15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Parkett – flere typer og fordeler og ulemper med dem

svart parkett elegant interiørdesign mønster stue design

Det er tre hovedkategorier av parkettgulv: massivt tre, belagt og laminert. Som navnet antyder, er det første gulvbelegget utelukkende laget av massivt tre, den andre typen er foret med et lag massivt tre på kryssfiner og laminatgulvet er en kunstig treoverflate med et beskyttende lag. Den faste parketten har en standard tykkelse på ca. 1,5 cm. Av Parkett laget av ekte tre “modnes” over tid og får et enda vakrere utseende. I dagens artikkel ønsker vi å håndtere moderne massivt tregulv, som ikke bare oppfyller de høye kravene til kunder, men også oppfyller alle standarder og krav til miljøvern og menneskers helse.

Parkett – før du gjør ditt valg

mørkt tre parkett gulv stue rustikk sofa vintage

Hvis du allerede er i en spesialbutikk, blir du ofte bortskjemt. I de fleste butikker finner du parkettgulv laget av tradisjonelle europeiske tresorter: eik, bøk, valnøtt, kirsebær, lind, furu, lønn, aske. Deres naturlige design gir interiøret et naturlig utseende og komfort og gir rommene nye dimensjoner. I det siste har eksotisk parkettgulv laget av ikke-europeiske treslag blitt veldig moderne: eukalyptus, merbau, doucet, formosa, teak, jatoba, zebrano, mahogni. I tillegg kan du finne eksotiske gulvbelegg som har blitt behandlet med spesiell lakk i spesialbutikkene: ibenholt, amerikansk valnøtt, brasiliansk kirsebær og andre interessante eksotiske tresorter.

Parkettgulv laget av eksotisk mahogni med en rødlig farge

mahognitre design parkett rødaktig eksotisk design

Parkett – Hva er hovedtrekkene ved naturlig gulv?

imitert parkett laminat peis moderne møbler design idé lyst tre

Selvfølgelig må parkettgulvet være ripebestandig. Dette avhenger av treets hardhet: hver tresort har en annen tetthet og holdbarhet. Plankene kan slipes 3-5 ganger avhengig av tykkelsen og dybden på riper. Bestselgeren for parkettgulv er denne laget av kanadisk og sycamore lønn, laget av eik i alle nyanser: naturlig, gyllen, røkt og også valnøttparketten. Trelags parkettgulv er polert på fabrikken. Det er to alternativer for å male parkettgulv: PERMADUR (basert på akryl) og Biotech (basert på naturlige oljer og voks).

Parkett – hvorfor øker etterspørselen etter afrikanske treslag?

parkettgulv tretrapper gangmønster deco

Eksotiske gulv er produsert i henhold til vestlige standarder, i henhold til markedets behov i europeiske land, USA og Canada. Lengden er fra 0,60 til 1,20 meter og tykkelsene er vanligvis 15 og 19 mm. Under installasjonen er det viktig å unngå spenning som kan oppstå på grunn av lengden. Afrikansk tre viser et vell av nyanser, fra de lyseste til de mørkeste, noe som ytterligere øker interessen for det. Andre fordeler med parkettgulv laget av afrikansk tre er dets gode fysiske og mekaniske egenskaper.

Parkett – hva er fordelene med bambusparkett?

bambus parkett gulv lyst mønster stue moderne

Selv om bambus ikke er et ekte tre, er parkettgulvet av bambus også veldig populært. I tillegg til sin naturlige skjønnhet, er den foretrukket for sin høye tekniske ytelse. Det er motstandsdyktig mot fuktighet, konstant trykk, mekaniske skader og vinflekker, blekk osv. I tillegg er bambusgulvet enkelt å rengjøre. Kunder kan velge mellom mørk (karbonholdig) og lys bambus, som har et blankt eller matt utseende tilsvarende. I tillegg er parkettgulvet laget av bambus belagt på fabrikken og kunden mottar det klart for installasjon. Det er veldig enkelt å installere og krever ikke ytterligere sliping eller polering.

Lett bambus parkett på en gang

lys bambus parkett gulv gang design moderne møbler

Parkett – Hva er moderne med parkett?

fargerikt parkettgulv rød svart grønn spisestue

Ekspertene gir oss beskjed om at nå er brett med en bredde på 130 mm og en lengde på mer enn 1400 mm moderne. Parkettgulvet med vintage -utseende, som må oljes, er veldig populært. Dessverre krever de også hyppig og nøye vedlikehold. Fargede tregulv er fremdeles gjeldende, men trenden er å få det naturlige utseendet på treet maksimalt.

Parkett i hvitt i vintage stil

vintage parkett hvit moderne leilighet møbler brukt utseende

Parkett – parkett med kunstmønstre?

farge prøve tre parkett soverom design gulv mørkt

Parkettgulvet er faktisk en mosaikk som brukes til å dekorere gulvet. Det er allerede noen få spesialforretninger der kundene også kan regne ut individuelle design for et mønstret gulvbelegg. Vanligvis kombineres forskjellige tresorter på en smart måte. Gulvmønstrene er ofte geometriske firkanter, trekanter, romber. Fargemønsteret på gulvet ditt kan være et klassisk symbol, merket til Medici eller en figur. Også her er kombinasjoner av parkett og skinngulv samt keramiske gulv mulig, til og med dekorert med Swarovski -steiner. Hvis du er fan av den antikke stilen, kan du spørre rådgiveren din i butikken om det vintage utseendet på parkettgulv! Du kommer definitivt ikke til å angre på det!

Vintage parkett på kjøkkenet

kjøkkenparkett vintage stil interiørdesign øy brun

tre mahogny rødbrunt gulv parkett peis koselig

grå parkett stue hvite møbler peis sofa

interiør moderne parkettgulv i vintage stil hvit grå

varm atmosfære stue design parkett tre spisestue

lyst parkettgulv stue innvendig peis sofa sofabord

veranda gulv parkett tremøbler atmosfære varm

Previous Post
Vietnams spektakulære nye bro bæres av store hender
Next Post
Lag en minihagedam i en mørtelbøtte og plant den – DIY -idé