15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Er havremelk sunt? Alt du bør vite om den nye trendy drikken!

Havremelk Melkealternativ sunt

De plantebaserte melkealternativene – fra soya til mandel – har blitt ganske populære innen sunn og vegansk ernæring de siste årene. Men fra nå av har de alle en ny utfordrer – havremelk. Den trendy drikken har blitt så populær at den kan ses oftere og oftere i hyllene i supermarkeder. Men skal du virkelig være interessert i den nye sprøytenarkomanen? I denne artikkelen lærer du hvorfor havremelk er sunt og mye mer interessant informasjon om drikken.

Havremelk – hva er det?

Sunn havremelk Fordeler med vegansk melkealternativ

Havremelk er laget av korn og vann, noe som gjør det til en helt plantebasert mat. Dette gjør det 100% anbefalt hvis du er laktoseintolerant og trenger en erstatning for tradisjonell kumelk eller er på et vegansk eller vegetarisk kosthold. Sannheten er at havremelk er perfekt for alle som unngår produkter av animalsk opprinnelse.

Lag havremelk selv – oppskrift

Havremelk sunne fordeler

I motsetning til de andre melkealternativene, er det veldig raskt å lage sunn havremelk selv, og du vil bli veldig overrasket over hvor deilig resultatet er!

For 1 liter havremelk trenger du følgende ingredienser og redskaper:

 • 100 g havregryn
 • 1 liter kaldt vann
 • 1 klype salt
 • Eventuelt 2-5 dadler, vaniljesukker eller litt kanel
 • Stativ eller stavmikser – jo kraftigere jo bedre
 • Fin sil, nøttemelkpose, sileklut eller et tynt kjøkkenhåndkle

Forberedelsen krever bare noen få enkle trinn:

 • Ha vannet og havregryn i blenderen
 • Tilsett en klype salt og valgfri sødme etter eget valg
 • Bland på høy i 2-3 minutter. Du bør sørge for at vannet ikke varmes opp for mye, ellers kan det oppstå en klissete konsistens, som ligner på velling. For å forhindre dette kan du tilsette 2-3 isbiter i blenderen.
 • Hell ferdig havremelk gjennom en silmaske eller en nøttemelkpose og press den grundig ut.

Havremelk melk alternativer oppskrift sunn

 • Ømme havreflak kan behandles umiddelbart. Når du bruker kornet havregryn, anbefales det å suge dem i 2-3 timer før du begynner å blande.
 • Den naturlige sødmen til supermarked havremelk kommer fra gjæring, som omdanner en del av havremel til sukker. Dette skjer ikke med hjemmelaget havremelk, og derfor smaker det tydelig havre og slett ikke søtt. Hvis du foretrekker å nyte havremelken litt søtet, anbefaler vi at du legger til noen dadler eller et annet sukkeralternativ før du blander eller søter det etter smak.
 • Hjemmelaget havremelk kan oppbevares i kjøleskapet i 3 til 5 dager.
 • Du kan også bruke restene som er igjen i filteret – til smoothies, kaker eller bare som de er – søtet med litt honning, nøtter og tørket frukt, og du får en kraftig frokost!

Er havremelk sunt??

Sunn havremelk Lag vegansk melk selv

Siden havremelken bare består av havregryn og vann, tilsvarer dens egenskaper og fordeler kornet og vi vet alle hvor sunt havregryn er for oss. Vi har listet opp de viktigste fordelene for deg, slik at du kan overbevise deg selv om at havremelk er sunt.

Styrker beinene våre – Havremelk er rik på vitamin D og kalsium – mikronæringsstoffene som spiller den viktigste rollen for helsen til beinene våre.

Reduserer kolesterol – Havregryn er en rik kilde til omega-3 og omega-6 fettsyrer, som bidrar til å kontrollere kolesterolnivået.

På grunn av det høyt vitamin B -innhold, havremelken tar seg av sentralnervesystemet, som hjelper oss med å lindre søvnløshet og irritasjon.

Øker vår immunitet – hvis du begynner å føle ubehag, er sunn havremelk sannsynligvis ikke det første du tenker på. Havredrikken er en utmerket kilde til vitamin A og D, som er svært viktige for å avverge sykdom og infeksjon.

Sunn havremelk Lag dine egne melkealternativer

Bare en kopp sunn havremelk inneholder ca. 10% av jernet, som du trenger for hele dagen. Dette gjør det til en spesielt god kilde til jern for enhver vegetarianer eller veganer. Når den kombineres med andre jernrike matvarer som spirulina, linser og mørk sjokolade, vil havremelk fremme fremstilling av røde blodlegemer og dermed også forhindre anemi.

Havremelkforsyninger gode mengder fiber, som er avgjørende for at tarmene skal fungere riktig. De brukes også til å regulere tarmpassasjen og forhindre eller behandle forstoppelse.

Gå ned i vekt med havremelk? – Havremelk holder deg mett i lang tid og gir deg nok energi til å komme gjennom dagen. Også, med 100 kalorier per kopp og lite fett og sukker, er det ganske lavt i kalorier, og du bør ikke bekymre deg for de ekstra få kaloriene. I kombinasjon med riktig kosthold vil sunn havremelk definitivt hjelpe deg i kampen mot de overskytende kiloene. I tillegg bidrar drikken til å redusere væskeansamlingen i kroppen.

