15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sykkel som et trendobjekt – det komfortable dameutstyret i 2016

sykkeltrend dame-sykkel-retro-utseende-blå-beige-antrekk-koordinert

“Jeg vil sykle, jeg vil sykle” – løst tilpasset Freddy Mercury, det er sannsynligvis det mange tenker på en vakker vårdag. Fordi den første kalendersesongen på det nye året lar naturen blomstre og i økende grad inviterer deg til utendørsaktiviteter. Sykkelen hentes raskt fra kjelleren, bringes inn for inspeksjon og ruten til jobb eller den ukentlige søndagsturen fullføres av tohjulinger. De siste årene har sykkelen mutert til et trendobjekt: Det er spesialdesignede redskaper, spesielt for den kvinnelige befolkningen, som lover ikke bare sikkerhet, men også et trendy utseende.

1. Fritidsaktivitet på tvers av kjønn: Uavhengig sykling

sykkel trend-objekt-2016-dame-sykkel-by-sykkel-ridning-moderne

Bruk av sykler har ikke blitt sett på som et transportmiddel på tvers av alle kjønn siden det ble oppfunnet, fordi det var først rundt slutten av 1800 -tallet at sykling også var “en mote” for kvinner og ikke lenger ble sett på med for mye mye hawkish øyne. I mellomtiden har sykling både kvinnelige og mannlige konnotasjoner: Det er spesielle damesykler og nyere sykkelmodeller har blitt trendsettere for alle kjønn og alle aldersgrupper.

a) Moderne sykling: trender og sykkelmoro for hver kvinne

i.) De tekniske egenskapene til damesyklene og optiske variasjoner

De såkalte damesyklene, som er tilpasset den kvinnelige anatomi, har bare etablert seg gjennom årene for ulike typer sykler. Mens den nedre rammen (“dame- eller trapesformet ramme”) lenge har vært en del av kvinnemodellene for å lette oppstigningen, har produsentene i mellomtiden også rettet andre vedlegg til sykkelen spesielt for å dekke behovene til kvinner, slik at komforten økes og en tryggere følelse er opprettet. Spesielt i produksjonen av sporty modeller – for eksempel terrengsykkelen – gjøres flere og flere endringer fra leverandører som modifiserer den mer vanlige formen i “herreversjonen” med diamantrammer (“herrerammer”). Men andre modeller som den nederlandske sykkelen, bysykkelen, trekkingsykkelen eller strandcruiseren selges også som spesielle damesykler.

Funksjoner på damesyklene

• Rammen er mindre og den sentrale stangen endres ofte i form (for eksempel senket / avrundet).

• Avstanden mellom rattet og salen er kortere enn på en herresykkel.

• Styret er vanligvis satt høyere enn på herresykler.

⇨ For et mer oppreist sete, som kvinner ofte foretrekker fremfor et rett sete.

• Vedlegg er designet for kvinnelig anatomi (kortere ben, armer og hender).

• Visuelt har de ofte et spesielt design eller et individuelt fargevalg sammenlignet med herreversjonen av en modell.

ii.) Sykling og integrering: syklingskurs for muslimske migranter

Mens kvinnen på byen eller terrengsykkelen er normal i dette landet, er dette bildet veldig sjeldent eller slett ikke i noen muslimske land. I Afghanistan, men for noen år siden, ved hjelp av den ideelle organisasjonen “Mountain2Mountain” og dens sponsor Shannon Galpin, slo muslimske kvinner seg sammen og dannet et kvinnelandslag, som nå ønsker å kvalifisere seg til OL i 2020. I 2009 ble Galpin den første kvinnen i Afghanistan som hoppet på terrengsykkel og banet vei for kjønnsrevolusjonen på sykkelen. Deres engasjement for likestilling ble til og med foreslått for Nobels fredspris i februar. denne artikkelen gir ytterligere bakgrunn til teamets arbeid, som det allerede ble laget en film “Afghan Cycle” om. Følgende video viser et utdrag:

Også i dette landet er muslimske kvinner forpliktet til å sykle. Det er ikke noe idrettslag ennå, men det er fortsatt flere små lag som kommer sammen minst en kort stund for å lære å sykle sammen. De potensielle syklistene får hjelp i frivillige foreninger i forskjellige byer, slik at de kan bruke fritiden på å sykle, handle eller gjøre sport – uten begrensninger. For kvinner betyr sykling fremfor alt frihet og uavhengighet.

