15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk designhus i Minamiyukigaya – Et design av Hugo Kohno

japansk design hus arkitektur innovativt design trebekledning gulv utsiden

Denne gangen presenterer vi deg et ombygd japansk designhus i Ōta, som ligger i et smug ved siden av en handlegate i Minimiyukigaya. Det grenser også til en annen gate i øst og en boligblokk i tre etasjer og en etasje i sør. Bygningen inneholder to uavhengige boliger – den ene for en mor og den andre for sønnen og hans familie. Disse ble designet med den hensikt å til slutt konvertere dem til utleieenheter.

Et japansk designhus for hele familien

japansk design hus arkitektur innovativ design trebekledning gulv planløsning

Bestemoren ligger i første etasje mens sønnen, kona og barnet deres er i andre og tredje etasje. I tredje etasje er det private områder som stue og barnerom, samt bad. Arkitekten tegnet rommene der som et samlet totalt volum.

japansk design hus arkitektur innovativt design trebekledning gulv utsiden takterrasse personvernskjerm

Første etasje har også blitt behandlet som et enkelt volum for å gi plass til en terrasse på taket i første etasje. Mellom disse to bindene avgrenser to sammenhengende områder andre etasje. Disse henger sammen som brikker i et puslespill og omfatter en åpen stue som er integrert i balkongen.

Japansk designhus med innovativ interiørdesign

japansk design hus arkitektur nyskapende design trepanel gulv interiør stoler grå vegg

For å bringe så mye lys som mulig til første etasje, hellet teamet taket på gulvet på sørsiden bratt oppover. Av denne grunn forsynte arkitekten taket med et takvindu på den hevede kanten. I andre etasje blir denne skråningen en skrånende vegg som strekker gulvet på takterrassen oppover. På denne måten fungerer den som en personvernskjerm ved å blokkere utsikten fra gangen til den tilstøtende boligbygningen.

japansk design hus arkitektur innovativt design trebekledning gulv innvendige stoler hvite vegger

Trærne plantet langs den hevede takkanten er typiske elementer i et japansk designhus. Disse skjermer bygningen fra tredje etasje i boligbygget og får inn flekkete lys. Dermed kan beboerne nyte det skiftende lyset og de grønne mønstrene.

Minimalistisk designet interiør

japansk design hus arkitektur innovativt design trebekledning gulv utsiden takterrasse interiør

Å designe boligarkitektur i tettbygde områder kan virkelig vise frem en arkitekts ferdigheter. I denne forbindelse må et japansk designhus adressere både miljøet og lokalbefolkningens individuelle behov.

japansk design hus arkitektur innovativt design trebekledning gulv utsiden takterrasse lys personvern

I dette tilfellet brukte designerne en uvanlig tredimensjonal form for å svare på de motstridende kravene til overholdelse av bygningsreglementene når det gjelder byggehøyde og lys og / eller synlig hindring. Videre måtte personvernet og avstanden fra bygninger rundt tas i betraktning. I tillegg bør effektivt lys garanteres i oppholdsrommene.

japansk design hus arkitektur innovativt design trebekledning gulv planløsning utkast

Hugo Kohno Architect Associates

Previous Post
Vietnams spektakulære nye bro bæres av store hender
Next Post
Lag en minihagedam i en mørtelbøtte og plant den – DIY -idé