alltid utføres i løpet av dagen.

Hvorfor er høyt blodtrykk farlig under søvn?

under søvn når de høyt blodtrykk og nattlig hypertensjon

Så de fleste tror kanskje at kroppen deres er mest behagelig mens de sover. Noen av dem når imidlertid høyere blodtrykksnivåer om natten, noe som til og med kan være dødelig. Studieresultatene viser at nattlig systolisk blodtrykk kan være en betydelig, uavhengig risikofaktor for kardiovaskulære problemer. For studien undersøkte japanske forskere 6359 mennesker. De brukte bærbare skjermer til å måle både dag og natt blodtrykk. Deltakerne hadde minst en kardiovaskulær risikofaktor, og de fleste tok medisiner for å kontrollere blodtrykket. Imidlertid, ved starten av studien, hadde ingen av dem symptomatisk kardiovaskulær sykdom som hjerteproblemene nevnt ovenfor.

forebygge hjerte- og karsykdommer med riktig medisinering

Under 2- til 7-års oppfølging av deltakerne uttalte forskerne at personer med nattlig systolisk blodtrykk hadde 20 millimeter kvikksølv (mm Hg) over sin daglige systoliske verdi. Aterosklerotisk kardiovaskulær sykdom som hjertesvikt var betydelig mer vanlig. Totalt opplevde deltakerne 306 kardiovaskulære hendelser, inkludert 119 slag, 99 diagnoser av koronarsykdom og 88 diagnoser av hjertesvikt. Motsatt hadde deltakere hvis blodtrykk ble kontrollert med medisiner en økt risiko for hjerneslag hvis blodtrykket var for lavt om natten.

Årsaker til økte blodtrykksverdier om natten

Få en kardiolog til å diagnostisere risikoen for hjertesykdom forårsaket av høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk sees også når det stiger naturlig for å hjelpe nyrene å bli kvitt overflødig natrium. Dette skjer spesielt hos mennesker som er svært følsomme for saltinntak. Ifølge studieforfatterne er høyt blodtrykk i løpet av dagen vanligvis nok til å balansere natrium i kroppen. Hos pasienter med økt sirkulerende blodvolum på grunn av økt saltinntak og følsomhet for salt, må imidlertid blodtrykket også stige om natten. Dette er den kompenserte mekanismen, som dessverre viser seg å være skadelig for hjertet. Ifølge kardiologer forbedrer det å ta blodtrykksmedisin om kvelden blodtrykket i løpet av dagen og natten og senker den totale dødeligheten. Imidlertid kan sympatisk nerveaktivitet samt autonom nervøs dysfunksjon, søvnapné eller dårlig søvnkvalitet også bidra til den nattlige økningen i blodtrykket.

høyt blodtrykk reduseres med blodtrykksmedisin og sunn mat som frukt og grønnsaker

Å drikke koffein eller alkohol og sove i løpet av dagen fører til dårlige søvnvaner. Inkonsekvent sengetid er også knyttet til dårlig kontrollert sukker, prostata hypertrofi, trening sent på kvelden, blått lys fra digitale enheter, mareritt eller følelsesmessige konfrontasjoner. Forhold som kan forårsake høyt blodtrykk inkluderer også diabetes og skjoldbruskkjertel og nyreproblemer. Eksperter anbefaler å redusere saltinntaket, administrere vanndrivende midler og ta mineralreseptorblokkere for å redusere risikoen for hypertensjon om natten. Viktigst av alt, den beste måten å redusere risikoen for en så akutt blodtrykksstigning om natten er å opprettholde et konsistent søvnmønster. Denne studien understreker derfor viktigheten av å inkludere blodtrykksovervåking om natten i strategier for pasientbehandling.

Previous Post
Attraktivt pianodesign av Goldfinch Pianos & Based Upon
Next Post
Høstplommedessert i glass – oppskrifter på Crumble & Cobbler