Innhold i sykkelkursene:

Kursene er stort sett finansiert av donasjoner og foregår blant annet på trafikkopplæringsområder. I hvert fall den praktiske delen, som følger den ikke mindre viktige teorien. Fordi for at kvinnene skal sitte trygt i salen og føle det på samme måte i trafikken, forklares sykkelteknologi og trafikkregler for dem før de tråkker på pedalene for første gang.

b) El-sykkelen som en trendy sykkel: avslappet gjennom fjell og daler

sykkel trend-e-sykkel-elektrisk-kjøre-fotturer-fjell-dal

i.) Veien fra pensjonistsykkel til livsstilskjøretøy

I mellomtiden er det imidlertid ikke lenger bare å sykle på den “normale” sykkelen, som settes i gang av din egen tråkkbevegelse, på sykkelstiene og sykkelturer gjennom naturen, men i økende grad også kjøring på elektrisk drevne e-sykler . Fordelene med e -sykkelen, som blant annet gjør det lettere å kjøre – spesielt i oppoverbakke – ble først verdsatt av eldre som fortsatt er sporty, men som fortsatt er glade for ikke å bruke for mye krefter når de tråkker, spesielt på lengre sykkelturer må . I det motordrevne tohjulsmarkedet skilles det mellom forskjellige e-sykkelvarianter og pedelecs. Disse har også blitt stadig mer interessante for yngre syklister. Endringen i klassen av kjøpere bekrefter følgende NDR -rapport hvoretter kjøperne blir yngre og yngre, og de er ikke lenger begrenset hovedsakelig til aldersgruppen over 50-åringer. I Tyskland er det rundt 2,3 millioner e-sykler på veien og følger sine “ryttere” til jobb, shopping, gjennom naturen eller under ukentlig trening.

El-syklene og pedelekene er også tilgjengelig i dameversjonen med en spesiell rammegeometri og de andre egenskapene til damesyklene (se “De tekniske egenskapene til damesyklene og optiske variasjoner”). De siste årene har produsenter kommet med innovasjoner som støtter e-sykkelen som et livsstilsprodukt, spesielt innen optikk og utførelse. Batteriet blir stadig mer usynlig, oppladbare batterier blir lettere og designet blir mer fargerikt og trendy. Produsenter tilbyr pedelecs for stil og trendbevisste kvinner, som er tilgjengelige i mer feminine farger – for eksempel lilla – med lyse, fremtredende dekk (f.eks. Beige) og med matchende sykkelvesker. Designene tar ofte opp kjente trender som også finnes i andre sektorer som møbler og mote-for eksempel retro-sykkelen. Beskriver andre innovasjoner og utviklinger som, i tillegg til et stilig utseende og trendy e-sykler, fremmer sykkelbildet fra å være bare et transportmiddel til å bli et livsstilskjøretøy følgende blogginnlegg.

E -sykkel – hastigheten uten å tråkke

• Betraktes som en liten “motorvogn”.

• Drives av en elektrisk motor, som er slått på med en knapp eller vridgrep og fungerer uten å tråkke.

• El-sykkelen kan kjøre i hastigheter på opptil 20 km / t ved hjelp av motorkraften-el-sykkelen kan kjøre i hastigheter på opptil 45 km / t.

Pedelecs – støtte for pedalbevegelsen

• Begrepet Pedelec består av Pedelec Electric Cycle.

• Anses for å være sykler under trafikkloven (ved en maksimal hastighet på 25 km / t og en motoreffekt på 250 watt).

• Det er ingen krav til hjelm, forsikring eller førerkort

ii.) Hva du skal passe på når du kjøper og før du starter reisen

Alle som velger en hybriddrevet sykkel må ofte investere mer enn for en “enkel” bysykkel. Prisene er i gjennomsnitt rundt 2000 euro. Uerfarne syklister eller de som føler seg utrygge på sykkelen kan i utgangspunktet bli overveldet av en pedelec. Sporty sjåfører, derimot, blir ikke utfordret når de kan nå maksimal hastighet på 25 km / t uten hjelp av motoren.

