15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Cove 3 – det moderne huset på steinene i SAOTA

moderne hus-på-stein-saota-bassengområde

At moderne hus på stein fra SAOTA ble fullført i 2010 og innebygd i klippene. Huset ligger i nærheten av Knysna, en by i Western Cape -provinsen i Sør -Afrika. Dette moderne hus bør inkorporeres i topografien og den naturlige fargen på fynbos, slik at en sømløs forbindelse med landskapet og havet opprettholdes. Huset har fantastisk havutsikt mot øst og sør.

det moderne huset til SAOTA og Anthoni Associates

moderne hus på steiner-saota-utsikt-hav

Tanken var å lage et boareal med et flytende takelement over det som reagerer på skråningen. Taket er satt på et høyt nivå slik at det er skjult for boarealet, og skaper en illusjon om at man er omgitt av landskapet.

det moderne huset med havutsikt

moderne-hus-på-stein-saota-stue

En trekantet form på taket forbinder den med himmelen. En solanalyse ble utført for å eliminere direkte sollys fra bygningen. Et takvindu henger i rommet for å dempe det doble volumet. Valget av glassmateriale ble nøye vurdert for å unngå effekten av direkte sol.

åpne oppholdsrom i forskjellige etasjer

moderne hus-på-stein-saota-åpne-stue-områder

Valget av materialer – betong, rent bliktak, trefasader, stein og eksponert aggregatbetong – lar bygningen smelte inn i landskapet. Man går inn på det øvre nivået av det doble volumet, med utsikt over havet. En stor trapp fører til stue, kjøkken, spisestue og stue.

moderne interiørdesign

moderne-hus-på-stein-saota-interiørdesign

En vindeltrapp forbinder stuen med en privat salong og hovedsoverommet på en mesanin. Denne vindeltrappen fører til et lavere nivå som rommer et gjestesoverom, hjemmekino og stue. En L-formet vinge huser de to barnerommene.

Glassmaleri

moderne-hus-på-stein-saota-glass-vinduer

I tråd med den bærekraftige arkitekturen ble det opprettet en enorm underjordisk sistern under hageterrassen for å høste regnvann, mens en varmepumpe og gulvvarme sparer energi.

Fasade av tre og betong

moderne hus på steiner-saota-sør-afrika

Taktakdesign

moderne-hus-på-stein-saota-tak-design

Hus på stein

moderne-hus-på-stein-saota

Previous Post
Vietnams spektakulære nye bro bæres av store hender
Next Post
Lag en minihagedam i en mørtelbøtte og plant den – DIY -idé