15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arkitektur av glass og stein som inspirerer: 20 prosjekter fra hele verden

arkitektur glass stein naturprosjekter interessant moderne samtid

Selv om arkitekturen tidligere hovedsakelig besto av stein, fascinerer moderne bygninger i dag med sin letthet og gjennomsiktighet, som selvfølgelig oppnås med glass. For å skape en forbindelse mellom nåtiden og fortiden, kombinerer arkitekter og designere de to materialene. Enten glassbekledning, hele vegger eller fasader av glass, oppnås en harmonisk kombinasjon av høy nytteverdi og uttrykksfull estetikk. Vi presenterer 20 interessante prosjekter fra hele verden som inspirerer.

Moderne arkitektur laget av glass og stein

arkitektur glass stein ruin katedral gamle museum

I alle tjue prosjektene vi presenterer i denne artikkelen, oppfylte arkitektene sin designoppgave i nær tilknytning til den tradisjonelle arkitekturen på stedet. Glass forbinder innendørs og utendørs rom på en direkte måte og skaper spennende lysstemninger. Det regnes også som et moderne materiale som gir mye spillerom og til tross for det store området gir en overraskende letthet.

Hedmark domkirkemuseum, Norge

arkitektur glass stein katedral museum hedmark

Hammar Hedmark -museet er et ekstraordinært prosjekt som inkorporerer den tidligere skandinaviske arkitekturen og bringer den nærmere seeren. De gamle ruinene av Hedmark domkirke er beskyttet av glasset og er samtidig godt utsatt for besøkende. Det er en slags reise inn i fortiden med vekt på etnografi, religion og historie. En rekke verk av samtidskunstnere er også utstilt i en hall, og inviterer til dialog mellom kontrastene mellom gammelt og nytt.

Tehus i Montemor-o-Velho

arkitektur glass stein ruin fasade dyrking paviljong

I slottsruinene som kan sees på avstand – Prinsemuseet Montemor -o -Vellho i det portugisiske innlandet – er det et tehus som arkitekten Joao Mendes Ribeiro tegnet som en påfølgende renovering. Det er en glasspaviljong omgitt av gamle steinvegger. Arkitektens strukturangrep er iøynefallende og samtidig forsiktig og setter med sin strenge geometri en klar kontrast til det grove murverket.

Arkitektur av glass og stein: Enebolig i O Casal, Spania

arkitektur glass steinhus panoramavindu natur moderne

Et tidligere våningshus ble bygget av Irisarri i 2013 & Piñera Architekten rekonstruerte og konverterte til et moderne, lett oversvømmet hus med et åpent livskonsept. Noen flere dekorative fasadeelementer har faktisk blitt igjen fra våningshuset, som smelter inn i den nye moderne arkitekturen. Kombinasjonen av glass og stein skaper en unik forbindelse mellom gammelt og nytt, fortid og nåtid.

Heis i det historiske sentrum av Gironella, Barcelona, ​​Spania

arkitektur glass stein heis barcelona

Et middelalderslott ligger i det historiske sentrum av byen Gironella i provinsen Barcelona, ​​Spania. Det ligger på en høyde som er omtrent 20 meter høyere og er derfor vanskelig tilgjengelig for besøkende. En heis var den beste løsningen som gjorde tilgangen til det historiske synet mulig. Imidlertid bør den passe perfekt inn i bymiljøet og være like egnet for alle turister. Arkitekten Carles Enrich behandlet prosjektet. Han tegnet en heis av glass, cortenstål og klinkerstein som går opp og ned på slottveggen og skaper en perfekt symbiose mellom gammelt og nytt.

Casa Sabugo, Spania

arkitektur glass steinhus spania corten stål

Casa Sabugo er et eksepsjonelt familiehus som ligger i en landsby i Spania. Miljøet er rolig, bundet til naturen og typisk landlig. Det er mange gamle gårder som minner om den tidligere steinarkitekturen. I forbindelse med dette ønsket huseierne å kombinere disse karakteristiske trekkene med moderne konstruksjon. Den moderne husarkitekturen legemliggjør barndomsminner, håp og illusjoner og skaper en direkte forbindelse med naturen rundt.

Santuario do Caraca kloster

arkitektur glass stein kloster ruin fasade

I Brasil, som ellers er preget av livsglede og hektisk, ser Sabtuario do Craca ut som en oase av ro og fred som bare finnes i naturen. Det tidligere klosteret ligger i en naturpark og ønsker i dag mange turister velkommen, spesielt i helgene. Bygningen er modernisert og omgjort til et landskro. Mange elementer fra klostrets mer enn 150 år lange historie er imidlertid veldig godt bevart og fantastisk kombinert med den moderne arkitekturen.

Arkitektur laget av glass og stein: Det hvite hus i Schottland 

arkitektur glass steinhus (hus) vindu ruin skottland

Et hus fra midten av 1700-tallet ble modernisert av WT Architecture. Individuelle elementer fra ytterveggene og den tidligere veggen er integrert i den nye arkitekturen. En spesiell aksent er den store sprekken, som er kombinert med glass og dermed perfekt fremhevet.

Vilharigues -tårnet i Vouzela, Portugal

arkitektur glass stein sving portugal natur

En ruin som nylig har blitt modernisert er Vilharigues -tårnet i Vouzela, Portugal. Den ble bygget på slutten av det trettende århundre, og takket være den høye posisjonen tilbyr den vakker utsikt i alle retninger. Det er fortsatt tre tårn som ble brukt til å se og se på landet i tidligere tider. I dag er de et syn med en vakker beliggenhet. De to andre er i ferd med å bli modernisert. Arkitekten Renaato Rebelo behandlet prosjektet og tegnet en konstruksjon hovedsakelig laget av glass, som muligens også kan demonteres.