For å føle deg trygg på pedelec, bør den alltid passe til kroppsstørrelsen din. Når du velger, brukes ofte rammehøyden som passer din egen kroppsstørrelse – høyden mellom midten av bunnbraketten og den øvre enden av seterøret – på sykkelen. Imidlertid er det ofte bare etter en prøvekjøring hos en spesialforhandler at pålitelig informasjon om riktig modell kan oppnås, fordi i tillegg til rammen er styringens oppførsel – for eksempel i svinger – og bremseoppførsel avgjørende kriterier for vurdering. Den totale tillatte vekten er også avgjørende når du kjøper en sykkel, som varierer fra rundt 120 til 300 kilo. Totalvekten bestemmes av følgende faktorer:

• Kroppsvekt

• Vekt på sykkelen

• Vekten på bagasjen eller andre redskaper som kurv og lås

For å komme trygt og komfortabelt med sykkelen og tilhørende utstyr, bør bremsene selvfølgelig også fungere godt – hydrauliske bremsesystemer med felg eller skivebremser anbefales slik at rytteren til det drevne “livsstilsproduktet” på to hjul ikke gå av salen så raskt kast.

2. Allsidig utstyr for syklister og sykler: komfortable tekstiler og beskyttelse

sykkel trend-2016-utstyr-hjelm-hansker-dame-bh

For en trygg og behagelig tur på pedelec, el-sykkel eller bysykkel i et trendy retro-utseende, er sikring av sykkelen og de riktige sykkelklærne også avgjørende. Fordi dette forhindrer årsaker til ulykker og tyveri og sikrer behagelig kjøreglede.

a) Praktisk og effektivt utstyr

i.) Fra sko til hjelmer: hva må vurderes

Alle som setter seg på sykkelen for den korte veien til bakeriet eller for en tur inn i byen, trenger ikke nødvendigvis spesielle sykkelklær, og derfor brukes ofte solide sko og komfortable dagligdagsklær. Situasjonen er en annen med klær for den sportslige eller lengre turen i helgene. Først og fremst bør du stå trygt på pedalene. Selv om skoene først og fremst skal gi letthet og stabilitet når du kjører en motorsykkel, er solide sko som gir et kraftig skritt nyttig for terrengsykling.

Fremfor alt bør pustende funksjonelle klær brukes: T-skjorter og bukser av syntetiske fibre suger ikke opp svette og sørger for at det ikke bygger seg opp ubehagelig varme mellom kroppen og stoffet. Sportsutstyr inkluderer også en sports -bh laget av pustende materiale. I motsetning til T-skjorter eller bukser, blir imidlertid feil størrelse ofte valgt for en BH. Bare rundt 20 prosent av alle kvinner bruker en passende BH -størrelse, noe som kan føre til funksjonsnedsettelser på grunn av utilstrekkelig støtte, ikke bare i hverdagen, men også under trening. En passende sports -bh absorberer rundt 75 prosent av brystbevegelsene, en “normal” bh, derimot, bare rundt 40 prosent. Når du velger den riktige modellen, hjelper spesielle guider deg med å velge BH -en basert på din kjolestørrelse, BH -størrelse og intensiteten til sporten, slik at det følsomme brystvevet beskyttes og brystets naturlige elastisitet opprettholdes. Feil eller utilstrekkelig støtte kan raskt føre til smerter. Disse unngås av materialets styrke og de brede stroppene på sports -BH.

iii.) Bevæpnet mot regnbyger – det som beskytter mot fuktighet

sykkel-utstyr-regn-poncho-regnfrakk-hette

Når solen skinner, er dette spesielt innbydende for en avslappet eller mer sporty sykkeltur. Været kan imidlertid endre seg raskt, så regntøy bør ikke mangle på sykkelutstyret, fordi det er ganske vanskelig å holde en paraply på sykkelen. Spesielle allround-jakker er ikke bare vanntette og transporterer bort svette gjennom ventilasjonsåpninger, men blir også raskt krøllet opp og forsvunnet i sekken eller shopperen.

