15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Madrassguide – praktiske tips for å ta en kjøpsbeslutning

madrasser råd-praktiske-tips-sovekomfort-madrasshardhet

En madrass må være så optimal som mulig for å dekke individuelle behov – dette er den eneste måten å fremme dyp og avslappende søvn på. Men hva er egentlig viktig når det gjelder liggeunderlaget? Hvilke egenskaper må madrassen ha for at sunn søvn virkelig er mulig? I denne madrassguiden lærer du hvordan du finner riktig madrass for dine behov.

Madrasstyper med et blikk

madrasser rådgiver-typer-struktur-forskjellige-egenskaper

Uansett om det er en kaldskummadrass, innerspring eller latex – har hver type madrass sine egne spesifikke egenskaper, som er tilgjengelige for både barn og voksne madrasser. For å gjøre beslutningen enklere har vi sammenlignet totalt seks modeller i henhold til deres egenskaper:

Madrass med kaldt skum

– skummet er laget av råolje

– svært elastisk

– pustende

– spisselastikk

– gjennomtrengelig for luft

– holdbar

– billigere enn latex

Innerspring

– Består av stålfjærer, ull, bomull og andre materialer

– holdbar

– god termoregulering

– god fuktighetsregulering

– liten spisselastisitet

– billig

madrasser råd praktisk-tips-sovevaner-grad av madrasshardhet

Lomme fjær kjerne

– Struktur som ligner vårkjernen, men fjærene er individuelt pakket, derav navnet

– høyere punktelastisitet enn vårkjerne

– dyrere enn innerspring

Naturlige madrasser

– Fyll laget av forskjellige materialer som halm, ull eller hestehår

– Hårhårsmadrasser er spesielt dyre, men har den høyeste elastisiteten. De kan ta opp mye fuktighet

– Halmmadrasser er ekstremt harde

– Naturlige madrasser fylt med skall, er tilpassbare, ligner på sand, men de gjør det vanskelig å snu fordi de ikke tilbyr noen fjæring

madrass-råd-praktiske-tips-myk-bomull-plante

latex

– Tilgjengelig i syntetisk og naturlig latex

– tung

– dimensjonalt stabil

– antiseptisk

– forhindrer støvmidd og bakterier

– høy punktelastisitet

Futons

Består av tynne lag med bomull og er i tillegg polstret med fibre i Europa for mer elastisitet

– Modeller med latex, hestehår, saueull eller kokosfiberkjerne er harde

– En myk madrass må rulles opp hver dag for å forhindre herding

– dårlig fuktighetsregulering

Vær oppmerksom på madrassens tetthet

madrass-velge-støtte-avlastende-kroppsvekt-avgjørende

Spesielt med kaldskummadrasser bør det bemerkes at madrassens tetthet overstiger Volumvekt, RG kort sagt. Ved kjøp bør modeller komme med 45 til 55 kg per kubikkmeter å bli begunstiget. Ideelt sett tilbys madrassene med tilpassede kroppssoner for menn og kvinner, som tar hensyn til kjønnenes forskjellige vektfordeling. I tillegg til volumvekten og den optimaliserte sonefordelingen, bør du også ta hensyn til madrassens høyde. Den skal være minst 14 centimeter. I utgangspunktet, jo høyere madrass, desto større sovekomfort. Mange leverandører selger madrasser i forskjellige høyder. Inkludert den tyske spesialisten i ortopedi, Ottobock, som tilbyr et punktelastisk produkt under matrazzo® online merke og i et fabrikkutsalg i Duderstadt, Niedersachsen Madrass med kaldt skum med en volumvekt på 50 kg i de to høyder på rundt 18 og 22 centimeter.

Valg av fasthet i madrassen

madrasser råd praktisk-tips-tetthet-kroppsvekt-hardhet

Om en ganske hard madrass eller et mykere alternativ er ideelt for ryggvennlig søvn, avhenger av flere faktorer. Blant annet påvirker kroppsvekt og sovevaner kravene til madrassen. For eksempel må liggeunderlaget for en mann som veier 100 kilo og foretrekker å ligge på siden ha andre egenskaper enn en madrass for en ung person som veier mindre enn 50 kilo og liker å sove på magen. Ved kjøp av en ny madrass er hardhetsgraden den avgjørende faktoren i denne sammenhengen. Følgende liste gir informasjon om den vanlige inndelingen av hardhetsgraden i fem nivåer. Dataene er imidlertid kun veiledende:

H1: Opptil 60 kg kroppsvekt – > Ligger myk

H2: 60-80 kg kroppsvekt – > Middels hard liggefølelse

H3: 80-100 kg kroppsvekt – > Hard følelse når man ligger

H4: fra 100 kg kroppsvekt – > Ligger veldig hardt

H5: fra 130 kg kroppsvekt – > Ligger veldig hardt

Siden kroppsstørrelse, i tillegg til kroppsvekt, spiller en rolle ved valg av den ideelle hardhetsgraden, må begge dataene alltid inkluderes. Av Kroppsmasseindeks (BMI), som er beregnet ut fra disse to parameterne, kan derfor være nyttig for å bestemme passende hardhetsgrad. Den integrerte grafikken til den ovennevnte madrassnettbutikken matrazzo® gir informasjon om de respektive Madrassens fasthet, som passer til den tilsvarende BMI og tildeler denne verdien til de tre hardhetssonene “myk”, “middels” og “hard”:

Hvordan i Beregn BMI Du kan for eksempel finne ut det på nettstedet til University of Hohenheim.

Hvis feil madrassfasthet er valgt, lider det Ryggrad: Mens en myk madrass får den til å falle, er ryggraden buet hvis overflaten er for hard. Hvis hardhetsgraden samsvarer optimalt med personlige behov, går ryggraden i en rett linje fra bunnen til hodet.

madrasser råd-praktiske-tips-sove-komfort-soverom

Viktig: prøv det!

Uansett om du kjøper madrassen din i murstein eller på nett: Hvis du har modellen som viser seg å være den beste madrassen når du sammenligner den, bør du definitivt prøve den. Dette er den eneste måten å avgjøre om puten har riktig hardhet og avlaster ryggraden optimalt. Når det gjelder graden av fasthet, kan du bruke tommelfingerregelen om at madrassen skal være hardere hvis du er tyngre, og mykere alternativer er vanligvis det bedre valget for lettere mennesker. Vær oppmerksom på at hardhetsspesifikasjonene ikke er standardiserte. Derfor kan det være forskjeller mellom madrassforhandlere. Derfor må du aldri stole på informasjonen, men bare betrakte den som et hjelpemiddel.

Hva mer kan du gjøre for en god natts søvn, har vi forklart i artikkelen vår “Sunn søvn om vinteren”.

Previous Post
Attraktivt pianodesign av Goldfinch Pianos & Based Upon
Next Post
Høstplommedessert i glass – oppskrifter på Crumble & Cobbler