Glass- og steinarkitektur: en gammel låve i Gloucestershire, England

arkitektur glass steinhus england panorama vindu

En gammel låve i Gloucestershire, England, var en del av det tidligere våningshuset som ble bygget på begynnelsen av 1700 -tallet. Det ble nylig rekonstruert, og der fôret til dyrene pleide å være, er det nå et romslig fellesrom. En glassgang fører til de private rommene. Ikke bare på utsiden, men også i interiøret er mange detaljer fra det tidligere huset.

Bagrati -katedralen i Georgia

arkitektur glass stein katedral geirgia

Det er en katedral fra 1000 -tallet, og siden 2001 har den vært på UNESCOs verdensarvliste. Det ble restaurert flere ganger, hvorved bygningen ikke lenger tilsvarte den opprinnelige arkitekturen og delvis skulle gjenoppbygges. Arkitekten Andrea Bruno tok for seg dette prosjektet. Han lyktes i å integrere moderne elementer gjennom perfekt tilpasning til middelalderarkitekturen og komplimentere de forskjellige ødelagte delene av bygningen utmerket.

Kalo Castle Ruins i Danmark, MAP Architects

arkitektur glass stein ruin steder av interesse danmark

Det er ruiner av et middelalderslott på den danske øya Kalo. I 2015 ble det gjenoppbygd og åpnet for besøkende. MAP Architects har jobbet med restaurering av ruinene. Moderniseringen som slottet mottok kan både fjernes og utvides i fremtiden.

Glass- og steinarkitektur: kontor i Lacy Street, Barcelona, ​​Spania

arkitektur glass stein kontor murstein gammel bygning

En bygning bygget på 1900 -tallet har tjent flere funksjoner gjennom årene. Det fungerte som et skinnbearbeidende atelier, senere som et trykkeri og til og med som en garasje. I 2014 konverterte Sauquet Arquitectes det til et kontor. På den måten har de bevart husets opprinnelige karakter og iscenesatt de spesielle egenskapene til den tidligere arkitekturen.

Kilfenora kirke

arkitektur glass stein kirkeruin

I en liten landsby med bare 169 innbyggere på den sørlige kanten av Irland er det en historisk ruin. Den er fra 1100 -tallet og har blitt stort sett restaurert. Katedralen brukes fremdeles i dag av det anglikanske samfunnet. Det er tre keltiske høye kors på eiendommen deres, som er av stor religiøs betydning.

Arkitektur laget av glass og stein: et hus på klippen

arkitektur glass stein klippe sjøhus

Arkitektene på Modscape tegnet et klippehus laget av glassmoduler. Det imponerende bostedet henger på siden av en klippe og gir 180-graders utsikt over havet. Den har 5 etasjer og består av prefabrikkerte moduler. Absolutt, om ikke bare dette huset, så er det absolutt få som tilbyr en utrolig leveopplevelse som dette.

Blencow Hall, England

arkitektur glass stein slott herregård england

En annen attraksjon som har blitt forvandlet fra en ruin til et ekte arkitektonisk objekt er Blencow Hall i Vlencow, Cumbria, nordvest i England. Det tidligere slottet er fra 1500 -tallet og har blitt attraktivt modernisert av arkitekter fra regionen. I dag fungerer det som et gjestgiveri, som fascinerer besøkende med sin unike arkitektur og rolige beliggenhet.

Restaurering av Spazi Consonanti

arkitektur glass stein slott ruin

Hus i Connemara, Vest -Irland 

arkitektur glass steinhus natur eng tradisjonell moderne

I Connemara, Vest -Irland, har arkitektene på Peter Legge Associates konvertert to gamle hytter og designet et moderne hus med attraktiv landlig sjarm. Resultatet er et utmerket eksempel på moderne arkitektur laget av stein og glass, som er nostalgisk for fortiden og samtidig ser moderne ut.

Det perfekte arkitekthuset i landet

arkitektur glass steinhus boligstruktur hage naturstein fasade

Et drømmehus som inspirerer med sin unike arkitektur. Det er en perfekt blanding av naturlige byggematerialer, landlig sjarm og moderne design.

Magdalena kirke

arkitektur glass stein kirkeminne

I dag ligger Plasencia Crafts Chamber i et nytt anneks til den tidligere kirken Magdalena, som stammer fra 1100 -tallet. Bygningen er modernisert og den historiske delen av den har blitt åpnet for besøkende.

Arkitektur laget av glass og stein: Lucent House av Antony Gibbon

arkitektur glass steinhus panorama vindu flatt tak innsjø

Det siste prosjektet av den engelske designeren Antony Gibbon er et gjennomsiktig hus: Lucent House. Den består stort sett av glass og bare de bærende ytterveggene er laget av stein. Den minimalistiske arkitekturen av glass og stein har også den perfekte beliggenheten, der materialene kan vises til deres beste fordel: huset ligger rett ved innsjøen og er noen ganger til og med over vannet.

Previous Post
Bygning med tre: Det naturlige byggematerialet har mange positive egenskaper
Next Post
Sedertrebekledning i harmoni med de steinete omgivelsene – en hytte i fjæra