I tillegg til jakker er det vanntette kast som ponchoer i en rekke farger og mønstre – fra rødt, rosa eller magenta til design med prikker, striper eller blomsterdetaljer. Ponchoen har ofte en avtagbar hette, linning for å hindre at de blåser opp, eller en integrert oppbevaringslomme. Og nedenfor kan den velkjente regnbuksen nå erstattes av et maxiskjørt som ikke trenger å trekkes over klærne, men rett og slett er bundet rundt som et forkle. Skjørtet beskytter mot regn og sprutvann fra livet til kalvene og kan justeres avhengig av høyden på den sentrale stangen med en samling og kan, i likhet med ponchoen, brettes til et kompakt format.

v.) Sal for kvinner – Hva du skal se etter når du velger

sykkel-kvinner-sal-hva-notat-form-komfort

Men ikke bare din egen kropp, men også sykkelen din kan beskyttes mot regn. Spesielt stoffsadel suger raskt opp med vann og sikrer en våt bunn eller turen mens du står. Denne og den dyre skinnselen kan utstyres med et regntrekk til salen, disse er til og med tilgjengelige med prikker som matcher ponchoer og lignende, i lyse farger eller med store blomster og grafiske mønstre.

En uegnet sal kan forårsake ubehag og føre til smerter i baken eller kjønnsområdet selv etter korte avstander. Kvinner trenger ikke nødvendigvis å stole på en “sidesadel” for avlastning og for en behagelig passform. Når du velger sal, er avstanden mellom ischial tuberositetene – som vanligvis er bredere for kvinner enn for menn – avgjørende.

b) Godt “beskyttet” team

i.) En “trygg beskyttelse” for sykkelen

Pålitelig sikring er avgjørende for at den stilige retro -look -sykkelen eller den sportslige terrengsykkelen kan stå utenfor syne uten bekymringer – for eksempel for en tur gjennom byen. Det finnes en rekke forskjellige låser på markedet som er spiralformede, stive eller lette å bøye. For å være på den sikre siden kan du ta hensyn til kvalitetsstempelet til General German Bicycle Club (“ADFC anbefalt kvalitet”). For å opprettholde tetningen, blir U-låser, kjettinglåser, foldelåser eller rammelåser utsatt for tester som ikke bare gjelder sikkerhet, men også brukervennlighet. Mer informasjon om de forskjellige låsene finner du på nettstedet til den tyske sykkelklubben.

Tips:

Sykkelen skal ikke bare låses med låsen, men også kobles til gjerdestolper eller lyktestolper. Hvis det er mulig, er det best å parkere sykkelen i spesielle sykkelparkeringshus.

ii.) Hodebeskyttelse – passform og design

sykling-trendy-utstyr-hjelm-design-hodebeskyttelse

Når du skal velge hjelm, er det viktig at den ikke er for stor eller for liten. I tillegg bør den være tilstrekkelig polstret på innsiden og ikke presse ubehagelig på hodet, slik at smerter oppstår når de bæres lenge. I tillegg til møbeltrekk er ventilasjonsåpninger også viktige, noe som kan være mindre for en fritids syklist og rolige turer, mens den sportslige syklisten bør stole på store åpninger som sikrer tilstrekkelig frisk luft på hodet når du sykler – slik er det ikke under hjelmen for varm raskt.

Selv om hjelmen er kjent for å sikre sikkerheten, er den ofte igjen i sykkelbutikken på grunn av at det ikke er obligatorisk å bruke hjelm og av estetiske årsaker. Imidlertid er det nå noen stilige modeller som ikke bare er iøynefallende, men som heller ikke ser ut som en hjelm ved første øyekast. Sykkelhjelmer er nå dekket med stoff, designet i hattform eller “kamuflert” som en hette. De beskyttende sykkelhettene har vanligvis et visir på den øvre kanten, som beskytter sminken mot å gå seg vill i regnvær og der hestehalen kan trekkes gjennom en fordypning på baksiden av hodet for å holde den i form.

4. Sykling med et barn og Bello

sykling-familie-barnesete-henger-safe

Små- og dyre-piloter som liker å følge deg på en tur inn i byen eller gjennom naturen, bør også være godt beskyttet. Passende utstyr er nødvendig for å ivareta sikkerheten til barn og familiehunden.

a) Sikkert sete for barna

i.) Sykkelsete og sykkeltilhenger: forskjeller og kjøpsinstruksjoner

Hvis de yngste ennå ikke kan sykle selvstendig eller hvis lengre turer fortsatt er for anstrengende for dem, kan de tas trygt og komfortabelt som passasjer i et sete eller en tilhenger. I sykkelsetet kan barn opp til seks år maksimalt ta 22 kilo foran foran rattet og opptil 15 kilo bak. Hvis barna sitter foran, kan samtaler foregå mens du kjører, mens de minste i ryggen vanligvis er mer skjermet for vinden. I hver sittestilling er det imidlertid viktig å sikre at beina ikke kan bli fanget i eikene.