Havremelk kontra mandelmelk

Havremelk eller mandelmelk Sunde fordeler

Når det gjelder ernæring, inneholder havremelk flere kalorier og fett sammenlignet med mandelmelk, men den inneholder også mer protein og fiber. En kopp havremelk har rundt 100-120 kalorier, 5 gram fett (0,5-1 gram er mettet) og 3 gram protein, mens mandelmelk har 60-70 kalorier, 2,5 gram fett og 0,5-1 gram av protein. Havremelk inneholder også mer sukker enn de andre melketypene fordi den består av karbohydrater. Selv om det vanligvis handler om det naturlige sukkeret som finnes i havre, anbefaler vi å sjekke næringsinformasjonen på etiketten for å se om det er noe ’tilsatt sukker’.

Et interessant faktum for miljøvernerne blant dere – havre krever imidlertid bare en sjettedel av vannet som brukes til å dyrke mandler. Selv om det ikke er topp prioritet, kan det være bra for deg og Moder Jord å vurdere å bytte til havremelk.

Havremelk eller kumelk?

Havremelk sunn melk alternativ den nye trendy drikken

Sammenlignet med vanlig melk har havremelk færre kalorier og mindre fett. En annen fordel med havredrikken er at den, i motsetning til kumelk, ikke har kolesterol og mange umettede fettsyrer. Havremelk er mer miljøvennlig under produksjonen – mindre CO2 produseres og mindre vann brukes.

Sunne oppskrifter med havremelk 

Selv om du har bestemt deg for å bli veganer eller vegetarianer av en eller annen grunn, betyr det ikke at du bør hoppe over alt det gode. Tenk på sunn havremelk som tofu for melken. Takket være den nøytrale smaken kan du bruke den til å bake kaker, tilberede gode retter eller bare røre den i kaffen om morgenen. Vi har to veldig interessante oppskrifter på desserter med havremelk til deg.

Vegansk rispudding med havremelk sunt – klassikeren med en forskjell

Ingredienser til 4 porsjoner:

 • 250 g rispudding
 • 1 liter havremelk
 • 1 ss sukker
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1 klype salt
 • 1 ts kanel
 • Valgfri frisk frukt (bringebær, jordbær eller kirsebær)

Forberedelse:

 1. Ha rispudding, salt og sukker sammen med havremelken i en kjele og rør alt godt. La det småkoke på svak varme i 20-25 minutter. Fortsett å røre av og til slik at risen ikke brenner seg.
 2. Tilsett deretter kanel og vaniljeekstrakt og rør godt. Hvis konsistensen er for fast, er det bare å tilsette mer melk.

Veganske pannekaker med sunn havremelk

Veganske pannekaker med havremelk, sunne og smakfulle

Ingredienser til 3-4 stykker

 • 200 ml havremelk
 • 100 g mel
 • 4 g bakepulver
 • 2 ss olje
 • litt sirup etter smak (agave eller lønnesirup)

Forberedelse:

 1. Bland mel og bakepulver i en bolle og tilsett havremelk.
 2. Bland alt godt med en stavmikser og la det trekke i ca 15 minutter.
 3. Varm opp en belagt panne.
 4. Hell røren i pannen i en sirkulær bevegelse fra innsiden og ut.
 5. Hvis overflaten bobler og virker tørr – snu den.
 6. Ha olje på den og fordel den. Siden porene nå er lukket, forblir oljen på overflaten og pannekaken vil ikke suge den opp.
 7. Snu og stek til de er sprø.
 8. Snu igjen og stek til den er sprø.
 9. Hell litt sirup over og nyt.

Det er derfor havremelk er sunt for huden vår

Lag ideer til behandling av havremelkhår selv

Trodde du det var alt? Nå som vi har informert deg om hvorfor havremelk er sunt, vil vi nå kort introdusere deg for fordelene med havredrik for huden vår.

 • Havremelk gir næring til huden – Havremelk, på grunn av fett- og vanninnholdet, gir fuktighetsgivende egenskaper, fjerner urenheter og hjelper til med å fjerne døde hudceller. For å bekjempe akne, bland havremelk med litt honning – denne ansiktsmasken vil virkelig friske opp huden din!
 • Havremelk mot barberkniv – Enten du får liten rødhet eller kløende hud etter barbering, vil havremelk berolige huden din og gi nesten umiddelbar lindring. Faktisk tar mange kvinner drikken med seg på do da dette skjønnhetsproduktet fungerer som en uvanlig luksuriøs kroppsdusj.
 • Havremelk som hårbehandling – Apropos dusjing: Havremelk er også sunt for håret ditt, enten som et balsam eller som en hårmaske. For å gjøre dette, bland havregryn med litt sukker og malte hasselnøtter med en mikser og la det virke i 10 minutter.

havremelk sunt vegansk melkealternativ

Previous Post
Bygning med tre: Det naturlige byggematerialet har mange positive egenskaper
Next Post
Sedertrebekledning i harmoni med de steinete omgivelsene – en hytte i fjæra