15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ishotellet i Lappland – et magisk arkitektonisk under

Hotellet ligger i den lille landsbyen Jukkasjärvi i Sverige

Et arkitektonisk mirakel skjer hvert år i det vakre snødekte landskapet i Lappland. Det skjer som ved magi Hotell av is. Det er ikke et triks. Dette er et ekte hotell laget av is. Det er kjent over hele verden og trylleformulerer over tusenvis av gjester.

Tilbake til den magiske konstruksjonen av Ishoteller. Det er en fusjon som kombinerer tradisjonelt håndverk, smart arkitektur og skulptur. Hvert år, med fallet av den første snøen, kjemper en liten hær av byggherrer, arkitekter, designere og kunstnere mot isen og modellerer den til dette moderne underverket. Det unike oppdraget tiltrekker ivrige deltakere fra hele verden som jobber sammen som kunst- og designteamet av ishotellet ble kjent. Det er viktig at hver suite er skapt av en annen designer, slik at hver sone har en unik identitet. Og hvert år blir det fantastiske hotellet redesignet av is. Som vist her er kvaliteten på arbeidet virkelig bemerkelsesverdig gitt uforutsigbarheten og skjørheten til materialene som brukes. Bildene som vises her er fra vintersesongen 2010/2011 og den 21. versjonen av Ishoteller i Jukkasjärvi, Lappland.

Unikt interiørdesign

Starten på byggingen av Ishoteller er fascinerende. Slik at de første bærende konstruksjonene kan opprettes, legges massive stålkonstruksjoner, deretter sprøytes snø og får fryse. Metaldelene fjernes etter noen dager, når planten er sterk nok til å tåle seg selv. Dette etterlater en stimulerende labyrint av rene hvite søyler og korridorer. Denne spøkelsesaktige banen med åpne strukturer skilles deretter med snøvegger for å designe hotellets rom og suiter.

Soverom – glitrende i det vakreste blå

Rene gjennomsiktige isblokker gir råvaren som kunstnerne vil lage de mest fantastiske former. Blokkene blir brakt til hotellet fra den frosne Torneelven. Det bemerkelsesverdige her er at dette utsøkte arbeidet er midlertidig og alt forsvinner så snart våren kommer.

Magisk belysning

For et romantisk sted! Ikke rart så mange par har bryllupet sitt i Ishotell erfaring. Andre kommer enten for å beundre arkitekturen og kunsten, eller for å suge til seg den magiske atmosfæren på et sted som er tegn på et vinterunderland.

av Jaz

Interiøret i det magiske arkitektoniske underverket

Previous Post
Bygning med tre: Det naturlige byggematerialet har mange positive egenskaper
Next Post
Sedertrebekledning i harmoni med de steinete omgivelsene – en hytte i fjæra