Tips:

Beltene skal passe godt og bør kontrolleres for styrke og riktig lukking nå og da. I tillegg bør de minste utstyres med en passende barnehjelm.

Ungene er enda mer skjermet for vinden i en sykkeltilhenger. Disse tilbyr vanligvis en eller to steder og er designet for en vekt på opptil 70 kilo. Hvis bare ett barn reiser med deg, bør de sitte midt på tilhengeren – dette og den brede posisjonen til hjulene sikrer mer balanse og forhindrer at tilhengeren velter.

b) Den firbeinte vennen som copilot

sykling-hund-hund-kurv-hva du skal passe på

i.) Utstyr for en trygg hundekjøring ved siden av sykkelen

Båndet mellom eier og hund bør fungere godt for å gå på sykkelen, og derfor er grunnleggende lydighet en av de viktigste forutsetningene for å sykle med din firbeinte venn. For hvis hunden løper mellom hjulene eller lett blir distrahert av andre hunder eller mennesker, kan dette være farlig. Med et erfarent sykkelteam kan hunden for eksempel ledes med en joggebånd, som kan føres over skulderen rundt magen eller holdes i hånden. Spesielle sykkel- og joggebånd bruker en bakre støtdemper for å myke opp hundens rykete bevegelser.

En såkalt genser kan brukes til å lede hunden lettere. Stålrøret med fjæring er festet til sykkelrammen. Genseren fungerer som et avstandsstykke og sikrer at hunden ikke kan løpe mellom hjulene.

Tips:

Før du går inn i bytrafikk, bør en prøvekjøring med kurven og hunden utføres, fordi hundens ekstra vekt og bevegelser kan påvirke kjøreatferden.

ii.) Turen i hundekurven – hvilke funksjoner kurven skal ha

For mindre hunder er det også hundekurver som kan festes til sykkelen akkurat som barnesetet. Disse er tilgjengelige i forskjellige utførelser – fra en kurv laget av stoff, som kan lukkes vindtett med glidelås, til en kurv av selje med gittertak.

Hundekurv:

• Beskyttelse mot vind og fuktighet.

• Komfortabelt sete (kurv kan legges ut med ditt favorittteppe i tillegg til å bli trukket).

• Stort utvalg: modeller er tilgjengelige for forskjellige sykkelmodeller.

Innimellom bør du alltid ta pauser slik at hunden kan strekke beina og drikke – spesielt i den varme årstiden. For på farten er det sammenleggbare boller og vanndispensere som består av et sammenleggbart flaskeskålsystem.

5. Konklusjon

Sykkelen har i økende grad avansert til å bli et livsstilsprodukt, der blant annet damesykler i fargerike design eller e-sykler har spilt sin rolle. Når det gjelder hjelmer, saler og lignende, i tillegg til sikkerhet, legges det særlig vekt på utformingen av dameversjonene. Før starten på forsommeren er det viktig å bringe din egen sykkel oppdatert når det gjelder teknologi og stil.

Bilder:

Figur 1: © vladstar – fotolia.com (# 69279050)

Figur 2: © vadymvdrobot – fotolia.com (# 112110032)

Figur 3: © Patrizia Tilly – fotolia.com (# 107520188)

Figur 4: © WavebreakMediaMicro – fotolia.com (# 108595674)

Figur 5: © Christian Müller – fotolia.com (# 91795061)

Figur 6: © Ingrid Hoffmann – fotolia.com (# 36148993)

Figur 7: © industrieblick – fotolia.com (# 95832560)

Figur 8: © JackF – fotolia.com (# 109524837)

Figur 9: © lilu13 – fotolia.com (# 65343018)

Previous Post
Inspirasjon til svart -hvitt baderomsdesign
Next Post
Pole House – et spektakulært feriehus på kysten av Australia