15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fargepigmenter for betong gir en minimalistisk villa et eksotisk utseende

fargepigmenter for betong moderne arkitekturmuligheter

Den moderne minimalistiske arkitekturen har en stor tiltrekningskraft – bygningens enkle og samtidig elegante utseende, samt de kontrasterende materialkombinasjonene tiltrekker seg automatisk oppmerksomhet. Fokuset er på eksponert betong – materialet er allsidig og er spesielt populært for sitt grove utseende. Men riktignok – den grå fargen er mer egnet for en byvilla eller et feriehus mellom steinene i Skandinavia. Et betonghus i Sør -Amerika mellom grønne trær og blomstrende blomster ser mindre tiltalende ut. I dette tilfellet tilbyr fargepigmenter for betong en løsning – materialet kan farges etter ønske og gir fasaden et eksotisk preg sammen med tre. Vi presenterer “Casa Terra” fra arkitektkontoret i Bernardes Arquitetura – et utmerket eksempel på mulig bruk av farget betong.

Fargepigmenter for betong transformerer fullstendig husfasaden til en minimalistisk villa i Brasil

farge pigmenter for betongbygninger personvern beskyttelse solbeskyttelse

Betong er et spesielt populært materiale for minimalistisk husbygging med god grunn – den kan lett transporteres selv til områder som er vanskelig tilgjengelige, kan bære metallkonstruksjonene, og ønsket mengde helles og bearbeides på stedet. Men allrounderen har også en ulempe – fargen. Problemet kan løses med et fargestoff, som det neste prosjektet tydelig viser.

fargepigmenter for betongoverdekket terrasse

Byggherrene ga arkitektene fra Bernardes Arquitetura spesifikasjonen for et koselig fritidshus som åpner for det vakre landskapet. Arkitektene valgte en konvensjonell materialkombinasjon – sjenerøst glassfasader skal kobles sømløst innvendig og utvendig, taktekking i tre skal gi kjølig skygge for salongen i det fri og betongveggene beskytter rommene mot nysgjerrige øyne. Men siden villaen ligger i et pittoresk område og er omgitt av høye trær, eksotiske planter og fjell, bestemte arkitektene seg for å farge ytterveggene.

Fargepigmenter for betongtak trehus i etasje

Fargepigmenter for betong er laget av mineralmaling og leveres i pulverform. Dette gjør at både små og store mengder materiale kan farges. Merkostnadene holdes innenfor grenser – for eksempel i forhold til kostbar trebekledning med kompleks transport, for eksempel. I dette tilfellet spilte den valgte jordtonen en avgjørende rolle i utformingen av fasaden. Den attraktive rødbrune nyansen ligner de innfødte treslagene i Brasil og får fasaden til å virke naturlig og innbydende. Samtidig skaper fargen en visuell forbindelse mellom de enkelte bygningsvolumene.

Funksjonell romoppsett – seks bygningsvolumer gir tilstrekkelig boareal for en stor familie

Fargepigmenter for betonggang feriehus stue

Eneboligen skårer ikke bare med en attraktiv fasadedesign, men også med en praktisk romfordeling – 6 konstruksjonsvolumer sikrer komforten til familiemedlemmer og deres gjester. De huser stue med direkte tilgang til terrassen og bassenget, soverommene med eget bad og et gjestehus som for tiden brukes som hjemmekontor. En korridor forbinder de enkelte bindene med hverandre. De ligger på terrenget på en slik måte at de kaster skygger på hverandre og på denne måten holder interiøret behagelig kjølig selv i de varme sommermånedene.

Fargepigmenter for betong tilbyr også mange designalternativer i stuen

farge pigmenter for betong kjøkken øy vegghyller tre salongbord

Også i stuen danner betongveggen i tre utseende den perfekte bakgrunnen for møbler i en moderne herregårdstil. Trekjøkkenet med en øy tilbyr tilstrekkelig lagringsplass og er utstyrt med alt nødvendig. En liten urtehage på benkeplaten sprer en behagelig duft inn i stua og holder insekter unna. Skyve glassdører fra gulv til tak forbinder kjøkkenet med den tilstøtende uteserveringen-der kan beboerne avslutte kvelden mens de spiser. Stuen er også i første etasje, hvor to treseter sofaer med skinn lenestoler og moderne metall krakker danner et koselig sittegruppe. Det romslige salongbordet har en sjenerøs støtteflate for bøker, blader og dekorasjoner. Møblene er krydret med dekorative puter med sjarmerende mønstre. Arkitekter har bestemt seg for å bruke bare naturlige materialer – disse skaper en hjemmekoselig atmosfære og har en behagelig følelse.

farge pigmenter betong terrasse lenestol

Utenfor mangler det heller ingenting – fra en utendørs spiseplass, et komfortabelt salongområde på terrassen til ekstremt komfortable solsenger rett ved bassenget – hagemøblene lover avslapning og uformelle dager med familie og venner. Tretaket har blitt varemerket for det flate takhuset. Den fyller to funksjoner – på den ene siden beskytter den mot solens sterke stråler, på den annen side gir den personvern.

farge pigmenter betong sidevisning hus fasade bygningsvolum

Et moderne flatt tak midt i naturen – slik kan prosjektet “Casa Terra” beskrives. Men ved nærmere ettersyn viser villaen seg å være en stille skjønnhet, hvor tradisjon møter modernitet. Bak fasadens minimalistiske utseende skjuler et rustikt interiør i jordens nyanser som er tradisjonelle for Brasil. Rotting, tre, lin og lær kombineres dyktig – blandingen av materialer er typisk for Sør -Amerika. I bildegalleriet nedenfor kan du finne flere spennende bilder fra prosjektet. La deg inspirere av den minimalistiske arkitekturen!

Et hjemmekontor med utsikt over bassenget og fjellene

farge pigmenter betong gjesterom hjørne sofa skrivebord

Soverommene med eget bad er plassert i ett bygningsvolum

farge pigmenter betong bygningsvolum soverom

Bygningsvolumet, der stuen ligger, tilbyr personvern og solbeskyttelse for soverommene og det lille pensjonatet

farge pigmenter betong gjesterom hjemmekontor

Den romslige stuen går over i terrassen med sandsteinsplater

farge pigmenter betongglass skyvedører feriehus brazil

Et evighetsbasseng inviterer deg til å kjøle deg ned i de varme sommerdagene

farge pigmenter betong basseng terrasse sandstein

Sett ovenfra – de seks bygningsvolumene og bassenget

farge pigmenter betong feriehus tak utsikt over

Fargepigmenter betonghus planløsning ovenfra

farge pigmenter betong hus plantegning plan

farge pigmenter betong seks bygningsvolum planløsning

Prosjekt av: Bernandes Arquitetura

Previous Post
Bygning med tre: Det naturlige byggematerialet har mange positive egenskaper
Next Post
Sedertrebekledning i harmoni med de steinete omgivelsene – en hytte i fjæra